Walter van Beirendonck - Limited IKEA Collectie

Walter van Beirendonck Fabelachtige Limited IKEA Collectie

IKEA Limited Edition Glodande, ontwerp Walter van Beirendonck - Kwade Tijger Kussens en Vloerkleed - MEER IKEA... (Foto IKEA   op DroomHome.nl)

Er was eens een Vlaamse modeontwerper die samen met een woonwarenhuis een designcollectie mocht creëren. Hij verzon een verhaal over vijf magische wezens in de wolken, die hij Wondermooi noemde.

Hoe dit verhaal verder gaat, ontdek je deze zomer bij IKEA. Want de GLÖDANDE limited collectie, die in samenwerking met fashiondesigner Walter Van Beirendonck tot stand is gekomen, is vanaf juni verkrijgbaar. Maak alvast kennis met de vijf fantasiefiguren en hun speelse patronen die verwerkt zijn in diverse kussen- en dekbedovertrekken, servies, stoffen, vloerkleden en nog veel meer.

Kussens van KWADE TIJGER
KWADE TIJGER is de superheld van Wondermooi. Je vindt zijn tijgerstrepen terug op de kussenovertrekken en het vloerkleed. Volgens fashiondesigner Walter Van Beirendonck kan KWADE TIJGER de slechteriken op afstand houden, terwijl hij tegelijkertijd heel zacht en veilig aanvoelt. Samen met zijn vrienden staat hij ook op het GLÖDANDE dekbedovertrek.

IKEA Limited Edition Glodande, ontwerp Walter van Beirendonck - 1000 Ogen Servies: Kommen en Mokken. (Foto IKEA   op DroomHome.nl)

Duizend ogen van 1000G
Met zijn duizend ogen kan 1000G je van alle kanten aan zien komen. Daarom raak je niet uitgekeken op het vloerkleed, de schalen en bekers uit de GLÖDANDE limited collectie. Vooral het servies lijkt op de keukentafel tot leven te komen. “Dat klopt”, vertelt Walter Van Beirendonck, “want 1000G houdt altijd een oogje in het zeil.”

IKEA Limited Edition Glodande, ontwerp Walter van Beirendonck - Vliegmachien Kussens en Dekbedovertrekken. (Foto IKEA   op DroomHome.nl)

Vroeg uit de veren met VLIEGMACHIEN
Als je op de wolken leeft, dan is het fijn als je kan vliegen. De geel-wit-blauwe veren van VLIEGMACHIEN komen dan ook goed van pas. Ze zien er bovendien leuk uit op de GLÖDANDE kussen- en dekbedovertrekken. Van Wondermooi zijn ook vijf vrolijke posters verkrijgbaar bij IKEA. Welk magisch fantasiefiguur is jouw favoriet?

IKEA Limited Edition Glodande, ontwerp Walter van Beirendonck - Rood Stoffen en Servies. (Foto IKEA   op DroomHome.nl)

Zon en maan van ROOD
ROOD is de godin van de zon en de maan en de leider van Wondermooi. Haar mooie motief van ogen, zonnen en manen staat op de stoffen, gemaakt van 100 procent katoen van meer duurzame bronnen*. Let ook op de speciale Wondermooi rand op de stof. Tevens sieren de prachtige patronen van ROOD de borden uit de GLÖDANDE collectie.

IKEA Limited Edition Glodande, ontwerp Walter van Beirendonck - Spiegel Cadeauverpakkingen, Inpakpapier en Opbergdozen. (Foto IKEA   op DroomHome.nl)

Inpakken met SPIEGEL
De schattige SPIEGEL is de kleinste van Wondermooi. Hij staat op de GLÖDANDE cadeauverpakkingen en op de doos met deksel. De papieren opbergdoos is eenvoudig in te klappen. Omdat Walter Van Beirendonck modeontwerper is, zijn er van alle fabelfiguren uit de GLÖDANDE limited collectie ook grijze T-shirts verkrijgbaar.

* Onder 100 procent katoen van meer duurzame bronnen verstaat IKEA katoen van planten die geteeld zijn volgens de richtlijnen van Better Cotton, door katoenboeren die werken volgens Better Cotton en duurzamer geproduceerd katoen uit de Verenigde Staten volgens bijvoorbeeld het e3 Cotton Program.

Google+