Geld Lenen voor een Verbouwing

Geld Lenen voor een Verbouwing

Woning verbouwing – geld lenen – lening voor verbouwen (Foto Annie Gray, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Verbouwingen, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Buiten het feit dat een verbouwing geestelijk veel van je vergt is er ook het financiële aspect. Heb je gespaard? Wil je lenen? Mocht je niet over voldoende eigen spaargeld beschikken en de gewenste of zelfs geplande verbouwing willen uitvoeren dan kunnen de volgende 3 tips je helpen met het vinden van de juiste financiering voor je verbouwing.

Tips 1: Lening voor verbouwen

Het lenen van geld voor een verbouwing kan een prima optie zijn. Als je niet genoeg spaargeld hebt voor een verbouwing, kan je er voor kiezen voor het lenen van geld. Dit kan in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening
Geld lenen voor een verbouwing kan je het beste doen met een persoonlijke lening. Bij de persoonlijke lening staat alles van tevoren vast. Dit geldt voor de looptijd (naar keuze), de rente en maandtermijn. Zo weet je als leningnemer exact waar je aan toe bent. Daarnaast is de rente, net als bij een hypotheek, aftrekbaar voor de belasting mits je het geld gebruikt voor de eigen woning.

Doorlopend krediet
Wanneer je geld leent met een doorlopend krediet heeft dat zijn voor -en nadelen. Als je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt is dit een goeie optie. Zo kun je bij dit krediet geld opnemen tot aan het kredietlimiet, dit geldt ook voor afgeloste bedragen. Dit kan vooral handig zijn wanneer een verbouwing duurder uitpakt dan verwacht. Als de verbouwing goedkoper is dan verwacht is het ook niet erg, omdat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag en niet het volledige limiet.

Tip 2: Subsidie voor een verbouwing

In sommige situaties kun je subsidie aanvragen bij de gemeente. Wanneer het gaat om energiebesparende voorzieningen heb je eerder de kans zo’n subsidie te ontvangen. Een voorbeeld hiervan is zonnepanelen. Een subsidie zal niet alle kosten vergoeden, maar het maakt het een stuk goedkoper.

Tip 3: Looptijd lening verbouwing

Als je een lange looptijd hebt gekozen betekent dat, dat je lagere maandlasten hebt. De meeste mensen zien dit als voordelig, maar uiteindelijk kom je duurder uit. Hoe meer maanden je er over doet om te betalen hoe langer je rente betaalt. Een korte looptijd is minder rentekosten, waardoor je dus kan besparen op het lenen. Overigens is het tegenwoordig zo dat je bij de persoonlijke lening als ook bij het doorlopend krediet ten alle tijden boetevrij extra mag aflossen. 

Google+