Trendy Planten en Interieur Tips & Moderne Kamerplanten Ideeen

PLANTEN TRENDS 2024 INTERIEUR

Planten Trends Grote Planten, Hippe Kamerplanten in het Interieur, Slaapkamer Planten & Badkamer en Keuken Kamerplanten Ideeën & Plantenverzorging in Plantenbakken - Balkon & Terrasplanten - Woonplant van de Maand LEES MEER... (Foto Bloemenbureau Holland op DroomHome.nl)
Trendy planten & kamerplanten brengen je interieur tot leven! Ontdek de hippe grote kamerplanten, nieuwste groene planten trends, moderne planten verzorging voor bloeiende planten in design plantenbakken & bloempotten! Populaire kamerplant als Hertshoorn, Bonsai, Sanseveria, Palm & Yucca!

Grote Plant - Groot Effect

Een dode of ongezellige hoek in de huiskamer vraagt om een hele grote plant die richting plafond gaat.

Grote kamerplanten komen uit de tropen en geven een exotisch effect in huis. Grote planten als de dadelpalm (phoenix Roebelenii), Kentiapalm, bananenboom (Musa), Yucca, Ficus Lyrata, Pachira en de boomvaren (Dicksonia) in een opvallende gekleurde extra large pot of gevlochten mand doen wonderen in je interieur.

Planten Trends - Grote Planten staan Geweldig in een Modern & Strak Interieur Moderne Plantenbakken. Grote planten - Groot Effect in het Interieur. (Foto Bloemenbureau Holland op DroomHome.nl)

De Ficus Lyrata past perfect in een strak interieur en kleine woonkamer door haar grote blad en de plant wordt hoog zonder te vertakken. Een hoge vaas met een hangplant heeft ook een zeer tropische uitstraling in o.a. de slaapkamer.

Gezonde Woonplant - Mooi Interieur

Verwijder onmiddelijk een wegkwijnende kamerplant!

Er doet niets erger een afbraak aan een prachtig interieur dan een ineenstortende plant die een tweede leven gegund wordt met mest en ongedierte pinnetjes. Weg ermee en koop een nieuwe verse kamerplant! Een lege pot accentueert de minpuntjes in de inrichting!


Welke Woonplanten en Kamerplanten Passen in Jouw Interieurstijl? Planten Tips Voor Bohemian Interieur, Landelijk Wonen, Minimalistische Stijl en een Industriële Inrichting LEES MEER…(FotoBakker.com op DroomHome.nl)

Welke Kamerplanten Passen in Jouw Interieurstijl?

Heb je de muren, vloeren en meubels al helemaal naar jouw woonstijl uitgezocht? Dan zijn als woonaccessoires, perfect passende planten de finishing touch in het interieur. Geniet van de volgende planten tips voor een Bohemian interieur, landelijk wonen, minimalistische stijl en een industriële inrichting. LEES MEER...


Planten Voor In De Badkamer

Planten als badkamer accessoires zijn vaak tropische planten, gek op vocht en warmte. Een badkamerraam geeft licht voor de badkamer planten.

Denk aan: Varens - Krulvaren, Bamboe - Lucky Bamboo, Palmen - Aloë Vera, Parapluplant, Zeegras - Graslelie & Fijnbladige Vingerplant


Planten Voor In De Slaapkamer

Wel of geen slaapkamer planten? Planten voor in de slaapkamer zijn decoratief en moeten tegen een lagere temperatuur kunnen. Vermijd bloeiende planten om geuren te voorkomen. Zet een raam 's nachts open!

Denk aan: Bladplanten, Gatenplant, Bladbegonia’s,  Areca Palm - Ficus, Cactussen en Succulenten & Philodendron.


Planten Voor In De Keuken 

Keukenplant trend: eigen keukenkruiden kweken! Bij genoeg licht, kunnen de meeste kruiden perfect in de keuken groeien. De keuken is af en aan vochtig. Plaats keukenplanten niet bij het fornuis & oven en zorg voor werkruimte. >>

Eigen Kruiden Kweken In De keuken: Design Eva Solo Kruidenpot LEES MEER...

