De waarde van je huis verhogen? 5x goede tips!

De waarde van je huis verhogen? 5x goede tips!

Waarde woning verhogen tips – Aanbouwen, verbouwen, muren aanpakken, badkamer renoveren en verduurzamen (Foto Tumisu, Pixabay op DroomHome.nl)

Ben jij van plan om je huis te verkopen? Op de korte termijn of misschien pas over een tijdje? Dan is het goed om deze zo verkoopklaar mogelijk te maken. Wanneer je dit doet, is je huis namelijk meer waard. Wil je graag de waarde van je huis verhogen? Dit is zeker mogelijk, dus je kunt hier zeker mee aan de slag gaan. Het kan dan wel een flinke investering zijn, maar hier ga je waarschijnlijk alleen maar profijt van hebben. Benieuwd naar de tips om de waarde van je huis te verhogen? Je leest ze hier!

Een aanbouw realiseren

Waar je over na kunt denken als je de waarde van je huis wilt verhogen, is een aanbouw. Met behulp van een aanbouw creëer je namelijk meer leefruimte en dit is natuurlijk veel waard. Bij een aanbouw zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een veranda of een uitbreiding van de keuken. Waar je de aanbouw ook voor gebruikt, probeer duidelijk te maken aan potentiële kopers dat het een toegevoegde waarde heeft.

De gevel opknappen

De eerste indruk is voor potentiële kopers natuurlijk belangrijk. Daarom is het zeer belangrijk om aandacht te schenken aan je gevel als je de waarde van je huis wilt verhogen. Zeker als jouw gevel al flink verouderd is, kan het goed zijn om hiermee aan de slag te gaan. Hoe beter de gevel eruitziet, hoe hoger de waarde van het huis wordt. Muren reinigen, houtwerk opnieuw verven of andere projecten aan de gevel: houd het in gedachten als je de waarde van je woning wilt verhogen!

Muren vernieuwen

Als je de waarde van je huis wilt verhogen, kan het ook goed zijn om iets aan je muren te doen. Zeker als deze al flink verouderd zijn en je hier al een lange tijd niets mee hebt gedaan. Ten eerste kun je denken aan het weg laten werken van oneffenheden en scheuren, mocht dit bij jouw muren het geval zijn. Hiervoor kan een stukadoor inschakelen handig zijn. Als je hiernaar op zoek bent, kijk dan vooral even bij deze link. Een stukadoor is gespecialiseerd in het wegwerken van oneffenheden op de muren. Dit doet deze persoon door een extra stuclaag aan te brengen, waardoor het oppervlak weer mooi egaal wordt.

Of je nu een stukadoor rondom Groningen uitzoekt of ergens anders vandaan: het kan zeker handig zijn om te doen. Nadat een stukadoor is langs geweest, kun je de muren eenvoudig bewerken. Om de waarde te verhogen van je woning, kan het slim zijn om voor niet te opvallende kleuren te kiezen. Houd het juist wat rustiger door neutrale kleuren te gebruiken.

Badkamer renoveren

Waarmee je zeker de waarde van je woning kunt verhogen, is met het renoveren van de badkamer. Hoewel dit een flinke investering kan zijn, kun je dit er waarschijnlijk ook zeker weer uithalen. Het is lastig om een badkamer te creëren waarmee iedereen tevreden is, maar je kunt het wel zo neutraal mogelijk houden. Zorg ervoor dat het er strak en netjes uitziet. Met een gerenoveerde badkamer zal hoe dan ook de woningwaarde stijgen.

Verduurzamen

Je woningwaarde laten verhogen kun je ook doen door jouw huis te verduurzamen. Ten eerste is hierbij een goede isolatie van groot belang, dus werk hier zeker aan. Ook kun je nadenken over het plaatsen van dubbel glas. Hoe meer je duurzaamheid laat terugkomen in en rondom je woning, hoe hoger de waarde van je huis zal worden.

Het is dus zeker mogelijk om je woningwaarde te verhogen. Het kan dan wel even wat geld kosten, maar dit haal je er tegenwoordig ook zeker weer uit. Als je van plan bent om jouw woning te verkopen binnenkort, kan het dus zeker goed zijn om hiermee aan de slag te gaan. Je wilt jouw mooie woning natuurlijk wel voor een mooi bedrag verkopen!

Google+