Moederdag - Een bloemen ode aan alle moeders

Zondag 12 mei: Moederdag - Een feest van hart en bloem

Moederdag bloemen: orchideeën (Foto: Mooiwatbloemendoen.nl  op DroomHome.nl)

Moederdag, dé dag waarop we met bloemen onze moeders extra waardering geven! Deze bloemrijke traditie heeft haar wortels in de Verenigde Staten. Sinds de introductie door de groenvereniging Groei & Bloei in 1925, is Moederdag ook in Nederland een speciale gelegenheid. Vroeger waren anjers de bloemen bij uitstek, maar tegenwoordig geven we de voorkeur aan een boeket dat persoonlijke voorkeuren of dierbare herinneringen laten zien. Een boeket bloemen kan ook worden samengesteld op basis van de symboliek van bloemen, als een gebaar van liefde, waardering en dankbaarheid naar alle soorten moeders: van eigen moeders tot bonusmoeders en grootmoeders.

Bloemen, een persoonlijk Moederdagcadeau

Een Moederdag boeket, klein of groot, maakt niet uit. Zelfs een enkele bloem kan hetzelfde warme gevoel geven. Denk aan de geur van een roos, de unieke vorm van een anthurium, of de betovering van een snijorchidee. Een persoonlijk kaartje of een handgemaakte tekening maakt het Moederdagcadeau compleet.

Moederdag bloemen: enkele bloemen in een zelfgemaakte vaas (Foto: Mooiwatbloemendoen.nl  op DroomHome.nl)

Kracht van bloemen symboliek

Voor wie een diepere laag wil toevoegen aan een boeket, zijn er bloemen die specifieke symbolen dragen. Gerbera's representeren vrolijkheid, terwijl rozen de universele boodschapper van liefde zijn. Pioenrozen brengen een boodschap van geluk, orchideeën staan voor onvoorwaardelijke vriendschap, anthuriums voor exotische schoonheid, en Lisianthus drukt waardering en dankbaarheid uit.

Moederdag bloemen: crysanten boeket (Foto: Mooiwatbloemendoen.nl  op DroomHome.nl)

Dag voor alle vrouwen

Moederdag is een moment van viering en koestering, een kans om liefde en dankbaarheid te tonen aan de vrouwen die een centrale rol spelen in ons leven. Voor nieuwe moeders is het een dag van vreugde en verbinding. Echter, het kan ook een dag zijn van gemis voor degenen die kinderloos zijn of hun moeder hebben verloren. Een simpel gebaar, zoals het geven van bloemen, kan troost bieden en een gevoel van verbondenheid scheppen. Bloemen zijn immers een krachtig middel om emoties over te brengen en harten te verenigen. Meer inspiratie: Mooiwatbloemendoen.nl

Google+