Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid 2020

Dag van de Duurzaamheid (Foto Dag van de Duurzaamheid  op DroomHome.nl)

Op 9 oktober 2020 is het tijd voor de 11de Dag van de Duurzaamheid. En dit jubileum blijkt dat duurzaamheid eigenlijk al heel gewoon is. Grote winkelketens en producenten maken dat samen zichtbaar rondom de Dag van de Duurzaamheid. Want ze doen allemaal mee met de landelijke actie: Laat je duurzaam verrassen!

Het kopen van een nieuw bed, klussen in huis, stofzuigen en zelfs vakantie vieren kan vaak een stuk duurzamer. En dat is helemaal niet ingewikkeld nu overal duurzame producten worden aangeboden. Dus ook voor in huis. 

Energie opwekken of besparen
Op het huis leggen we nu wel heel makkelijk zonnepanelen, ze zijn zelfs te koop bij IKEA. Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om zelf energie op te wekken! En GAMMA zet rondom de Dag van de Duurzaamheid de LED-lampen in het zonnetje. Om elektriciteit te besparen. De duo plisségordijnen van Gamma zijn ontworpen om de warmte binnen te houden en besparen zo energie.

Hergebruik tegen verspilling
Auping wil verspilling tegen gaan en heeft daarom een recycleprogramma opgezet voor álle matrassen. Dus wie een nieuwe matras bij Auping koopt, geeft z'n oude gewoon mee. Zo besparen we samen grondstoffen. Philips doet ook aan hergebruik en produceerde van gerecycled plastic een stofzuiger, en die zuigt nog zuinig ook. Ook in strijkijzers en Senseo koffiemachines wordt hergebruikt plastic verwerkt.

Duurzaam wonen testen
Wie wil ervaren hoe het is om echt duurzaam te wonen, kan het een weekje uitproberen bij Landal. Twee vakantiehuisjes zijn volledig verduurzaamd met een warmtepomp, koken op inductie en zonnepanelen op het dak. Ook het hele interieur is duurzaam. Te testen op Twenhaarsveld in Holten.

Bewaren en bereiden
Ook in de keuken kan ook veel worden bespaard. ETNA promoot een koelkast met retro-look en actueel A+++ label waarin het opgeborgen eten langer vers blijft. Om zo verspilling tegen te gaan. En wie een ATAG inductieplaat koopt, krijgt een inspirerende masterclass inductiekoken van topchef Casper Bürgi cadeau. Dat wordt lekker én duurzaam koken! Want zonder gas en veel efficiënter.

Unieke samenwerking
Het jubileum van de Dag van de Duurzaamheid brengt diverse winkelketens en merken samen die het belang van duurzaamheid onderkennen, consumenten ervan bewust willen maken en vooral in hun bedrijfsvoering een grote rol toekennen aan duurzaamheid. Die samenwerking is uniek. Daarbij doen in wel twintig steden winkelstraten mee: ook daar wordt de klant duurzaam verrast. Door deelnemende winkelketens als Kruidvat en C&A, maar ook door MKB’ers die hun duurzame producten in de etalage zetten.

Google+