Balkon Ideeen Ontwerp Meubelen Tuinieren Inrichting Tips

Balkon Design Inspiratie Ideeën

Balkon Ideeën Voor Balkonontwerp, Tuinieren met Terrasplanten en Balkonplanten en Inrichting en Design Tips. Meer Balkon Inspiratie… (Foto Mooiwatplantendoen.nl op DroomHome.nl)

Terras & Balkon Interieur - Binnen & Buitenleven

De nieuwste woontrend is de binnenhuisstijl van interieur & inrichting linken & doortrekken naar buiten op het balkon, in serres, patio, dakterras en loggia’s met schuifpuien.

Heb je een groot of klein balkon, hier volgen inspirerende tips en ideeën om van jouw buitenruimte te kunnen genieten! Tuinier & decoreer er op los, want de meeste nieuwbouw flats & appartementen worden nu zonder privé buitenruimte gebouwd. Terras accessoires & balkonplanten inrichting: Hoe aantrekkelijker het balkon & dakterras, hoe groter de kans dat je er van geniet en gezonde frisse lucht binnen krijgt!  

 


Balkon Plan - Ontwerp & Design

Een balkon wordt vaak (mis) gebruikt voor opslag van kratten, vuilnis en fietsen. De eerste stap is om het helemaal leeg te maken: merendeel van de spullen is toch rotzooi, creëer nieuwe opbergruimte op het balkon of zoek een andere opbergplek in huis.

Check voordat je serieus aan het plannen en ontwerpen gaat de balkon bouw constructie (balkon beton, aluminium balkon) de draagcapaciteit: met hoeveel kilo het balkon maximaal belast kan worden. Bedenk welke functie het balkon krijgt, hoe ga je de buitenruimte gebruiken? Om te ontbijten, liggen & relaxen overdag, samen zitten & dineren. Werk je overdag en zie je lekker chillen & loungen als avond entertainment, dan is een lichtplan een vast onderdeel van het design. Vergeet de vier seizoenen niet! Ook al is het herfst & winter en ga je het terras niet op, het moet er natuurlijk vanuit binnenshuis door de balkon deuren aantrekkelijk uit zien.


Klein Balkon & Terras

Ontwerp de balkon inrichting met grote zorg! Bij een klein balkon & terras is iedere centimeter belangrijk. De meubelen, planten en accessoires moeten goed in verhouding tot elkaar en de ruimte staan. Bij een klein balkon ga voor sfeerverlichting als buitenlampen met windlichten en lantaarns.Lees Meer... 

Tuinontwerper Dick Beijer

Dick Beijer, tuinarchitect voor de rich & famous, gelooft in Zicht, Evenwicht en Symmetrie in het minimalistische tuin, dakterras en balkon terras ontwerp. Strakke vormen en rechte lijnen waarin de natuur beteugeld wordt met gebeeldhouwde planten & struiken: Tuinkunst. 

Balkon Vloer & Terras Aanleggen

Ook zo’n lelijke cementvloer of terras tegels als terras vloer?

Bij het balkon & terras aanleggen voorzie de vloer van een strakke lik betonverf of van moderne vloerdelen,vloerbedekking als hardhout, vlonders balkon, balkon betegelen met composiet planken & rubber tegels, kunstgras, grastapijt of synthetisch balkon tapijt speciaal voor buiten. Lees Meer.. en vergeet niet de drainage voor het regenwater, deze moet weg kunnen!


Balkon Meubilair Zitten & Relaxen

Lekker zitten & relaxen is een belangrijke functie van het balkon en door het plaatsen van enkele tuinmeubelen maak je ook eerder gebruik van deze leefruimte.

Bij een klein balkon geeft een tuinbank met opbergmogelijkheden de ruimte voor potten en tuin gereedschap. Ander idee: een bistroset om op te zitten en heerlijk balkon tuin decoreren met accessoires. Neemt weinig ruimte in op het terras en toch lekker buiten ontbijten!

Terras Binnen - Buiten

Bij de keuze van de balkon meubelen zorg voor een continuïteit van de binnenhuisstijl naar buiten. Vooral bij kleine balkons! Welke materialen en afwerkingen passen het beste en zorgen voor een natuurlijke link? Tuincentra bieden een uitgebreide collectie aan prachtige tuinsets bestaande uit (uittrek) balkon tafels, stoelen, hockers, banken, bijzettafels, klapfauteuils, ligbedden & opklapbare balkontafels voor op het terras.

