Milaan Beurs | Nieuw Cradle to Cradle Design

Mooi natuurlijk Design in Milaan!

Salone del Mobile Cradle to Cradle Ontwerpen

Milaan Beurs - Salone del Mobile Nieuw Cradle tot Cradle Design - David Derksen Lightness Table Tafel - MEER Design .... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

& Natuurlijk Design

Was milieuvriendelijk, natuurlijk of ‘cradle to cradle’ ontwerpen eerst een uitgangspunt op zich, tegenwoordig is dit meer geïntegreerd in het ontwerp.

Een meubelstuk is dus functioneel, mooi en/of comfortabel… én gemaakt met bijvoorbeeld recyclebare materialen. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, vlas, rotan, bamboe, riet, wol, touw, steen en leer geeft bovendien een andere, nieuwe look. Sober, natuurlijk, warm en vriendelijk.

Lightness met linnen

De nieuwe Lightness Table van David Derksen is lichtgewicht. Een combinatie van jute, linnen en bio-plastic geeft het tafelblad een warme uitstraling. Bovendien kan je het blad daardoor vermalen en op de composthoop gooien, maar daar is ‘ie natuurlijk veel te mooi voor! www.davidderksen.com

Milaan Beurs - Salone del Mobile Nieuw Cradle tot Cradle Design - Moroso FRONT DESIGN Anomaly Collectie Poef - MEER Design .... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Gek verschijnsel - Anomaly

Je moet twee keer kijken voordat je gaat zitten op een poefje uit de nieuwe Anomaly collectie van FRONT. Anomaly betekent niet voor niets zoiets als “gek verschijnsel”. Het lijkt op een vreemd beest door de organische vorm, vier pootjes en naturelkleurig leer, dat na verloop van tijd alleen maar mooier wordt. www.moroso.it

Milaan Beurs - Salone del Mobile Nieuw Cradle tot Cradle Design - Steven Banken Sheaves Rieten Bank - MEER Design .... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Biesbank

Steven Banken ontwierp met Sheaves een rieten bank gemaakt van riet en wilgenhout uit de Biesbosch. In de winter worden deze gebundeld tot zitobject voor de zomer.

Na het seizoen vallen de bundels uit elkaar en dienen als voeding voor nieuwe planten en bomen. Een seizoensbepaald product en mooi milieuvriendelijk meubel. www.stevenbanken.nl

Milaan Beurs - Salone del Mobile Nieuw Cradle tot Cradle Design - Philippe Starck Stoel Zartan voor Magis - MEER Design .... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Hennep stoel

De stoel Zartan van Philippe Starck voor Magis is helder van vorm en uitgevoerd in gerecycled polypropyleen versterkt met glasvezel, jute en hennep. Natuurlijke kleuren – van lichtbruin naar grijs – zijn het resultaat. www.magisdesign.com

Milaan Beurs - Salone del Mobile Nieuw Cradle tot Cradle Design - Jeroen Wand Stool Light Dresser, Stiel Kapstok & Licht in Eén- MEER Design .... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Hang je jas op, ga zitten en lees!

Elk jaar kiezen we een jonge ontwerper die indruk maakt met zijn nieuwe design. Dit jaar zetten we Jeroen Wand in de spotlight met zijn “Stool-Light-Dresser”. Dit designobject werd niet voor niets geselecteerd door Lidewij Edelkoort voor haar expositie Nomadism in gallery Altai in Milaan; het is een een stoel, een kapstok en een lamp in één. De lampenkap en de lade zijn gemaakt van papier. De zitting is bekleed met marmoleum en kan daardoor ook prima dienst doen als bijzettafel; creatief, kunstzinnig en praktisch. www.jeroenwand.nl

Door: Monique van der Reijden & Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Google+