Waarom Archiefkasten voor een Betere Werkplek Zorgen

Waarom Archiefkasten Voor Een Betere Werkplek Zorgen

Betere werkplek met archiefkasten – Kaart- en dossierkast. (Foto Designecologist, Unsplash.com op DroomHome.nl)

Druk, druk, druk.. tegenwoordig is iedereen druk. We zijn allemaal bezig met verschillende dingen tegelijkertijd. Nederland kent vele ZZP’ers en ondernemers die vanuit huis werken. Als het wonen en het werk op één adres plaatsvindt is het aan te bevelen om de leef- en kantoorruimte zo veel mogelijk gescheiden te houden.

Het door elkaar heen lopen van zakelijke aangelegenheden en huishoudelijke beslommeringen levert de nodige stress op. Voordat we aan een cursus mindfulness  beginnen, kunnen we eerst zelf orde in de chaos scheppen door alle papieren en stukken georganiseerd op te bergen in archiefkasten. Deze handige kasten maken de administratie overzichtelijk en brengen rust op het bureau. Een betere concentratie leidt uiteindelijk tot een hogere productiviteit!

Betere werkplek met archiefkasten – Draaideurkasten, schuifdeurkasten, roldeurkasten, dossierkasten, hangmapkasten en brandkasten. (Foto  op DroomHome.nl)

Verschillende archiefkasten

De ene archiefkast is de andere niet. Bij archiefkasten moet je denken aan draaideurkasten, schuifdeurkasten, roldeurkasten, dossierkasten – hangmapkasten en zelfs aan brandkasten. Om de aanschafprijs binnen de perken te houden is het kopen van tweedehands archiefkasten een uitstekend plan. Voor een lage prijs heb je een mooie archiefkast die prima past bij het andere meubilair van jouw thuiskantoor.

Draaideurkasten
Zoals de naam al verraad, bij een draaideurkast draaien de deuren naar buiten open. Bij een kleine werkplek kan een draaideurkast te veel ruimte innemen. De draaideurkast is de meest verkochte en betaalbare archiefkast voor thuis. Je kunt ook een gewone draaideurkast gebruiken om papieren en ordners in op te bergen, maar deze zijn meestal niet goed afsluitbaar.

Roldeurkasten
De roldeurkast is super handig in gebruik en is na de draaideurkast de meest populaire archiefkast. Bij roldeurkasten heb je geen last van naar buiten komende deuren. De roldeur verdwijnt namelijk in de kast zelf. (Uittrekbare) legborden, vakindelingen en uittrekframes kunnen er aan de inrichting van een roldeurkast toegevoegd worden.

Schuifdeurkasten
De schuifdeurkast neemt, doordat de schuifdeuren langs elkaar heen gaan, geen extra ruimte in. Een nadeel is dat er altijd één helft open kan en de andere helft gesloten blijft. Een schuifdeurkast kan naast opbergruimte, ook als roomdivider gebruikt worden. Met een mooi afgewerkte achterkant voorzien van geluiddempend materiaal, verbetert de akoestiek in de werkruimte aanzienlijk. Vooral fijn bij flink telefoonverkeer.

Betere werkplek met archiefkasten – Dossierkasten en hangmapkasten (Foto Counselling Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Dossierkasten – hangmapkasten
Dossierkasten, ook wel hangmapkasten genoemd, zijn speciaal ontworpen om dossiermappen op te hangen in de kast onder legborden of in een uittrekframe. Met verschillende lades onder elkaar en soms dubbel zo breed kunnen er vele dossiers in opgeborgen worden. Ook deze archiefkast is vaak voorzien van een slot.

Brandkasten
Bij een brandkast denk je snel aan een kleine loeizware kluis, voor thuis, met een groot slot erop. Tegenwoordig zijn er naast kluizen, verkrijgbaar in verschillende maten, ook dossierkasten te koop die brandwerend zijn.

Google+