Architect Piet Boon gaat niet dineren in een restaurant met ouderwetse plastic tuinstoelen. Piet Boon ontwerpt verwarmde veranda met openhaard voor K&A, nu het in ons land snel koud is en je toch lekker buiten kunt blijven genieten! Lees Meer..

Trendy materialen als metaal, RVS,  FSC duurzaam teakhout, vlechtwerk, kunststof, kunstriet, gevlochten rotan, wicker, bamboe en aluminium. Mooie tuinsets loungemeubelen in de kleuren van nu: mocca, zwart, RVS, grijs, antraciet & chocolade bruin. Luxe & eigentijds genieten als in een trendy lounge cafe verwerkt in een loungeset met bijpassende loungestoelen.

Of vlechtwerk tuinstoelen in natuurlijke kleuren voor een romantisch buitengevoel. Maak het af met mooi afgewerkte kussens op deze zit en relaxmeubelen. Het tuinmeubilair moet de 4 seizoenen buiten weerbestendig, kleurecht en eenvoudig in onderhoud zijn. Van terrasverwarming voor de late uurtjes, lantaarn & windlicht, muurzweef parasol, kaarsen & balkon aankleding accessoires krijgt het balkon een bruisend buitenleven!


Balkon Planten & Bloemen Tuinieren

Het balkon is de link tussen binnen - buiten en tuinieren met bloemen & planten op vaak een kleine ruimte is een grote uitdaging. De zorg voor de balkon planten maakt dat je vaker buiten komt en heerlijk even uitwaai.

Denk bij het planten aan vorstvrije tuin buitenpotten anders moeten deze weer binnen overwinteren. Laat de kleur en design van de bloembakken overeenkomen met de potten binnenshuis. LEES MEER... Trend tuin kleur: cacao bruin, zwart olijfgroen, mocca, off white & antraciet plantenbakken met witte planten en bloemen.

Water & Planten Verzorging

De watervoorziening is belangrijk bij tuinieren op het balkon. Bij een overhangend balkon boven jouw terras zullen de planten geen regen krijgen.

Kies voor balkonplanten en bloemen die geen constante bevloeiing nodig hebben en makkelijker in onderhoud zijn. Let op dat sommige planten meer schaduw dan zon nodig hebben. Bewaar het plantenetiket wat bij de plant hoort bij aankoop. Daar staat hoe de plant of struik te verzorgen en wanneer er gesnoeid moet worden. Op het balkon kan de temperatuur behoorlijk oplopen en water verdampt snel natuurlijk net als je een paar dagen op reis bent. Een simpel drainage druppelsysteem doet wonderen. LEES MEER...

Bloembakken & Plantenbakken

Door op verschillende niveau's planten te plaatsen met bijvoorbeeld een etagere lijkt het balkon groter dan een enkele rij groen.

 Verschillende kleuren planten & struiken vallen goed op, de strakke en moderne tuintrend gaat voor een enkele kleur (huis en tuin wit) dan wel alleen groen. Leef je uit met verschillende soorten plantenbakken of bloembakken balkon van fiberglas, rotan, polystone, wicker, bamboe, zink, wilgen mand of vorstvrij aardewerk. Of ga voor een enkele winterharde palm of olijfboom als super decoratie! Solar licht lamp laadt overdag op en gaat automatisch aan bij schemering, ook een solar bloempot.


Balkon & Dakterras -Vogels

Ook op een daktuin, dakterras of balkon kun je het hele jaar genieten van vogels als mussen, lijsters, sijzen en mezen.

Stijlvol Vogels Voeren in de Winter & Zomer met Design Vogelvoederhuisjes & Voedertafels - Decoratieve Vogelvoer Figuren Zelf Maken LEES MEER.. (Foto Design Vogelvoeder Huis van Eva Solo op DroomHome.nl )Plaats besdragende planten op het balkon waar vogels op af komen. Door een waterschaal op te hangen kunnen vogels rustig baden en drinken. Bij vriezen weghalen! Nestkastjes met een zuignap tegen het raam zijn open aan de achterkant waardoor je door de ruit alles van ei tot uitvliegen kunt volgen. De opening van de nestkant richten op het noord-oosten. Zeer leervol voor kinderen!

Winter & Vogelhuisjes

Voor vogels in de winter kun je vetbollen, pindanetjes en pindaslingers voor de koolmees ophangen. Een vogelhuisje om te schuilen en een voedersilo met zuignap tegen het raam voor enkele dagen vogelvoer. Op het balkon is een schaal appels heerlijk voor merels en spreeuwen en de winterkoning & roodborstje zijn gek op havermout! Meer Inspiratie..

Google+