Creëer Sfeer in je Eetkamer met een Robuuste Kloostertafel

Creëer Sfeer in je Eetkamer met een Robuuste Kloostertafel

Sfeervolle Kloostertafels in de Eetkamer – Robuuste Eettafels (Foto Kloostertafels Robuustetafels.nl  op DroomHome.nl)

Een lange stevige tafel die een en al sfeer uitademt, dat is waar voor elke centimeter van de kloostertafel! Met een kloostertafel ga je voor een authentiek meubelstuk in de eetkamer; een unieke tafel van eiken of grenen hout, waarvan niet alleen het hout levendig is maar waar vol op geleefd kan worden.

De kloostertafel werd van origine als lange eettafel gebruikt door monniken in de kloosters rond de middeleeuwen. In de late middeleeuwen kreeg deze houten eettafel  een prominente plaats tijdens weelderige banketten en prominente feesten in kastelen en verblijven van de adel. Typisch voor een kloostertafel is de kolompoot overgaand in een platte grondpoot.

Laat heerlijk lang tafelen nou helemaal de lifestyle trend van nu zijn! Opvallend is dat ons familieleven zich steeds meer rond de eettafel gaat afspelen. Naast het ontbijten, familiebrunch en gezellige diners, leent zo’n originele kloostertafel zich perfect als werkplek, hobbyhoek en tablet standplaats.

Kastelen en kloosters kenmerken zich door een functionele inrichting met bakstenen muren, en meubels en woonaccessoires die vooral een gebruiksfunctie hebben. Dit is zeer herkenbaar in de populaire industriële woonstijl. Het is een lossere manier van wonen, waarbij niet alles perfect op elkaar afgestemd hoeft te worden en er ruimte is voor onverwachte kleuren en vormen combinaties. De kloostertafel is hier al eeuwen terug voor bedacht.

Kloostertafels zijn er bij Robuustetafels.nl wel in 30 modellen, voor iedere woonstijl en uit voorraad geleverd. Van 1,8m tot 5 meter lange kloostertafels worden er eventueel op maat gemaakt met keuze uit houtsoort, dikte tafelblad, afwijkende maat, behandeling, etc.

Leef je uit op de kloostertafel!

Google+