Dit is de Beste Keuze voor je Hypotheek

Dit is de Beste Keuze voor je Hypotheek

Beste keuze voor je hypotheek! (Foto Pixabay.com, nattanan23  op DroomHome.nl)

Je hebt de perfecte woning op het oog, maar ja bij welke bank ga je de hypotheek regelen. Er komt zoveel op je af bij het kopen van een nieuwe woning. Het is dan een heel fijn idee als de financiering van het huis goed geregeld is en …. natuurlijk tegen een scherpe rente.

Juiste hypotheek
NIBC Direct heeft de juiste hypotheek met een goede rente, ook voor ondernemers en zzp’ers. Op de website bereken je eenvoudig je maximale hypotheeksom, of je nu een vast dienstverband hebt, een flexwerker bent, zelfstandig ondernemer of van je pensioen geniet.

De hypotheekrente staat laag, wat een grote stimulans is om bij het afsluiten van een hypotheek te kiezen voor een hypotheek met een zeer lange rentevaste periode. Een hypotheekrente 20 jaar vast is op dit moment de meest populaire rentevaste periode. Naast 20 jaar, 10 jaar en 30 jaar vast zijn er bij NIBC Direct nog andere scherpe rentevaste looptijden mogelijk. Bekijk wat het beste aansluit bij jouw situatie en hypotheekwens!

Extra lenen
De maximale hypotheek die je mag lenen in 2018 is 100% van de marktwaarde van de woning. Bij NIBC Direct is er de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek. Bij het verduurzamen van de nieuwe woning kan er tot 106% van de marktwaarde geleend worden. Denk daarbij o.a. aan: HR verwarmingsketel, zonnepanelen, warmtepomp, vloer- dak- en spouwmuurisolatie en HR++ glas. Het extra geleende hypotheekbedrag, van maximaal 9.000 euro, staat in depot en de bank gaat uiteraard na of het bedrag ook werkelijk is besteed aan bovenstaande duurzame maatregelen.

Bij een onderwater of restschuldhypotheek is er een mogelijkheid om t/m 115% van de marktwaarde van de woning te lenen.

Aflossen wordt beloond
Aflossen wordt beloond bij NIBC Direct. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Het werkt zo: Je hypotheek wordt gekoppeld aan een tariefklasse. Die klasse staat voor de verhouding van de marktwaarde van je woning en de hoogte van je hypotheek. Dit geldt niet voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie) hypotheken. Door het aflossen  wordt je hypotheek lager en kom je op een bepaald moment in een lagere tariefklasse. Je maandelijkse rente daalt en daarmee je woonlasten. Je tariefklasse wordt iedere maand automatisch berekend. Je kunt trouwens ieder jaar 15% extra boetevrij aflossen van je oorspronkelijke leningdeel.

Nationale Hypotheek Garantie
Uiteraard kun je bij NIBC Direct ook een hypotheek afsluiten, voor het kopen of verbouwen van je woning, met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met NHG kun je een woning kopen van maximaal € 265.000,-. Een onafhankelijk adviseur zal je uitleggen dat je bij de keuze voor NHG een hypotheek aangaat die goed aansluit bij je inkomen, geheel volgens de Nibud normen van verantwoord lenen. Maar mocht je door persoonlijke omstandigheden als o.a. arbeidsongeschikt of scheiden jouw financiële situatie drastisch veranderen, dan heeft een hypotheek met NHG een financieel vangnet. Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen kan dan, onder bepaalde voorwaarden, de restschuld op je woning kwijtschelden. 

Google+