De Meest Trendy Hoekbanken Van Het Moment

De Meest Trendy Hoekbanken Van Het Moment

Trendy hoekbanken inspiratie (Foto Stocksnap, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Naast de lange eettafel is de hoekbank sinds enkele jaren een van de meest gewilde meubels in de woonkamer. Geen verrassing als je ziet wat er allemaal mogelijk is op interieurgebied met een hoekbank in het hart van de huis.

Je kunt met een hoekbank een super gezellige zithoek creëren in een nis waar de hoek precies in valt. Of laat de hoek juist de huiskamer opdelen in vakken waar verschillende activiteiten plaatsvinden en de zithoek een eigen intiem plekje krijgt in de grote ruimte.

Lekker op televisie kunnen kijken, dat was eigenlijk de belangrijkste functie van een bank. Tegenwoordig vinden er zo veel meer activiteiten op plaats: gamen, browsen op je tablet, thuiswerken en de hoekbank wordt zelfs als eetbank gebruikt als er geen ruimte is voor een eettafel of omdat het gewoon gemakkelijker is. Chillen op de lounge hoekbank tijdens het eten! Er zijn ook hoek slaapbanken waar je overdag gewoon geniet van het zitten en welke je ’s avonds in no time kunt ombouwen tot een tweepersoonsbed. 

Trendy hoekbanken inspiratie (Foto Skitterphoto, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Hoekbanken Trends 2018

‘Comfort en luxe’ dat zijn toch wel de 2 dingen die wij zoeken in een nieuwe hoekbank. Bij de verschillende woonstijlen hoort natuurlijk een eigen hoekbank. Naar welke interieurstijl met bijpassende hoekbank gaat jouw voorkeur uit?

Landelijke woonstijl
De hoekbank in een landelijk interieur is een bank met grote zachte kussens waarin je je heerlijk in kunt nestelen. Bij de landelijke hoekbank gaat de voorkeur uit naar stof als katoen en linnen wat een fantastische warme uitstraling heeft maar ook zeer comfortabel is om op te zitten. Lichte en verweerd ogende stofkleuren als crème, grijs en bruin tinten passen perfect bij deze romantische interieursfeer. Je kunt het prachtig combineren met woonaccessoires in natuurlijk materialen.

Trendy hoekbanken inspiratie – Landelijke hoekbank (Foto Jessebridgewater, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Industriële woonstijl
Je hebt ze vast wel gezien: die geweldige grote warehouse-lofts in Amerikaanse films waar in het midden een robuuste bank staat. Zo’n industrieel interieur kun je zelf thuis ook ‘stagen’ met een stoere hoekbank in de kleur cognac of bruin in leer of lederlook. Geen of lage poten zie je terug bij de industriële hoekbank.

Modern design
Op hoge poten staat de moderne hoekbank met een trendy design. Het model is strakker van vorm doordat de kussens van harder materiaal zijn. Bij een design bank zijn de kleuren zwart, grijs en wit in leer, lederlook of stof favoriet. Wat je ook eens een keer kunt proberen, is dat je in plaats van een ‘veilige kleur’ eens kiest voor een opvallende kleur waardoor de goudkleurige of paarse bank in één keer de eyecatcher wordt van de woonkamer. Durf jij dat aan?

Google+