Duurzaam Leven Thuis met IKEA

Duurzaam Leven Thuis met IKEA

Duurzaam leven Thuis met IKEA - IKEA Anvandbar Stoffer, Blik en Vaatdoeken - MEER Ikea... (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Op Wereldmilieudag, zondag 5 juni aanstaande, staat de hele wereld stil bij het milieu. Bij IKEA komen we juist in beweging voor onze planeet. Want een milieuvriendelijk leven begint bij een duurzaam leven thuis.

Dat hoeft niet met grote stappen, want ook de kleine besparingen kunnen het verschil maken. Ontdek hoe je slimmer om kan gaan met energie, water bespaart in de keuken en minder plastic tassen nodig hebt. Deze producten van IKEA helpen je leven een beetje groener te maken. Alle producten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij IKEA.

Schoonmaken op spierkracht
Natuurlijk is de stofzuiger ontzettend handig, maar je kan ook in plaats van stroom je spierkracht gebruiken met het ANVÄNDBAR stoffer en blik. De vrolijke vaatdoeken van ANVÄNDBAR zijn gemaakt van 100 procent katoen van meer duurzame bronnen. Je kan ze telkens weer gebruiken, want de doeken mogen in de wasmachine.

Duurzaam Leven Thuis met IKEA - IKEA Korken Voorraadpotten en Flessen. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Kliekjes bewaren
Wat doe je met die heerlijke frambozen of groenten? Precies, je bewaart het in de glazen voorraadpotten uit de KORKEN serie. Ingemaakte groenten en zelfgemaakte jam blijft luchtdicht bewaard in de KORKEN voorraadpot. Je tomaten- of fruitsap kan in de KORKEN fles. De hele serie is gemaakt van gerecycled glas.

Besparend koken
Bespaar water tijdens het koken met de RINGSKÄR keukenmengkraan. Deze slimme kraan vermindert de stroom water, zodat je ongemerkt minder water verbruikt tijdens het afspoelen. Met de STABIL kookinzet bespaar je water én energie, omdat je verschillende groenten in één pan kan koken.

Duurzaam Leven Thuis met IKEA - IKEA Solvinden Led verlichting en op Zonne Energie. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Zonne-energie en led-verlichting
Led-lampen verbruiken tot 85% minder energie dan traditionele lampen en gaan tot wel 20 jaar mee. En als de led-verlichting ook nog eens op zonne-energie werkt, dan ben je heel duurzaam bezig. Voor de SOLVINDEN buitenverlichting op zonne-energie heb je geen snoeren of stopcontacten nodig. Laat de zon maar schijnen.

Slimme opladers voor batterijen
Energie besparen is nu heel eenvoudig. Zo kan je de nieuwste generatie LADDA oplaadbare batterijen 1.500 keer opladen. Bijvoorbeeld allemaal tegelijk in de STORHÖGEN batterijlader, die tevens een opberger is. Of onderweg in de compacte VINNINGE oplader. Beiden schakelen automatisch uit wanneer de batterijen vol zijn.

Duurzaam Leven Thuis met IKEA - IKEA Krydda en Vaxer Kweeksets en Zaden. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Kies voor katoen
Plastic tassen zijn uit, katoenen tassen zijn in. De linnen ANVÄNDBAR tas kan je keer op keer gebruiken voor je boodschappen. En ken je de ANVÄNDBAR bewaarzak al? Hierin kan je groente en fruit koel en droog bewaren. De wasbare tassen en bewaarzakken zijn gemaakt van 100 procent katoen van meer duurzame bronnen. 

Eenvoudig groenten kweken
Als je leven thuis toch een beetje groener wordt, dan kan je ook de uitdaging aan gaan om je eigen verse groenten en kruiden in huis te kweken. Met de compacte KRYDDA / VÄXER kweekset kan dat nu op waterbasis, dus je hebt geen aarde nodig. Kweek je eigen sla, rucola of basilicum van VÄXER zaden in je thuiskwekerij. Bron: Ikea.nl

Google+