Design Trends | Maison & Objet 11 Favorieten

Maison & Objet 11 Favorieten

Design Trends 2014 in Parijs Meubelbeurs

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Petite Friture Waterverf Kussens LEES MEER … (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen  

Afgelopen week toog Perscentrum Wonen naar Parijs om zich te laten inspireren op de Maison & Objet interieurbeurs. Woonmerken presenteren hier hun nieuwste accessoires en kleinmeubelen aan inkopers, detaillisten en pers.

Wij zetten onze voelsprieten uit en verwerken alles wat we zagen in trendsignalementen die je hier binnenkort kunt vinden. En omdat we niet geloven in ‘save the best for last’ doen we het precies andersom: we trappen af met onze favorieten.

Dit is onze top 11 (want een top 10 kiezen bleek te moeilijk..).

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Moto Wandlamp van Jean Baptiste Fastrez voor Moustache MEER Interieur… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen  

1. Moto wandlamp van Jean-Baptiste Fastrez voor Moustache

Deze lamp maakte nogal wat los bij onze redactie door zijn overduidelijke verwijzing naar de motorhelm. “En hij is zo DAFT PUNK!!!!,” klonk het. Het metallic vizier is bijna als een kunstwerk aan de muur, dat door zijn reflectie allerlei optische illusies creëert. Door het heldere getinte glas, te kiezen in vier kleuren, schijnt een lichtgekleurd licht.

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Klaar Prims Schalen. MEER Interieur… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen  

2. 8UNG! van Klaar Prims

Het lijkt gaas, maar het is glas. Bijna onvoorstelbaar hoe vederlicht en fragiel deze schaal is. De Belgische Klaar Prims werkte tot tien jaar geleden als interieur ontwerper, tot ze besloot haar liefde voor glas serieus te nemen. Het lijkt of ze kan tekenen met glas: dunne draden weeft en smelt ze samen voordat ze in een mal tot schaal worden gevormd. Het resultaat van jaren onderzoek en ontwikkeling is niks minder dan indrukwekkend!

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Multifunctionele Kleinmeubelen van Ishinomaki Laboratoy. MEER Interieur… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen  

3. Multifunctionele elementen van Ishinomaki Laboratory en verschillende ontwerpers

Japans design wordt vaak gekenmerkt door een hoog ontwikkeld gevoel voor eenvoud, functionaliteit en esthetiek. Zo getuige ook deze collectie multifunctionele elementen. De AA Stool kan gebruikt worden als schraag, als hoge kruk of, wanneer meerdere elementen aan elkaar worden geschoven, als tafel. Een klein krukje dient ook als opstapje of omgedraaid als  gereedschapskist of dienblad. De meubels worden gemaakt in een houtworkshop in Ishinomaki, de stad die in 2011 verwoest werd door de tsunami. De werkplaats werd opgericht om lokale werkgelegenheid te creëren en studenten op te leiden, en biedt bewoners van het gebied gratis meubels aan om hun interieurs weer mee op te bouwen. Verschillende ontwerpers leveren de ontwerpen voor deze meubels.

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Bankje & Chaise Longue Siege Corbeille van Anouchka Potdevin. MEER Interieur… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen  

4. Siege Corbeille van Anouchka Potdevin

Dit fijne handgemaakte bankje is gemaakt voor één persoon. Het voelt als een mandje om lekker in weg te kruipen, terwijl het ontwerp je omarmt. Het stevige matras en de kussens zijn heerlijk comfortabel. Geen behoefte aan een knuffel? Door één leuning te verwijderen verandert de bank in een chaise longue. Anouchka Potdevin werkt al tien jaar met gevonden en recyclede materialen en heeft een gevoel voor stijl waar wij ons helemaal in kunnen vinden.

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Poefjes Tuft van Povl Kjer voor Danish Crafts. MEER Interieur… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen

5. Tuft van Povl Kjer voor Danish Crafts

Shaggy haar, bont en wol zagen we in overvloed op de beurs. Maar juist voor dit grappige poefje vielen we als een blok. Met z’n gekke neus is dit een leuke vriend voor in de huiskamer. De Danish Crafts Collection is een platform dat Deense ontwerpers introduceert bij internationale producenten, inkopers en pers. “Aangenaam kennis te maken!,” dachten ook wij.

