Designbeurs Object Rotterdam

Object Rotterdam 2021

Design beurs Rotterdam OBJECT – OBJECT Rotterdam 2020 (Foto affiche beurs OBJECT Rotterdam  op DroomHome.nl)

Design beurs Rotterdam OBJECT 2021: Designwalhalla voor liefhebbers - de 2021 datum en nieuwe lokatie volgt.

Nederland bruist van het designtalent; van jonge aanstormende ontwerpers tot wereldberoemde namen. Voor de derde en laatste keer presenteert de Rotterdamse design beurs OBJECT een uitgekiende selectie designobjecten in het monumentale HAKA-gebouw. Daarna wordt dit markante rijksmonument door Dudok Groep herontwikkeld. Architect Wessel de Jonge is verantwoordelijk voor de transformatie van het pand. Maar voor die tijd wordt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari 2020 het gebouw nog één keer van onder tot boven gevuld met design. Meer dan honderdvijftig ontwerpers tonen hier bijzondere meubels, interieurproducten en lichtontwerpen, evenals sieraden, textieldesign en grote architecturale installaties.

Krenten uit de pap in design beurs OBJECT

Nederland kent een rijke ontwerptraditie. Toch zijn er maar weinig galeries en beurzen waar de liefhebber en verzamelaar zijn hart op kan halen. OBJECT presenteert een prikkelende selectie designobjecten, die zowel te kijk als te koop staan, en trekt elk jaar bijna 10.000 bezoekers uit Nederland en daarbuiten. Directeur en curator Anne van der Zwaag stelt elke editie het aanbod samen: 'We presenteren bezoekers een bijzondere mix van limited editions en one-offs op het grensvlak van design, kunst, mode en architectuur. OBJECT is geen doorsnee design beurs maar een gecureerd platform voor de liefhebber van bijzondere, mooie en duurzame objecten voor in en rond het huis. Bij ons kom je om je te laten inspireren, jong talent te ontdekken, een uniek stuk te kopen en het verhaal van de ontwerpers zelf te horen. De focus ligt op originele concepten, slimme materiaaltoepassingen en verrassende kleurcombinaties.'  

Design beurs Rotterdam OBJECT – OBJECT Rotterdam 2020: Meubels Paul Coenen en textieldesign Pauline Esparon (Foto  beurs OBJECT Rotterdam  op DroomHome.nl)

Prikkelende mix van designers in Rotterdam

In bijna tien jaar tijd heeft OBJECT zich ontwikkeld tot een van de meest belangrijke events op de designkalender. Bekende Nederlandse labels en interieurwinkels zoals Functionals, Vij5 en Van Waay & Soetekouw presenteren hun visie op interieur. Maar ook nieuwe spelers zoals Puik, Apptum en het duurzame label Occony doen mee. Daarnaast zijn een flink aantal gevestigde studio's van de partij waaronder Thier&VanDaalen, Annebet Philips, Wandschappen, Bas Vellekoop, PeLiDesign, House of Thol en Morgan Ruben. De beurs staat inmiddels ook bekend als springplank voor een nieuwe lichting ontwerpers die zich in Rotterdam voor het eerst presenteren. OBJECT is the place to be om opkomende designers te ontdekken. 

 Design beurs Rotterdam OBJECT – OBJECT Rotterdam 2020: Studio Kars + Boom, Jelmer Konjo en Studio Rino Claessens (Foto  beurs OBJECT Rotterdam  op DroomHome.nl)

Oog voor talent bij Object design beurs

Honderden jonge ontwerpers studeren jaarlijks af aan de Nederlandse designopleidingen, waar Van der Zwaag elk jaar veelbelovend talent scout. Van het MAFAD tot de HKU, de Amsterdamse Rietveld Academie, KABK in Den Haag en de WdKA in thuisbasis Rotterdam doen getalenteerde graduates aan OBJECT mee. Veelbelovend is het muzikale werk van keramiste Jonne Stout en van beeldend kunstenaar Annï Mertens die beiden in Utrecht afzwaaiden. Ook de driedimensionale installaties van Britte Koolen, op de grens van kunst en design, de modernistische meubels van Daan Snippe en de glasobjecten van Fleur Peters mogen er zijn. Opvallend is het aantal internationale ontwerpers dat op OBJECT zijn debuut maakt. De monumentale keramische objecten van Ildikó Horváth spreken tot de verbeelding, evenals het lichtgevende textiel van Moe Kim, het kleurrijke werk van illustrator Samira Charroud en de meubels van Matteo Dal Lago. Bijna 50 aanstormende ontwerpers presenteren hun werk voor het eerst op OBJECT.  

