5 Tips voor een duurzame woning

5 Tips voor een duurzame woning

Duurzame woning tips: zonnepanelen plaatsen op het dak (Foto: Maria Godfrida, Pixabay  op DroomHome.nl)

Hoe we nu spullen kopen en de wereld vervuilen, maakt onze aarde kapot. We zijn zelf de reden voor deze problemen en kunnen ze ook oplossen. Als we allemaal een paar eenvoudige dingen doen om duurzaam te leven, kunnen we in de toekomst de lucht minder vies maken en de aarde verbeteren. Dit zal ook grote bedrijven dwingen om minder slechte dingen te doen. Dus, kleine stappen naar duurzaamheid kunnen veel veranderen. Het is belangrijk om nu te beginnen. Hier 5 tips!

Installeer zonnepanelen

Het kan slim zijn om zonnepanelen in Eindhoven op je huis te plaatsen. In het begin kost dat wel wat, maar op lange termijn bespaar je geld doordat je minder elektriciteit hoeft te betalen. Gemiddeld kan een huiseigenaar zo'n 130 euro per maand besparen. Je zou zelfs een batterij kunnen installeren, waarmee je overtollige zonne-energie kunt opslaan. Zo kun je ook in de avonduren gebruik maken van gratis energie, zonder gebruik te maken van het net.

Verminder je sluipverbruik

Je kunt energie besparen door het "sluipverbruik" van energie te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 30% van de energie in huizen wordt verspild door sluipverbruik. Hoe kun je dit voorkomen? Door simpelweg de lampen en apparaten uit te zetten wanneer je ze niet gebruikt (en uit het stopcontact te halen). Je kunt ook milieuvriendelijke opladers gebruiken. Dit kan nog wel eens de makkelijkste manier zijn om energie te besparen.

Maak gebruik van energiezuinige verlichting

Je kunt energie besparen door gebruik te maken van energiezuinige verlichting. Een populaire optie zijn ledlampen. Hiermee bespaar je tot wel 85% energie in vergelijking met halogeenlampen. Tevens gaan ze ook nog eens 7 keer zo lang mee. Hoe duurzaam wil je het maken? Dit is zowel goed voor het milieu als voor je portemonnee.

Vang zoveel mogelijk water op

Een handige stap is om een regenton te plaatsen als opvangsysteem. Hierin kun je regenwater opvangen en dat kun je gebruiken om je planten water te geven. Tevens kun je dit water gebruiken om je auto mee te wassen. Het is een slimme manier om water te hergebruiken en geld te besparen.

Isoleer je woning!

Het is slim om je huis goed te isoleren. Hierdoor blijft je huis koel in de zomer en warm in de winter. Resultaat? Je hoeft minder te verwarmen, maar ook de airconditioning hoef je minder te gebruiken. Verder zijn er geen grote verbouwingen voor nodig. Je zou klein kunnen beginnen met bijvoorbeeld het plaatsen van tochtstrips, maar ook thermische gordijnen kunnen een groot verschil maken. Welke stappen ga jij nemen om duurzamer te wonen?


Alles over duurzaam wonen en energie besparen in huis en in de tuin!  

Google+