Denk aan: Guzmania, Peterselie, Oregano & Thijm, Munt & Kamille, Basilicum, Peterselie, Munt & Kamille en Rozemarijn.

HOT Chilli Pepers Kweken in Pot 

Chilli Pepers - Trendy cadeau: Complete giftbox voor het kweken van extra hete chilli pepers.


Vier Bloemen & Planten Woontrends 2017 – Harmonise, Equalise, Rebel en Energise Kast - Meer Woontrends.. (Foto Mooiwatbloemendoen.nl op DroomHome.nl)

Groene Woontrends

 • Harmonise - natuurlijke patronen en interieur dessins afgeleid van bloemen en planten.
 • Equalise - Ongebruikelijke materialen en mix van romantische en felle interieur kleuren.
 • Energise - Mix van energieke kleuren en vergrijsde tinten met geometrische strepen en stippen interieur dessins.
 • Rebel - Kleurexplosie in bloemen en planten, humorische en vrolijke dessins en vormen.

Planten & Interieur Trends: Unexpected Wild, Eco Luxe & Happy Life LEES MEER… (Foto Mooiwatplantendoen.nl Ficus Ginseng op DroomHome.nl) 3 Planten in Interieur Stijlen

Zoals de interieur stijlen veranderen, veranderen ook de planten mee! Voor het jaar zijn er 3 belangrijke trends te ontdekken in woonplanten en hun verschillende plantenpotten.

Orchid Twister ~ Orchidee Etagere

Planten & Interieur Trends - Orchid Twister, Design Francois Hannes - Orchidee Etagere Bestaande uit Verschillende Takken met Orchidee Planten in Pot - LEES MEER... (Foto Orchid Twister FraPlanten & Interieur Trends - Orchid Twister, Design Francois Hannes - Orchidee Etagere Bestaande uit Verschillende Takken met Orchidee Planten in Pot - LEES MEER... (Foto Orchid Twister Francois Hannes op DroomHome.nl)ncois Hannes op DroomHome.nl) Iedereen heeft wel één of meerdere Orchideeen planten in huis, maar met de Orchid Twister komen ze nog meer bijzonder uit in het interieur.

De Orchid Twister is een orchidee etagere als modern interieuraccessoire waar tal van combinaties mogelijk zijn door de verstelbare vorm, en een grote diversiteit aan potten, accessoires en Orchideeën. De Orchid Twister is ontworpen door Francois Hannes en is beschikbaar in vijf kleuren, van eikenhout gebeitst, tot pianolak zwart en hoogglans wit. LEES MEER...


Planten Trend Bolbloemen

Met bloembollen op pot als narcissen, tulpen, hyacinten en blauwe druiven plantjes haal je de lente in het interieur in huis!

PlantenTrend Bloembol Op Pot Planten met Interieur Tips - Lees Meer Bloembollen (Foto IBC op DroomHome.nl)Bol op Pot Interieur Trend Sparkle ~ Stralen
De trend Sparkle heeft een vrolijke kleuren interieursfeer met doorzichtige vazen en potten van glas en kristal met daarin gele narcissen, roze hyacinten en witte tulpen. Bol op Pot Interieur Trend Sturdy ~ Stevig. De trend Sturdy is een landelijke interieurstijl met natuurlijke materialen, stenen schalen, touw en grof breiwerk met als bloemen planten bijvoorbeeld blauwe druifjes, witte hyacinten en parkiettulpen.  


Smeg Home Garden Design Plantenkas 

Super Design SMEG Home Garden - Binnen Plantenkas & Serre voor orchideeen, bonsai, kruiden, bloembollen en groene planten (foto Smeg - DroomHome.nl)In de Smeg Home Garden plantenkas & binnen serre groeien planten, kruiden en bloemen in een technologisch design hoogstandje!

