Milaan Beurs | Verliefd op Nieuw Design!

Verliefd op Nieuw Design in Milaan!

Salone del Mobile Fleurt Met Interieur

Salone del Mobile, Milaan Beurs 2013 - Verliefd op Nieuw Design! Moooi Presentatie in Milaan van Marcel Wanders & Erwin Olaf - MEER Design .... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Verleidelijke en vrolijke kleuren, eenvoudige vormen met aandacht voor functie en comfort, natuurlijke materialen en nieuwe must haves zoals de mini-fauteuil, glaswerk en schommelstoelen. Het zijn de signalementen voor het interieur van nu. We zagen het tijdens de Designweek in Milaan, met als grootste evenement de internationale meubelbeurs Il Salone del Mobile die jaarlijks circa 350.000 bezoekers trekt.

We selecteerden een aantal hoogtepunten: nieuw design om verliefd op te worden!

In love with… Design!

Niet alleen op de beurs, maar ook in de stad vonden we steeds weer een andere schat.

De nieuwste meubelen, verlichtingsobjecten, stoffen en accessoires van vooraanstaande merken, wereldberoemde ontwerpers en jonge designers brachten ons het hoofd op hol. Zo ook in Ventura Lambrate, een design district dat in drie jaar tijd is uitgegroeid tot hotspot in Milaan met dank aan de Nederlandse studio Organisation in Design. Spectaculaire sfeerpresentaties van onder andere het Nederlandse designmerk Moooi maakten indruk. Ook kleinere presentaties zoals de samenwerking 010 – 020, met Rotterdamse en Amsterdamse ontwerpers, en Nomadism van Li Edelkoort spraken tot de verbeelding.


Kleurrijk Design

Kleur domineert op de Salone del Mobile! Een grote roze design wolk met daarachter een felgele zon! Van Vitra, Arco, Moroso en Luca Nichetto LEES MEER..

Cradle to Cradle

Was milieuvriendelijk, natuurlijk of ‘cradle to cradle’ ontwerpen het uitgangspunt, tegenwoordig meer geïntegreerd in het ontwerp. LEES MEER..

Koper & Goud Design

De kleuren koper & goud van edelmetaal zijn geliefd en zorgen voor een subtiele schittering of grootse glans in het interieur op de Salone del Mobile. LEES MEER..


Milaan Must Haves

1. De mini-fauteuil

Kleine fauteuils; niet voor kinderen, maar voor iedereen. Ze zijn klein doordat ze iets lager bij de grond staan en de rugleuning minder hoog is.

Milaan Beurs - Salone del Mobile Design Must Haves 2013 - Fauteuil Petit Repos van Vitra - MEER Design ....  (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Fauteuil Petit Repos van Vitra. www.vitra.nl

2. De schommelstoel

Ze werden zowel gepresenteerd door gevestigde merken – als variant op bestaande modellen – als door jonge ontwerpers. Schommelen maar!

Milaan Beurs - Salone del Mobile Design Must Haves 2013 - Elephant On Wooden Base Schommelstoel van Kristalia - MEER Design ....  (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Nieuwe schommelstoel van Kristalia, gepresenteerd door Michael Geldmacher, de ontwerper. www.kristalia.it

3. Glas

In nieuwe collecties werd veel glas toegepast: in accessoires zoals vazen, maar ook meubelen en vaak gecombineerd met hout, metaal of steen.

Milaan Beurs - Salone del Mobile Design Must Haves 2013 - Dilmos Glassworks Glazen Kasten met Kleurverloop - MEER Design ....  (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Glazen kasten met een kleurverloop in blauw en bruin, ontworpen door Nendo voor galerie Dilmos. www.dilmos.com

Door: Monique van der Reijden & Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Google+