Italiaans Design en Duitse Degelijkheid in Één

Italiaans Design en Duitse Degelijkheid in Één

Meubelen: Italiaans Design en Duitse Degelijkheid in één! – Rolf Benz Fauteuil 580 & Duitse Keukens in Bruin en Groen Kleur. (Foto Rolf Benz  op DroomHome.nl)

Beeld: Rolf Benz & Keuken Kampioen

Niet alleen in de autobranche zien we de combinatie van Italiaans design en Duitse degelijkheid, ook in de woonbranche worden deze twee unieke eigenschappen in elkaar verweven.

Tot enkele jaren geleden moest een woning vooral praktisch zijn, de laatste jaren besteden we steeds meer aandacht aan ons interieur en gemak speel hierin een grote rol. We hebben het steeds drukker met werken, sporten en ons gezins- en sociale leven. Hierdoor willen we thuis heerlijk kunnen ontspannen en tot ons zelf kunnen komen. Gemak en een interieur waar we ons prettig in voelen, zijn hiervoor erg belangrijk.

Design en comfort
Vroeger werd gedacht dat echte designmeubelen niet voor het ‘gewone volk’ was weggelegd met een ‘gewoon’ interieur. Het zou te duur zijn en niet echt comfortabel in het dagelijks gebruik. Tegenwoordig is dat echt niet meer zo. Mensen die graag aandacht aan hun inrichting besteden kunnen hierin heel makkelijk een vleugje design in toepassen. Designmeubelen kenmerken zich vooral in de uitvoering en het materiaalgebruik. De vorming is vaak tijdloos en een genot voor het oog om te zien. Duitse designers staan erg bekend om hun prachtige designmeubelen. Je ziet nu veel Duitse ontwerpers in de Nederlandse markt als bijvoorbeeld Rolf Benz en KFF. Deze zijn niet alleen strak en tijdloos, maar soms ook luchtig en speels vormgegeven. Dus meestal vindt iedereen wel iets mooi van een Duitse Designer. Daarbij moeten we vooral de Duitse degelijkheid niet vergeten van de meubels van Duitse makelij.

Niet alleen meubels
Ook keukens zien we steeds meer prachtige designer looks gecombineerd met Duitse degelijkheid voor zeer goede kwaliteit door het gebruik van hoogwaardige materialen. De juiste combinatie tussen design en degelijkheid. Daarbij moeten we ook het aspect innovatie niet vergeten. Zo creëert men stijlvolle keukens met hoge betrouwbaarheid, kwaliteit en degelijkheid. Drie aspecten die iedereen erg belangrijk vindt voor de keuken. We willen immers dat thuis gemak de boventoon voert. Een keuken die aan die drie aspecten voldoet, is daarbij erg van belang.

Trends 2017
Qua looks zagen we de afgelopen paar jaar veel pastel, poeder- en natuurtinten. Deze gaan verdwijnen en warmere kleuren zoals bruin en terracotta, gaan we volgend jaar meer zien. Ook koper en wit marmer gaan we minder zien. Groen gaan we bijvoorbeeld meer zien. Dus kies voor planten of schilder een muur groen. Als we naar de materialen kijken, worden brons, messing en natuursteen de hoofdrolspelers. Verder gaan designers er meer voor zorgen dat onze meubels ‘flat packed’. Slim verpakt en makkelijk demonteerbaar. Handig als je gaat verhuizen. Dit geldt niet bij alleen maar houten meubels, maar ook stoelen en banken. Ook zien we veel meubels die gemaakt worden van gerecyclede materialen. Dit bestaat al een tijdje, maar we gaan tevens meer upcyclen zien: zo kan er al leder gemaakt worden van bananenschillen! Volgend jaar zien we interieurs met de eerdergenoemde  aankomende trends waaruit een samenhang tussen design en degelijkheid duidelijk naar voren komt. Ons interieur wordt weer volwassen, kunnen we wel stellen na een periode met lieflijke, zachte tinten en materialen.

We zien nu, en in de toekomst waarschijnlijk nog meer, dus mooi design gecombineerd met degelijkheid terugkomen in alles van ons interieur. De combinatie van hoogwaardige kwaliteit materialen, kleuren en vormgeving dragen bij aan een omgeving waarin we ons thuis voelen, voorzien van gemak en comfort. Waarbij dus het praktische aspect allang niet meer de boventoon voert.

Google+