Bespaar Maar Niet op Stijl - Betaalbare Design Interieur Tips

Bespaar, Maar Niet op Stijl - Betaalbare Design Interieur Tips

Betaalbare Design Meubelen: Homepolish Woonkamer Interieur (Foto Homepolish op Instagram  op DroomHome.nl)

Foto boven: Home Polish
Gek op design meubelen, maar ja, je hebt zoals het gezegde luidt ‘een champagne smaak met een bier budget’, dan ben je hier aan het goede adres. Het hoeft allemaal niet alles te kosten om een luxueus gestijlde woning te creëren. We geven enkele budget vriendelijke trucs om de design interieur make-over betaalbaar te houden.

Luxueuze Woonaccessoires

Het meest in het oog springende, vooral in een nieuwbouwwoning, zijn de overal dezelfde lelijke goedkope deurklinken. Vervang ze met een chiquer model en de deur is gelijk geüpgraded. Door de keukendeurtjes te voorzien van een strakker moderner exemplaar deurknoppen, krijgt de keuken meer de design look.

Mooie plaids en grotere volle kussens op de bank maken plaats voor die kleine floddertjes die eigenlijk afbreuk doen aan ons hogere plan: het design interieur.

Design Meubelen

Belangrijk bij de keuze van meubelen is dat ze niet te groot, maar ook niet te klein zijn ten opzichte van de ruimte. Er moet nog wel genoeg bewegingsruimte zijn: minstens 45 cm tussen de salontafel en de bank en stoelen en zeker 70 cm om achter een eetkamerstoel te kunnen doorlopen. Daarnaast oogt een kleine tweezitsbank in een grote ruimte een beetje zielig en verloren.

Betaalbare Design Meubelen: Leen Bakker Arne Fauteuils, Taupe Stof Kleur & Ixxi Melkmeisje Wanddecoratie (Foto Leen Bakker  op DroomHome.nl)

Bij de inrichting van een woning zijn meubelen de grootste kostenpost, maar daar kun je creatief mee om gaan. Om niet te veel geld uit te geven, kun je op een lange speurtocht gaan naar de perfecte tweedehands bank. Maar er zijn ook betaalbare en heel mooie en nieuwe design meubelen te verkrijgen, die onze make-over honger stillen. Een goed voorbeeld zijn de fauteuils van Leen Bakker, die geheel aansluiten bij het in een design-achtige sfeer inrichten van de woonkamer.

Onder banken, bedden en eettafels liggen vaak vloerkleden. Ook hierbij geldt: het kleed moet niet te klein zijn ten opzichte van de meubels. Een lekker ruim en iets meer hoogpolig tapijt geeft dat luxueuze hotel gevoel aan de ruimte.

En dan nog een laatste betaalbare design interieur tip: om een luxueuze inrichting te creëren heb je een aantal eyecatchers nodig die het gehele interieur bijzonder laten stralen. Denk aan een aparte stoel, kunstwerk aan de muur of onverwachte bijzettafel. Dit hoeft niet een duur stuk te zijn als het maar verrassend design is!

Google+