Duurzaamheid Steeds Belangrijker Voor Senioren

Duurzaamheid Steeds Belangrijker Voor Senioren

Duurzame senioren – Recyclen van tuin- en woonaccessoires, tweedehands traplift en duurzaam gedroogd haardhout. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

De senioren van tegenwoordig zetten zich graag in voor het milieu en willen volop meewerken om de nutteloze verspilling een halt toe te roepen.

De hulpmiddelen zoals trapliften, rolstoelen of scootmobielen van deze ouderen worden nog te vaak weggegooid in plaats van hergebruikt. Maar ook naar de eigen huisinrichting en het huishouden kijken deze senioren met een kritische blik of het wel duurzaam gefabriceerd is en gerecycleerd is/kan worden.

Duurzame senioren – Tweedehands traplift installeren in woning. (Foto tweedehands traplift  op DroomHome.nl)

Tweedehands trapliften
Trapliften die verwijderd worden in het ene huis kunnen nog uitstekend geschikt gemaakt worden voor hergebruik in een andere woning. Als het traplopen minder makkelijk gaat maar in eigen huis blijven wonen een grote wens is, dan is een tweedehands traplift een duurzame en ook nog eens een betaalbare oplossing. Tip: Niet alleen op een rechte trap, maar ook op een trap met 1 of meerdere bochten kan een traplift geïnstalleerd worden.

Duurzame senioren – Duurzaam gedroogd haardhout voor de openhaard en houtkachel. (Foto brandend openhaardhout  op DroomHome.nl)

Duurzaam gedroogd haardhout
In de herfst en winter (eigenlijk het hele jaar rond) is het helemaal genieten bij een knisperend openhaardvuur en de dansende vlammen in de houtkachel. Ook bij het kopen van gedroogd haardhout zijn er een paar punten om op te letten: 1) ga voor duurzaam hout dat uit bosbeheer komt, 2) kies een mix van de beste houtsoorten (es, beuk, berk, eik, els, en acacia) voor het makkelijk aansteken en zeer belangrijk: langer branden van de haard. 3) Om het maximale rendement uit het haardhout te halen is naast goed hout ook goede ventilatie belangrijk, want voor de verbranding van hout is namelijk zuurstof nodig.

Duurzame senioren – Recyclen van glas, stof, papier, hout, kunststof, skateboarden en gymzaal vloeren. (Foto Quinntheislander, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Gerecycleerde tuin- en woonaccessoires
Duurzaam wonen is een steeds belangrijker woontrend die ook aanslaat bij de senioren in ons land. Naast het rechtstreekse hergebruik van spullen uit de kringloopwinkel wordt het recyclen van materialen en grondstoffen in consumentenproducten op steeds grotere schaal toegepast. Denk aan: serviezen van restjes glas, keukendeurenfolie van PET flessen, nieuwe meubelstoffen van oude kleding, maar ook bloempotten, kweekpotten en tuingereedschappen worden er gemaakt van gerecycled kunststof.

Het resultaat van echt design recyclen is toch wel de super coole tafels van oude skateboarden en oude gymzaalvloeren waar de lijnen nog op staan. Waarom niet voor de hippe senior?

Google+