Welke kasten kies je voor je industriële pand? Lees er hier alles over!

Welke kasten kies je voor je industriële pand? Lees er hier alles over!

Stoere industriële kasten – hoge industriële vitrinekast en dressoir (Foto op DroomHome.nl)

Eindelijk krijg je de sleutel van je industriële woning. Je kunt aan de slag om je eigen stek te gaan inrichten. Maar hoe krijg je zo'n grote woonst stijlvol aangekleed? Uiteraard heb je kasten nodig. Welke passen er in en vooral: welke kies jij? Laat je inspireren door onze 5 tips.

1. Hou het 'groot'

Een industriële woning bestaat uit grote ruimtes. Maar ook als je een moderne nieuwbouw hebt, merk je dat je met kleine kasten de ruimte niet stijlvol kunt opvullen. Kies je industriele kasten vooral voldoende groot. Denk bijvoorbeeld aan een 'klein' meubel zoals een industrieel tv meubel. Ook al staat je tv in een hoekje of onder een raam, kies je van toch je tv-kast voldoende groot en stoer. Ook een smalle tv kast kan best wel groots overkomen.

2. Kies voor stoer

Een robuuste kast zal altijd groter lijken dan een kast met een fijner ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan een nachtkastje industrieel. Een zware metalen nachtkast op grote wielen of een stoere kast van ruw hout en zwaar metalen frame vallen meer op dan een strak fijn kastje. Een stoere kast is heel erg aanwezig in de kamer en vult je kamer dan ook beter.

Stoere industriële kast van metaal – hoge industriële vitrinekast (Foto op DroomHome.nl)

3. Natuurlijke materialen zijn een must

Gelukkig zijn industriële kasten gemaakt van de natuurlijke materialen hout en metaal. Deze geven een robuustere indruk dan meubelen in kunststof. Verweerd hout waarbij je nog verfresten ziet of hout met duidelijke nerven geven karakter aan de kast. Zwart metaal met een afwerking van poedercoat is ruwer en daardoor opvallender dan strak metaal. Bij kasten van natuurlijke materialen krijg je de indruk dat ze er al jaren staan, ook al zijn ze nieuw aangekocht. Dit versterkt de algemene stoere look van je woning.

4. Haal verschillende types kasten in huis

Door je niet enkel te focussen op één enkel type kast, krijg je een mooi assortiment aan kasten in je woning. Je mag gerust een zware grote en open vitrinekast combineren met een gesloten ladenkast. Plaats hoog naast laag en breed naast smal. In een industriële omgeving hoef je namelijk geen strakke wanden met ingebouwde kasten te creëren. Losse meubelstukken komen het best tot hun recht. Het grote voordeel van individuele kasten is dat je ze makkelijk kunt verplaatsen. Door je kasten eens anders te schikken, krijg je plots een totaal andere interieur.

5. Bouw stilaan op

Uiteraard hoef je niet al je kasten in één keer aan te kopen. Bouw langzaam je interieur op. Op die manier krijgt je woning een nog meer natuurlijk gegroeide uitstraling.

Google+