Vintage eetkamerstoelen: Hot or Not?

Vintage eetkamerstoelen: Hot or Not?

Houten vintage eetkamerstoelen (Foto: Nathan van Egmond, Unsplash  op DroomHome.nl)

Wil je jouw eetkamer met een beperkt budget een unieke make over geven? Dan zijn vintage eetkamerstoelen dé must have meubels voor jou. Vintage meubels zijn geliefder dan ooit, zeker in ons trendbewuste Nederland. Ze hebben een authentieke uitstraling, een verhaal en een duurzaam karakter. Wat maakt eetkamerstoelen vintage nu zo hot? En waar moet je op letten als je ze wilt kopen? In dit blog geef ik je als (retro) design verzamelaar een aantal tips en tricks voor het ontdekken van de beste vintage eetkamerstoelen finds.

Wat zijn vintage eetkamerstoelen?

Vintage eetkamerstoelen zijn stoelen die gemaakt zijn tussen 1920-1980. Ze hebben vaak een kenmerkende periodestijl als art deco, mid century modern, Scandinavisch of industrieel design. 

Echte vintage meubels zijn origineel en authentiek, wat betekent dat ze (veelal) niet nagemaakt of gerestaureerd zijn. Ze hebben dus een eigen karakter en geschiedenis, terug te zien aan de gebruikssporen, kleuren en materialen.

Vintage eetkamerstoelen – Vitra Panton stoelen: blauw & rood (Foto: Catherina Schurmann, Unsplash  op DroomHome.nl)

Waarom zijn vintage eetkamerstoelen hot?

Vintage eetkamerstoelen zijn op dit moment heel erg hot, omdat:

  • Met eetkamerstoelen vintage laat je jouw eigen persoonlijkheid en smaak zien. Je kiest voor stoelen die passen bij je interieur of juist voor retro stoelen die contrasteren en opvallen. Op bovenstaande foto zie je hoe de blauwe en rode Vitra Panton eetkamerstoel eruit knalt. Zo creëer je een unieke en originele sfeer in je eetkamer.
  • Daarnaast zijn vintage eetkamerstoelen tijdloos en de design klassiekers onder de vintage meubels behouden veelal hun waarde.
  • Heb je al aan de duurzaamheid van eetkamerstoelen vintage gedacht? De stoelen gaan lang mee, omdat ze over het algemeen gemaakt zijn van kwalitatieve materialen en met vakmanschap. Bovendien hergebruik je een meubel dat anders wellicht weggegooid zou worden, waardoor je bijdraagt aan het verminderen van afval en het besparen van grondstoffen.
  • Een ander belangrijk voordeel is dat vintage eetkamerstoelen veelal comfortabel en praktisch zijn. Ze hebben een goede zit, een stevige constructie en er is keuze uit verschillende handige formaten. Je kunt er dus lekker op zitten tijdens het eten, knutselen, werken, huiswerk maken en uren natafelen.

Kunststof oranje vintage eetkamerstoelen (Foto: Catherina Schurmann, Unsplash  op DroomHome.nl)

Waar let je op bij het kopen van vintage eetkamerstoelen?

Wil je graag vintage eetkamerstoelen kopen, dan zijn er een aantal dingen waarop je moet letten:

  • In de eerste plaats kijk je natuurlijk naar de stijl, de kleur en het materiaal van de stoelen. Kies voor vintage eetstoelen die passen bij jouw smaak en interieur of die juist een leuk contrast vormen. Let ook op de sfeerbepalende details als vormgeving, afwerking en bekleding.
  • De staat van de eetkamerstoelen is het tweede punt waar je aandachtig naar speurt. Vintage meubels hebben vaak gebruikssporen als krassen, vlekken of scheuren. Dit kan juist bijdragen aan de charme van de eetstoelen, maar het kan ook betekenen dat ze minder comfortabel of stevig zijn. Controleer dus altijd goed of de eetkamerstoelen vintage nog in goede conditie zijn of dat ze eventueel gerepareerd of opgeknapt zijn of moeten worden.
  • Ten derde is de prijs van de eetstoelen belangrijk. Vintage meubels kunnen soms best duur zijn, afhankelijk van de zeldzaamheid, de kwaliteit en de grote populariteit van de stoelen. Vergelijk daarom verschillende aanbieders als dat mogelijk is bij een uniek stuk vintage. Start een speurtocht via tweedehands winkels, marktjes, marktplaats en webshops gespecialiseerd in mooi design en vintage meubels.

Vintage eetkamerstoelen zijn hot & happening omdat ze op een unieke, duurzame en comfortabele wijze je eetkamer een echt persoonlijk tintje geven. Voor je eetkamer make over, ook met een beperkt budget, heb je keuze uit vele stoelen stijlen, kleuren en materialen. Bij het vintage eetkamerstoelen kopen, let je op de stijl, de staat en de prijs van de stoelen. Zo shop je de beste vintage eetkamerstoelen voor jouw eetkamer!


Alles over dé interieurtrends van meubels tot accessoires, interieur kleuren in de nieuwste woontrends & laatste interieur tips!  

Google+