Design beurs Rotterdam OBJECT – OBJECT Rotterdam 2020: Yoon Seok Hyeon Blooey en Studio Don (Foto  beurs OBJECT Rotterdam  op DroomHome.nl)

Bruisend Vierhavensgebied

Deze laatste editie van OBJECT in het markante HAKA-gebouw pakt de designbeurs extra uit. Op vrijdag vinden er verschillende studiobezoeken bij bekende Rotterdamse ontwerpers in het gebied plaats, met aansluitend een avondprogramma in de nabijgelegen creatieve hotspot Weelde. Op zaterdag zijn zowel de ateliers van Daan Roosegaarde als de Keilewerf 2 geopend, op maar een paar minuten lopen van OBJECT. Zondag vinden in het HAKA-gebouw speciale architectuurrondleidingen plaats. Het oude hoofdkantoor van de Coöperatieve Groothandelsvereeniging De Handelskamer is een toonbeeld van modernistische architectuur, in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman. Dudok Groep gaat het HAKA-gebouw, met behoud van de industriële en monumentale waarden, transformeren tot een modern en karakteristiek bedrijfsverzamelpand voor kantoren en horeca. Na OBJECT wordt gestart met de herbestemming.

Deelnemers

STUDIO DON, Aptum by Ontwerpduo, Driessens & van den Baar WANDSCHAPPEN, Studio Kars + Boom, Van Waay & Soetekouw, Blooey / Remko Verhaagen, Studio Lenneke Wispelwey, Studio Pin, Britte Koolen, Fair Fabrics, Jonne Stout, Margriet Foolen product design, Velowa, Sarah Reinbold, Ildikó Horváth, Moe Kim Textile Studio, Studio Fleur Peters, Natalia Blahova, Matthijs Bruinenberg, Morgan Ruben, Annï Mertens, Studio Jeroen van Veluw / Rein Reitsma, Yoon Seok Hyeon, Daan Snippe, splitter splatter, paul youenn, Suzan Hijink, Lotte Elzinga, Orson Oxo Van Beek, the cyclist + Merle Bergers, Jelmer Konjo, Pauline ESPARON, Jeroen Schokkin, Studio Rino Claessens, Noortje de Keijzer (/SORRIE), Natasha Papika, Samira Charroud, Studio Eva Oyevaar, Jette, Kodai Shimizu, Maud van der Linden, DRAAJ, Alexandra Izeboud, Studio Ahn Sung Hwan, Paul Coenen, Studio Skrabanja, House of Thol, Studio Caterina Tioli, Jarle, Raphia, PeLiDesign, Paulina Neiser Studio, Satomi Minoshima, Matteo Dal Lago, Jule Cats + Ingrid Roos, DORA, Inge Simonis + Marc de Groot, Annebet Philips, Studio Mianne de Vries + Mickey Philips, BAS VELLEKOOP, Studio Lizan Freijsen, Thijs Verhaar, Studio TOIMII + Thijmen van der Steen, Post Modern Collection, Galerie Door, Atelier Markx, Stichting Vrienden Coen Kaayk, Vij5, Pascale Theron Studio, Sandy Visser / Landscape Leather Rugs, vlak light, puik, Studio Jordi Verbaan + Studio Mieke Lucia, Arend Groosman, Lex Pott, The Soft World, Studio Roex, Juliette Warmenhoven + Sho Ota, Pleunie Buyink, Occony + Tuttobene, Thier&VanDaalen, Nightshop, Klaas Kuiken + Charley Reijnders, en vele anderen.

Design Beurs Object Rotterdam in HAKA gebouw – MEER Design beurzen… (Foto Object Rotterdam  op DroomHome.nl)

Opening OBJECT Rotterdam 2021
HAKA-gebouw | Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam
Vrijdag tot en met zondag februari 2021 | 11.00-19.00 uur
Tickets: volwassenen € 12,50, kinderen tot 12 jaar gratis

Het HAKA-gebouw is centraal gelegen tussen de binnenstad en de Van Nelle Fabriek en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Een gratis shuttlebus van Art Rotterdam Week rijdt tussen OBJECT Rotterdam en de andere kunstbeurzen die op dat moment in de stad plaatsvinden. OBJECT Rotterdam is onderdeel van de Art Rotterdam Week.

objectrotterdam.com
artrotterdamweek.com


Online Gratis Woonbrochures Aanvragen! – Gratis Keukenbrochures, Mooie Brochures van Badkamers, Interieur Magazines, Wonen & Slapen Boeken, Haarden & Gratis Vloeren Stalen Aanvragen LEES MEER…
Google+