Krukjes: Gezelligheid In Je Interieur

Krukjes: Gezelligheid In Je Interieur

Krukjes: Gezelligheid in je Interieur: House Doctor Zwarte Poef Rattan (Foto House Doctor  op DroomHome.nl)

Wil je je huis lekker knus en gezellig inrichten? Dan denk je al snel aan kaarsen, sierkussens, dekentjes of bloemen. Ook qua meubels is er veel dat je kunt doen om je huis gezelliger te maken. Een bank met zachte stof, een paar mooie bijzettafeltjes, of hier en daar leuke krukjes. Vooral krukjes zijn een trend die steeds vaker terugkomt. Ze zijn allang niet meer alleen bedoeld als handig opstapje: krukjes zijn een must-have voor elk interieur om extra sfeer en gezelligheid te geven!

Het krukje als eyecatcher
Denk je bij krukjes aan zo’n praktisch (en saai) Ikea-krukje, dan heb je helemaal gelijk dat dat weinig extra sfeer geeft in het interieur. Er zijn echter ook heel veel krukjes die dat juist wel doen. Daarbij kun je denken aan stoere ruwhouten krukjes, maar ook aan meer verfijnde modellen. Echt opvallende eyecatchers zijn rotan krukjes en krukjes van massief hout. Deze krukjes trekken meteen de aandacht en zijn prachtig als decoratie of te gebruiken als bijzettafeltje.

Krukjes: Gezelligheid in je Interieur: Houss Living Rieten Kruk (Foto Houss Living  op DroomHome.nl)

Aandacht voor krukjes
Een krukje kan heel leuk zijn in huis. Dan moet het krukje echter wel goed passen in de rest van het interieur. Kies je een antiek krukje in een moderne woonstijl, dan is het krukje gewoon niet op zijn plaats. Verder is het natuurlijk mooi als je het krukje echt optimaal tot zijn recht kunt laten komen met de juiste functie en decoratie. Je kunt een krukje bijvoorbeeld prachtig neerzetten als standaard voor een grote kamerplant, maar ook om op te zitten bij een lage tafel. De laatste jaren is het hip om een krukje te versieren met een echte schapenvacht of een konijnenvachtje.

De kruk als bijzettafeltje
Bijzettafeltjes vervangen steeds meer de rol van de salontafel. In plaats van één salontafel wordt nu vaak gekozen voor een combinatie van twee of drie bijzettafeltjes voor meer elegantie en stijl. Vervolgens wordt de rol van het bijzettafeltje overgenomen door krukjes. Klein maar fijn is het motto, want kleinere meubels geven je interieur al snel een knussere uitstraling. Krukjes zijn erg gemakkelijk te gebruiken als bijzettafeltje, maar kunnen ook gewoon voor de sier worden neergezet. Deze veelzijdigheid zorgt dat ze passen in vrijwel elke inrichting.

Krukjes: Gezelligheid in je Interieur: BY-BOO Kruk Jute (Foto BY-BOO  op DroomHome.nl)

Krukjes zijn handige, gezellige kleine meubels die al snel in je interieur passen. Of je nu een industriële woonstijl hebt, je huis modern heb ingericht of juist klassiek bent gebleven: voor elk interieur zijn prachtige passende krukjes te vinden. Je kunt ze praktisch gebruiken als opstapje of als bijzettafeltje, maar ze zijn ook ideaal als decoratie in je interieur. Zo maak je je interieur helemaal compleet en bereik je de perfecte sfeer in huis. 

Google+