Flinders heeft primeur met lancering wrong.london in Nederland

Flinders heeft primeur met lancering wrong.london in Nederland

Wrong.London – Design Lampen 30degree Johan van Hengel – MEER Design… (Foto Flinders  op DroomHome.nl)

Flinders heeft het nieuwe merk wrong.london aan het Nederlandse publiek gepresenteerd. Op een speciaal hiervoor georganiseerd evenement toonde de creatieve directeur, Sebastian Wrong, de nieuwe designs op het gebied van verlichting. Wrong.london komt voort uit de collectie van Wrong for Hay en is een succesvolle samenwerking tussen het Deense label HAY en Sebastian Wrong.

In het voorjaar van 2016 werden de eerste lampen van het nieuwe merk wrong.london op de beurs van Milaan getoond. Wrong.london is een evolutie van de Wrong for HAY samenwerking. Deze succesvolle coöperatie resulteerde in een nieuw merk, wrong.london, dat geheel de focus legt op verlichting. Het creatief leiderschap ligt in handen van de internationaal bekende designer Sebastian Wrong.

FOTO BOVEN - Lamp 30 DEGREE (Johan van Hengel)
De 30degree is een lichtgewicht lampenkap van gelamineerd eikenfineer. Het naadloze oppervlak wordt bereikt door de uiteinden van halfronde fineervellen in een hoek van 30 graden met elkaar te verbinden. Zo bereikt de kegel altijd een hoek van 30 graden. De gelaagdheid van het fineer zorgt voor een solide, ondoorzichtige kap en wordt gekenmerkt door zijn prachtige houtnerf patroon. Alle lampenkappen zijn afgewerkt met een matte lak.

Het merk werkt zowel met gevestigde designers zoals Pierre Charpin en Bertjan Pot, als ook met jong talent zoals de Rotterdamse designer Johan van Hengel. Nieuwe technologie wordt omarmt om prachtige, geïntegreerde verlichting te produceren. Dit heeft geresulteerd in unieke functionele verlichting, zoals de PC bureaulamp van Pierre Charpin. Daarnaast heeft de recente samenwerking met het 170 jaar oude Nederlandse textielmerk Vlisco een unieke verlichtingscollectie opgeleverd; de drum shade en de accordeon shade. Prachtige stoffen die met name worden verkocht in Afrika krijgen een geheel nieuwe toepassing als lampenkap. Deze niet eerder vertoonde samenwerking tussen fashion en furniture levert een primeur op in de designwereld.

Wrong.London – Sebastian Wrong Presenteert wrong.london Design Lampen Collectie van Hanglampen en Tafellampen  bij Flinders – MEER Lampen… (Foto Flinders  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Lamp DRUM SHADE in samenwerking met Vlisco en Kvadrat
De Drum shade is een met gelamineerd textiel bedekte lampenkap. De collectie Drum shades bestaat uit meerdere ontwerpen afkomstig van het Nederlandse textielfabrikant Vlisco en Deense textielmerk Kvadrat. De Drum shade is geschikt als tafel-, vloer- en hanglamp en is verkrijgbaar in twee maten.

Over wrong.london
Onder het creatieve leiderschap van Sebastian Wrong ontwikkelt wrong.london samen met toonaangevende designers zoals Pierre Charpin, Stefan Diez, Lars Beller Fjetland en Johan van Hengel de mooiste designverlichting. Het doel van wrong.london is om nieuwe verlichting te ontwerpen en te produceren tegen concurrerende prijzen.

Wrong.London – Sebastian Wrong Presenteert wrong.london Design Lampen Collectie bij Flinders – MEER Lampen… (Foto Flinders  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Lamp PC TASK LIGHT (Pierre Charpin)
De PC Task Light is een verfijnd en nauwkeurig ontworpen bureaulamp met een polycarbonaat kap, en aluminium frame en basis. Het ontwerp verbergt gasveren die het mogelijk maken de lamp in elke gewenste positie te behouden. De lamp heeft een geïntegreerde touch dimmer met geheugen en wordt automatisch uitgeschakeld na zes uur. De PC Task Light is verkrijgbaar in de kleuren zwart, licht grijs en groen.

Over Flinders
Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven meer dan 18.000 designproducten kunnen vinden. Het is de missie van Flinders om design voor iedereen toegankelijk te maken. Het bedrijf heeft een webshop, een woonwinkel in Zaandam en twee cafés in Groningen en Hilversum. Bij Flinders werken momenteel 60 medewerkers. 

Meer wrong.london verlichting inspiratie en shoppen

Google+