Piet Hein Eek Collectie Industriell voor IKEA

Piet Hein Eek Collectie Industriell voor IKEA

Piet Hein Eek Collectie Industriell voor IKEA – Terracotta Vazen – MEER Ikea… (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Een grote primeur vandaag op de lancering van de IKEA Catalogus 2017: Piet Hein Eek en IKEA kondigden aan dat ze hun samenwerking voortzetten met de limited designcollectie INDUSTRIELL.

De Nederlandse topdesigner ontwerpt al een aantal producten voor de JASSA limited designcollectie die vanaf maart 2017 verkrijgbaar is. Maar vanaf februari 2018 ligt er een complete collectie van Piet Hein Eek en IKEA in de winkels. Hoewel het ontwerpproces nog in volle gang is, licht het woonwarenhuis vandaag alvast een tipje van de sluier op met de allereerste prototypes en schetsen.

Met de INDUSTRIELL collectie zetten Eek en IKEA samen een nieuwe stap in het toegankelijk maken van design voor zoveel mogelijk mensen. De limited INDUSTRIELL collectie is gebaseerd op de visie van Eek dat ‘imperfectie’ de sleutel is tot een geweldig ontwerp. Deze collectie viert daarom juist de unieke imperfecties van design. Geproduceerd voor zoveel mogelijk mensen, maar uiteindelijk is geen product exact hetzelfde. De collectie bestaat straks uit zo’n 20 producten als een stoel, tafel, lampenkap, vaas en borden. Er is een belangrijk rol weggelegd voor materialen als grenen, metaal, glas, natuurlijke vezels en keramiek. Zoals een robuuste stoel van grenen en prachtige vazen van keramiek in verschillende vormen en maten.

Piet Hein Eek Collectie Industriell voor IKEA – Grenen Stoel – MEER Piet Hein Eek … (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

 Benieuwd naar het ontwerpproces? De ontwikkelingen zijn te volgen via IKEA.today.

Google+