Iittala - Nappula bloempotten en Ruutu keramische vazen

Iittala bloempotten en keramische vazen in de Nappula en Ruutu collecties

Iittala Nappula bloempotten (Foto Iittala op DroomHome.nl)
Iittala's roots liggen in de Nordics, waar mensen veel waarde hechten aan een nauwe verbinding met de natuur. Ze koesteren hun diepgewortelde behoefte om met de natuur te communiceren door veel tijd buiten door te brengen en in de buurt van de natuur te wonen. Lange wandelingen langs de serene kust, het bewonderen van de schoonheid van de weelderige bossen en het roeien over de diepblauwe meren brengt evenwicht en geluk tot leven.

Nieuwe Iittala bloempotten en vazen die de natuur naar binnen halen - een welkome toevoeging aan de collectie nu we genoodzaakt zijn meer tijd thuis door te brengen.

Verbinding met de natuur bevordert het welzijn en het in huis hebben van planten en bloemen heeft meerdere positieve effecten. Planten zuiveren en reduceren droge lucht, verminderen stress, vergroten focus en productiviteit, en zorgen thuis voor een harmonieus gevoel.

Iittala Nappula bloempotten - Iittala Ruutu vazen

Dit voorjaar introduceert Iittala Nappula bloempotten en keramische Ruutu vazen. De nieuwe potten en vazen zijn bedoeld als inspiratiebron voor het planten, tuinieren en het verzorgen van onze 'groene familieleden'.

Iittala keramische Ruutu vazen (Foto Iittala op DroomHome.nl)

Perfecte symmetrische vormen

Ruutu (Fins voor 'diamant'), ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec, werd in 2015 geïntroduceerd. Inmiddels is het een moderne klassieker. De Ruutu collectie wordt nu aangevuld met keramische vazen in drie maten die dezelfde perfect symmetrische vorm hebben. Het eenvoudige design brengt rust in huis. De kleinere vaas laat één bloem of klein bloemstuk prachtig tot zijn recht komen en de twee grotere vazen zijn perfect voor langere bloemen, seizoenstakken of planten. Ze kunnen met andere vazen uit de Ruutu collectie gecombineerd worden, maar zien er individueel ook indrukwekkend uit. De vazen zijn er in twee maten en in de kleuren zwart, beige, donkerblauw en bruin. De levendige glazuurlaag reflecteert het licht op fascinerende wijze.

De keramische Ruutu vazen zijn hol gegoten en met de hand afgewerkt. Hol gegoten objecten vereisen tijdens het productieproces een zeer zorgvuldige behandeling en veel kennis over het kleimateriaal en het proces. Alle producten worden een eerste keer op lage temperatuur gebakken, waarna ze afhankelijk van het gewenste eindresultaat worden gelakt of gespoten. Elk product wordt zorgvuldig gecontroleerd voor de definitieve goedkeuring.

Iittala Nappula bloempotten en kandelaars (Foto Iittala op DroomHome.nl)

Inspirerende groene displays

In 2019 vierde ontwerper Matti Klenell zijn tienjarig jubileum met Iittala. Zijn ontwerpen zijn door velen geliefd. Klenell's Nappula (Fins voor 'knop') collectie vertegenwoordigt de voor hem kenmerkende Scandinavische designtaal. Het ontwerp is klassiek, maar modern, met een vereenvoudigde vorm. Het ontwerp van Nappula is geïnspireerd op de opvallende poten van een oude tafel die Klenell zag staan in het glasmuseum van Nuutajärvi. Hij gebruikte die klassieke maar tegelijkertijd moderne vorm voor een serie Nappula kandelaars, die met hun zachte, ronde vorm zijn liefde voor vintage en eigentijdse details uitdragen. Klenell heeft zijn collectie nu uitgebreid met de nieuwe Nappula bloempotten, verkrijgbaar in twee maten en drie kleuren. De potten met een speelse, golvende vorm en een stevige basis geven de planten de aandacht die ze verdienen. De witte, donkergroene en beige bloempotten passen in elk interieur en zijn ideaal om inspirerende plantopstellingen mee te maken. Deze designobjecten sieren elk interieur - ook zonder plant.

Nieuwe bladeren in bloei

Zorgen voor planten en bloemen zorgt voor een aangename stemming. Planten hebben constante aandacht en verzorging nodig, en wanneer er een nieuw blad uitkomt of een nieuwe knop groeit tijdens de bloei geeft dit een gevoel van voldoening voor hun ijverige verzorger. De waterdruppelaars van Iittala - per twee verpakt - helpen met het verzorgen van de planten als je niet thuis bent. Ze houden het water goed vast en geven de planten tot een week lang gelijkmatig water. Het verfijnde heldere glazen ontwerp is een elegante aanvulling op de presentatie van je planten in je interieur. 

Google+