Welke eetkamerstoelen passen het best bij jou? 4 Tips

Welke eetkamerstoelen passen het best bij jou? 4 Tips

4 Eetkamerstoelen tips - Eames Plastic Side Chair (Foto Daniil Silantev, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Nu je toch zit op de bank thuis, op het werk of in het openbaar vervoer, is het je wel eens opgevallen hoeveel verschillende eetkamerstoelen er op Instagram, Pinterest en woonwinkels te zien zijn? We geven je 4 handige tips waarmee je gemakkelijk kunt bepalen welke eetkamerstoelen er nou werkelijk het best bij jou en jouw interieur passen!

Landelijk wonen, industrieel interieur, moderne, design of vintage meubels: de keuze is aan jou!

4  Eetkamerstoelen stijlen

1- Design eetkamerstoelen
Met design eetkamerstoelen pep je de hele inrichting van de eetkamer of woonkamer helemaal op. De moderne stoelen in zachte pastel kleuren of funky fluo tinten maken van zelfs de meest saaie eettafel, een coole plek om samen met je vrienden te chillen.

4 Eetkamerstoelen tips – Stoere eetkamerstoelen (met of zonder armleuningen, wielen) van leer, stof en velvet (Foto Robuustetafels.nl  op DroomHome.nl)

2 - Stoere stoelen rond een robuuste tafel
Bovenstaande foto geeft een goede impressie van stoere eetkamerstoelen. Je ziet de leren stoel Pesara en Vienne zo rond jouw stevige houten eetkamertafel staan! Heerlijk uren natafelen kun je natuurlijk alleen als je comfortabel zit met z’n allen. De leren, stoffen of velvet eetkamerstoelen met of zonder armleuning en met poten of wielen, hebben zo elk hun eigen woonstijl(en) waar ze perfect bij passen. De stoelen van ongecorrigeerd buffelleer, geschuurd (mat) leer en vintage leer sluiten naadloos aan in het populaire industriële interieur. No-nonsense met een ruig randje. Stoffen bekleding zie je vaak terug bij landelijke meubels in de romantische platteland lifestyle. Modern met een stijlvolle touch, dat zijn de velvet eetkamerstoelen die menig kerstdiner tot een prachtige herinnering maken!

4 Eetkamerstoelen tips – Verschillende houten eetkamerstoelen in matching kleuren (Foto Brina Blum, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

3 - Verschillende stoelen in een vrolijk interieur
In een jong gezin is het samen ontbijten, lunchen en dineren een vrolijke boel van jewelste, waar het eten geregeld op en rond de eetkamertafel slingert. Kijk, daar moeten de meubels gewoon tegen kunnen! Om deze vrije houding in de woonkeuken te accentueren is het een goed idee om naast de toch al andere kinderstoel(en) ook de rest van de eetkamerstoelen van elkaar te laten verschillen. In de foto zie je verschillende stoelen in kleuren die bij elkaar passen. Ze zijn allemaal van hout om toch eenheid te creëren. Bovendien zijn ze makkelijk schoon te maken.

4 Eetkamerstoelen tips – Vintage stoelen en vintage design meubels – design klassiekers (Foto Louis Hansel, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

4 - Vintage eetkamerstoelen en design klassiekers
Wil je naast de nieuwe bank en salontafel, je huis een hip karakter geven? Kijk dan eens rond naar vintage meubels en voor de fans: de design klassiekers onder de stoelen. Op vrijmarkten, buiten of online, zijn de mooiste vintage stoelen op de kop te tikken voor een leuke prijs. Voor een gebruikte Eames stoel of Tulip stoel, ontworpen door Eero Saarinen, is de zoektocht groter. Deze design eetkamerstoelen worden vaak opnieuw geproduceerd en zijn in de winkel te verkrijgen.  

Google+