4 Manieren om het isoleren van je woning te financieren
4 Manieren om het isoleren van je woning te financieren
Veel mensen stellen het isoleren van hun woning uit, omdat ze het gewoonweg niet kunnen betalen. Dit is erg zonde, aangezien een goed geïsoleerde woning op lange termijn veel kosten bespaard. Gelukkig is er een oplossing! Het verduurzamen van je woning wordt namelijk in veel gevallen ondersteund door de overheid. Wij zetten 4 manieren om isolering van je woning te financieren op een rij!
1 - Nationaal Energiebespaarfonds
Met de gunstige Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds kun je energiebesparende maatregelen voor je woning, zoals het isoleren van je dak, financieren. Dit fonds werd in 2014 door de overheid opgericht om verduurzaming te stimuleren. Met deze lening kan men tot 50.000 euro lenen. Bij een looptijd van 10 jaar kan dit tegen een rente van 2,1 procent. Bovendien is het mogelijk om de lening boetevrij vervroegd af te lossen!
2 - Gemeentesubsidie
In sommige gevallen is het ook mogelijk om een subsidie voor energiebesparende maatregelen van de gemeente te krijgen. Ook gemeenten willen namelijk verduurzaming stimuleren. Om erachter te komen of er in jouw gemeente momenteel een subsidie voor energiebesparende maatregelen is, kun je de EnergieSubsidiewijzer raadplegen!
3 - Hypotheek
Natuurlijk kun je ook je hypotheek verhogen om je woning energiezuiniger te maken. Dit kan sinds een aantal jaar en veel mensen zijn hiervan nog niet op de hoogte. Kopers die hun woning willen verduurzamen, kunnen namelijk tot 106% van de woningwaarde lenen. Bij een woning ter waarde van 3 ton heeft de koper dus 18.000 euro extra te besteden voor energiebesparende maatregelen zoals het installeren van dakisolatie, spouwmuurisolatie of zonnepanelen.
4 - Financiering door toekomstige besparingen
Als je woning goed geïsoleerd is, bespaar je flink op je energierekening. Afhankelijk van de isolatie, kun je tot wel 600 euro per jaar besparen. De investering die je doet voor het isoleren van je woning wordt dus snel terugverdiend! Hierdoor financier je de investering dus eigenlijk met de toekomstige jaarlijkse besparingen.