Milaan Design Week | Drie Opvallende Designers

Milaan Design Week - Drie Opvallende Designers

Marcel Wanders - Jaime Hayon - Maarten Baas

Milaan Design Week 2014: Maarten Baasrs met Design Circus op de Salone Internationale del Mobile, Milaan Meubelbeurs 2014 - Meer Maarten Baas... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Deze creatieve breinen zijn de massa voor: drie mannen die Milaan opnieuw wisten te verrassen.

MAARTEN BAAS

Maarten Baas was, na wat jaren van afwezigheid, terug in wat hij het designcircus van Milaan noemt met een heel eigen circus: loketjes waarin depressieve clowns bier drinken, een draaimolen en rodeostieren waarbij de stierenrug vervangen is door lichtgevende blobvormen of spiegelende raketjes.

Daartussen stonden de robuuste buitenmeubelen uit de Koopgootcollectie en grote stalen lachspiegels.

Het was een spektakel waarbij Maarten Baas' sarcastische glimlach in de hele presentatie voelbaar was. www.maartenbaas.com

Milaan Design Week 2014: Maarten Baas met Bertjan Pot Led Lamp op de Salone del Mobile, Milaan Meubelbeurs 2014 - Meer Bertjan Pot... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Come on LED's go!

De lampen op Baas' kermis waren van de hand van Bertjan Pot. Bertjan Pot zegt liever niet te veel over zijn werk. Gelukkig spreken deze kleurrijke lampen voor zichzelf: een beetje kermis, daar wordt iedereen toch vrolijk van? De lampen worden gemaakt door DHPH, een Nederlands productiehuis dat zichzelf onderscheidt door van alle markten en materialen thuis te zijn: bijna alles wordt met de hand gemaakt en alles is mogelijk. Dat is ook zo bij deze lampen. In Milaan zagen we een aantal prototypes, maar alle groottes zijn te bouwen: perfect voor in grote ruimtes als hotellobby's of kantoren. Het zijn ook die klanten waar DHPH op hoopt. www.dhph.com

Milaan Design Week 2014: Jaime Hayon Frames Chair Stoelen Collectie op de Salone del Mobile, Milaan Meubelbeurs 2014 - Meer Design... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

JAIME HAYON

Het hele jaar door de zomer in huis, dat is wat Jaime Hayon voor ogen had met zijn nieuwe collectie FRAMES voor het Spaanse Expormim.

Dat bedrijf maakt al meer dan 50 jaar rotan meubels. Jaime vertelt zelf wat zijn ontwerp bijzonder maakt: "In de jaren 60 en 70 werd rotan veel gebruikt in Europa, met het hoofdkantoor van Thonet in Wenen als middelpunt. De verschillende onderdelen van rotanstoelen worden van oudsher met elkaar verbonden met touw en verbindingen omwikkeld met ander rotan. Nooit heeft er iemand over gedacht om de stoel eens anders in elkaar te zetten. Dat hebben wij nu wel gedaan."

Dat is precies wat de stoel, het kamerscherm en tafeltje hun moderne uiterlijk geeft. "We hebben een nieuwe verbinding bedacht, waarbij verschillende frames met blinde pennen aan elkaar bevestigd worden," aldus Jaime. Toch is de gehele stoel voor 100% van rotan. "Het lijkt magie wanneer je ziet hoe deze stoel gemaakt wordt. Want het zijn enkel vier rotan stokken die hier voor gebruikt worden. Van de schil wordt het vlechtwerk gemaakt. De stammen worden gestoomd en gebogen in een mal tot 5 stukken. Die worden aan elkaar bevestigd en dan ben je klaar. Het maakt Frames een relatief goedkope stoel die er - vooral in het zwart - ook nog eens chique uitziet. Maar wat het belangrijkst is, is het maakproces, dat maakt de stoel uniek." www.expormim.es

Milaan Design Week 2014: Marcel Wanders met Moooi op de Salone Internationale del Mobile, Milaan Meubelbeurs 2014 - Meer Marcel Wanders... (Foto Perscentrum Wonen   op DroomHome.nl)

MARCEL WANDERS

Marcel Wanders is zonder twijfel een van de grote 'meesters' in de internationale designwereld.

In Milaan presenteert hij voor het Nederlandse designmerk Moooi onder andere deze Nest Chair. Zoals we van hem gewend zijn heeft elk ontwerp een mooi concept en verhaal. De metalen structuur van de Nest stoel en bank tilt als het ware de zachtste kussens van de vloer, zodat een comfortabel nest ontstaat voor één of meer personen. Voor de liefhebbers van verse, kleurrijke prints heeft Marcel twee bijzondere stoffen ontwikkeld waarmee de Nest objecten echte eyecatchers worden in het interieur met een zonnige en hippe uitstraling. Stof 'een minuut' heeft een tie-dye effect in blauw en doet denken aan blauwe luchten. Het tweede dessin heet 'Flower Bits', met een print van bloemen en vlinders. www.moooi.com

Bron: Perscentrum Wonen

Google+