Fioroni, Design Meubels Geïnspireerd op de Natuur

Fioroni, Design Meubels Geïnspireerd op de Natuur

Duurzaam Italiaans Design Houten Fioroni Meubelen – J.M.B. Stool – Kruk – MEER Houten Meubels… (Foto Fioroni  op DroomHome.nl)

Meubelmerk fioroni is gevestigd in de Italiaanse Alpen, vlakbij de Dolomieten. Niet gek dus dat de natuur de belangrijkste inspiratiebron vormt voor dit familiebedrijf dat een jarenlange traditie in houtbewerking ingenieus combineert met modern design.

Het bedrijf heeft een eigen meubelfabriek waar oorspronkelijke ambachtelijke tradities en gedegen vakmanschap in ere worden gehouden. En dat zie je terug in de zeer fraaie, tijdloze collectie die binnenkort te koop is in Nederland. De ontwerpen van fioroni zijn vanaf oktober te zien en te beleven in de showroom van Smeele Agenturen in Rotterdam, exclusief agent voor fioroni in Nederland.

Het merk fioroni staat voor duurzame kwaliteitsmeubels gemaakt van natuurlijke materialen. Er wordt veel met massief hout uit de directe omgeving van het bedrijf gewerkt, zoals kastanje-, noten- en berkenhout. Deze pure materialen worden op verrassende wijze vormgegeven tot een tijdloze meubellijn die zich kenmerkt door een hoge mate van verfijndheid. Ook in het kleurgebruik is de ongerepte natuur terug te zien. Olijfgroen, waterblauw, mosgrijs, helder wit en warm beige zetten de toon.

Multifunctioneel
De uitgebreide meubellijn van fioroni bestaat uit eettafels, salontafels, bankjes, open en gesloten kasten en speelse krukjes. Opvallend aan de collectie is dat de ontwerpen niet alleen mooi maar ook multifunctioneel zijn. Een eettafel die moeiteloos fungeert als stijlvol bureau. Of een bankje dat transformeert tot een elegante lage wandtafel. Ook de modulaire kasten zijn flexibel in te zetten. Door hun veelzijdige vormgeving voelen ze zich zowel thuis in de woonkamer als in de werkomgeving. Dit meubelmerk brengt mooi design zonder de functie uit het oog te verliezen.

Achtergrond
Fioroni heeft als authentiek familiebedrijf meer dan vijftig jaar ervaring in houtbewerking en produceert vrijwel alle collecties in eigen beheer. Het merk werkt samen met externe ontwerpteams, onder meer twee Zwitserse architectenbureaus, waarbij niet naar tijdelijke trends wordt gekeken, maar consequent de eigen lijn gevolgd wordt. Bron: Fioronidesign.it & Smeeleagenturen.nl

Google+