Is jouw woonverzekering coronaproof?

Is jouw woonverzekering coronaproof?

Woonverzekering & inboedelverzekering tips in corona tijd (Foto 123rfcom  op DroomHome.nl)

De coronapandemie waar we sinds maart dit jaar mee te maken hebben, heeft het uitgavepatroon van consumenten aanzienlijk veranderd. Omdat bijvoorbeeld de horeca zowel tijdens de eerste golf als nu (gedeeltelijk) gesloten is, is daar veel minder gespendeerd. Door de negatieve reisadviezen voor veel landen hebben daarnaast ook de meeste mensen een vakantie in het buitenland dit jaar overgeslagen. Waar dan wel geld aan uit is gegeven? Doe-het-zelfzaken, keukenwinkels en zaken die meubels en vloeren verkopen hebben wel goede zaken gedaan. Ook doordat mensen nu veel meer tijd thuis doorbrengen wordt er meer geld gestoken in het vergroten van het woongenot. Heb jij ook in je woning geïnvesteerd? Check dan eens of je inboedelverzekering nog wel up-to-date is.

Het nut van een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is bij de meeste verzekeraars onderdeel van een woonverzekering, samen met een opstalverzekering. De inboedelverzekering dekt het waardeverlies van alle verplaatsbare spullen in je woning in geval van onder andere brand, storm of diefstal. Waar een opstalverzekering vaak nog verplicht is gesteld door hypotheekverstrekkers, ben je er vrij in om wel of niet een inboedelverzekering af te sluiten. De meeste mensen kunnen het risico van waardeverlies van spullen in de woning financieel echter niet zelf afdekken. Dat maakt een inboedelverzekering dus erg nuttig.

Waar moet je juist nu opletten bij een woonverzekering?

Veel mensen hebben dit jaar door de maatregelen om het coronavirus onder controle te houden aanzienlijk meer tijd thuis doorgebracht dan voorgaande jaren. Tel daar nog eens bij op dat de woningmarkt op slot zit waardoor mensen minder snel verhuizen, en je hebt als uitkomst dat mensen meer in hun huidige woning gaan investeren. Heb jij je woning compleet voorzien van een nieuw interieur? Dan ben zeker niet uniek. Het is wel belangrijk dat je inboedelverzekering past bij de waarde van je inboedel. Heb je veel nieuw aangeschaft dit jaar, dan zou je kunnen kijken naar de hoogte van de waarde die wordt uitgekeerd bij schade. Sommige verzekeraars bieden namelijk minimaal drie jaar lang een uitkering op basis van de nieuwaarde van spullen.

Door de coronacrisis zijn veel mensen in ons land ook thuis gaan werken als dit mogelijk was. Dit dringende advies werd door de overheid al begin dit jaar gedaan, en zojuist in oktober weer. Verwacht wordt dat thuiswerken sowieso in de toekomst veel meer gaat plaatsvinden. Heb je voor het uitoefenen van je werk een mooie werkplek gemaakt, waar spullen staan die je nodig hebt voor je werk en die je zelf hebt gekocht of waar je verantwoordelijk voor bent? Let er dan ook goed op dat de inboedelverzekering het verlies van de waarde van deze spullen bij schade dekt. 

Google+