Geld lenen voor een aanbouw: hier moet je op letten

Geld lenen voor een aanbouw: hier moet je op letten

Geld lenen voor een aanbouw aan je woning tips (Foto: Tima Miroshnichenko, Pexels op DroomHome.nl)

Droom jij ervan om de woning uit te breiden met een aanbouw, maar brengen de hoge kosten je aan het twijfelen? Dan is een lening wellicht de ideale oplossing voor jouw situatie. Een aanbouw laat de waarde van je woning flink stijgen, waardoor het ook voor de lange termijn een goede investering is. Hieronder lees je meer informatie over het financieren van een aanbouw met een lening.

Kosten van een aanbouw

Een goede voorbereiding is ook bij dit project het halve werk. Het is erg belangrijk dat je je van tevoren verdiept in alle kosten. Vraag offertes aan bij meerdere aannemersbedrijven en check de prijzen van verschillende materialen. Vergelijk en maak zo de beste keuze. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €15.000 à €25.000 voor een aanbouw zonder keuken of luxe extra’s. 

Lening om aanbouw te financieren

De goedkoopste manier om een aanbouw te financieren, is door enkel je eigen spaargeld te gebruiken. Toch is dat bij zo’n hoog bedrag voor veel mensen geen optie. Lenen is dan een echte uitkomst. Let wel op: niet iedereen kan zomaar leningen aanvragen. Als je een bijstandsuitkering of een WW-uitkering hebt, is lenen bijvoorbeeld niet mogelijk. Ook als je een BKR registratie hebt, kan een kredietaanbieder ervoor kiezen om geen lening te verstekken.

Maximale lening berekenen of aanvragen

Je kunt eenvoudig online jouw maximale lening berekenen door een aantal gegevens in te vullen. Denk hierbij aan je inkomen, woonsituatie en gezinssituatie. Voor een nauwkeurige inschatting is het beter om direct een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Passend soort lening

Kijk altijd goed welk soort lening het beste aansluit bij jouw wensen, verwachtingen en situatie. Maak bijvoorbeeld de keuze tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. In de meeste gevallen is een persoonlijke lening een goede optie voor het financieren van een aanbouw. Deze lening heeft een vaste looptijd, vast rente en biedt veel zekerheid.

Lening online aanvragen

Een lening aanvragen kan tegenwoordig snel en zonder gedoe. Zo kun je eenvoudig online geld lenen en al een lening aanvragen binnen 2 minuten. Zorg er wel altijd voor dat je door de snelheid en eenvoud geen overhaaste beslissingen neemt. Kom je er niet uit? Vraag dan altijd persoonlijk advies van een professional.

Aanbieders en rentes vergelijken

Bekijk alle mogelijkheden voordat je de lening officieel maakt. Soms kun je nog voordeliger uit zijn bij een andere kredietverstrekker. Vergelijk daarom altijd verschillende aanbieders en rentes met elkaar.

Google+