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Petite Friture Kandelaars. MEER Interieur… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen  

6. Petite Friture

Petite Friture is een Franse designfabrikant die samenwerkt met opkomend talent. Deze ontwerpers creëren producten die vernieuwend maar toch vertrouwd genoeg zijn om zonder probleem in huis te passen. Het liefst zouden we de hele collectie direct adopteren. De nieuwe kussens met een waterverfmotief en de keramieken kandelaars mogen zo bij ons komen wonen.

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Seletti & Toilet Paper Magazine Woonaccessoires. MEER Interieur… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

 Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen  

7. Seletti

Het Italiaanse designmerk Seletti ging een samenwerking aan met het ‘pictures-only’ tijdschrift Toilet Paper. Samen ontwikkelden ze een serie mokken, borden, tafelkleden en kleine objecten van goedkope materialen als tin en zeil. Alle producten werden voorzien van vervreemdende foto’s uit het blad: een steigerend paard, afgehakte vingers, zelfs een gootsteenontstopper. Niet heel vanzelfsprekend voor in de keuken maar daar is het dan ook kunst voor, die dan wel weer heel schappelijk geprijsd is. De prijzen liggen allemaal tussen de 10 en 20 euro – passend bij de popart status van Toilet Paper – en de collectie wordt onder andere in de museumwinkel van Palais de Tokyo in Parijs verkocht.

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Fly Table van Space Copenhagen voor &Tradition. MEER Meubels… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen    

8. FLY TABLE van Space Copenhagen voor &tradition

Deze eikenhouten salontafels zijn er in een lichte kleur en in donker, gerookt en geolied eiken en hebben een marmeren blad. Dat maakt ze helemaal ‘on trend’. Want is het marmer, dan zit je de komende tijd goed. Dat zit je sowieso op de FLY lijn, waar naast deze tafels ook banken en een fauteuil om op te loungen bij horen. Het Deense designmerk &tradition verbindt in zijn collectie innovatie met traditie, wat met de traditionele Scandinavische stijlelementen in deze tafel maar weer benadrukt wordt.

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Cement Wood Lamp van Thinkk Studio voor Specimen Editions. MEER Verlichting… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen   

9. Cement Wood Lamp van Thinkk Studio voor Specimen éditions

Naast marmer is ook beton een steensoort die in geen interieur mag ontbreken. En ook beton combineert heel mooi met hout. Een gegeven dat niet te ontkennen valt wanneer je deze lampjes van Specimen éditions ziet. Het blanke beukenhout wordt gecombineerd met verschillende kleuren beton.

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Ralph Lauren Home. MEER Modewerken Woonwinkels… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen   

10. Ralph Lauren Home

Hipper dan hip en nieuwer dan nieuw passeren de revue op Maison & Objet. Dan is het een verademing om even bij te komen in een klassiek interieur. Vooral wanneer die zo elegant is uitgevoerd als deze blauwe huiskamer van Ralph Lauren Home. Met subtiele industriële elementen (de lamp en tafel), Aziatische invloeden (de schalen, kussens en het kleed) en bloeiende bloemen in contrasterend oranje is klassiek hier ook heel modern.

Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Behang van Neodko & Deyrolle. MEER Behang… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)
Design Trends 2013-2014: Maison Objet 11 Favorieten! Meubelbeurs Maison Objet in Parijs met Behang van Neodko & Deyrolle. MEER Behang… (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Maison & Objet Design Trends 2013-2014, Perscentrum Wonen  

11. Neodko & Deyrolle

Woon je het liefst volgens de laatste woonmodetrends dan richt je je huis in als een rariteitenkabinet vol opgezette dieren, geprepareerde insecten, schelpen, schedels en veren. Liever geen dode dieren om je heen? Het Franse behangmerk Neodko ging een samenwerking aan met Deyrolle uit Parijs, een winkel die sinds 1831 grossiert in curiosities en inmiddels wereldfaam geniet. De collectie bestaat uit prachtig behang waarvan de mogelijkheden eindeloos zijn: all-over print die muren bedekken in dieren print, behang voorzien van geprinte ‘fotolijsten’ waarin oude platen prijken of banen die de dieren omlijsten als ware de kamer een dierentuin.

Bron: Perscentrum Wonen

Google+