Een optimaal micro klimaat in de Home Garden waar de orchideeen, bonsai, bloembollen en groene planten door de sensoren regulatie de perfecte temperatuur, luchtvochtigheid en verlichting ondervinden. De Smeg Home Garden, samenwerking met Piano Design is een actieve woonaccessoire waarbij geen groene vingers nodig zijn!


Zwarte Kamerplant

Perfect voor in een modern strak interieur: de Alocasia Black Magic, een Hollandse kamerplant met zwarte bladeren. 

Deze zwarte Alocasia potplant is een highlight in uw huis met haar hoogglans glimmende bladeren en makkelijk in het onderhoud. Deze plant wordt 30cm en is met meer in een plantenbak een design stuk.


Domsai Design Plantenbakjes met Cactussen (DroomHome.nl)

Domsai Design Plantenbakjes

De geinig design plantenbakjes Domsai zijn mini bonsai cactussen op voeten.

De Domsai plantenbakjes voor cactussen zijn met de hand gemaakt van keramiek en ontworpen door Matteo Cibic. Leuk groen design voor op het bureau!

Planten & Interieur Stijl

 • De orchidee Phalaenopsis is de populairste bloeiende plant en past in ieder modern of romantisch interieur.
 • De Rhipsalis is als groene kamerplant meest geliefd. Doet het goed in een interieur met neutrale en licht kleuren, zo ook de Graslelie, Senecio Himalaya en Begonia Rex.
 • De Calathea kamerplant is te combineren met iedere sierpot en past daarom in bijna ieder interieur.
 • De Bananenboom of Musa geeft een strak interieur een exotisch tintje.
 • Viooltjesorchidee straalt tederheid uit en voelt zich thuis in een kleurrijk modern huis. 
 • De indrukwekkende Alocasia, Olifantsoor plant straalt rust en eenvoud uit.
 • Ficus Lyrata met weelderige bladeren doet het goed in een minimalistisch interieur.
 • De Medinilla plant met haar zachtroze bloemen komt tot recht in een kleurrijke romantische inrichting.

Bloempot Trends: BOOK, Design Yoy - Planten Boek op Boekenplank! - LEES MEER ... (Foto BOOK Bloempot, Ontwerp Yoy op DroomHome.nl)Boeken Plant ~ Bloempot

Trendy boeken plant op de boekenplank!

Designstudio Joy ontwierp een bloempot die ook tussen de boeken op de boekenplank kan staan! Door de kaft, met de toepasselijke titel ‘The Life of Plants’ te openen is de plant en zijn potgrond te zien. Never judge a book by its cover!

Toepasselijke cover; ‘The Life of Plants’. Los of tussen de boeken, deze bloempot past overal!  LEES MEER...


Esprit Home Trendy Woonaccessoires met Blad Decoratie op Kussens, Tafellopers en Esprit Behang, Natuur Motief Vazen, Dienbladen en Waxinelichtjes Houders LEES MEER... (Foto Esprit op DroomHome.nl)

Woontrend Bladmotief Decoratie

Woontrend met bladmotief en natuurdecoratie op woonaccessoires!

De impact van planten in huis wordt versterkt door de nieuwste interieurstijl: blad decoratie en bomen & takjes motieven op vazen, kussens, kaarsen & dienbladen. Het groen uit de tuin wordt binnen gehaald met natuur print behang en bladmotief dekbedovertrekken. De tuin & het terras als extra kamer van het huis! De woon & buitenbladen Seasons, Home and Garden & Tuin&Co presenteren deze fris groene woontrend op de Woonbeurs Amsterdam  LEES MEER...


Kamerplant van de Maand 2021

Planten Trends - Grote Planten staan Geweldig in Alle Woonstijlen - Planten Trends in het Interieur - Woonplant van de Maand LEES MEER...(Foto Beaucarnea, Bloemenbureau Holland op DroomHome.nl) Bijv. Woonplant Kentia Palm

Kamerplant is de Kentia, ook bekend als Howea, een imposante, frisgroene palm afkomstig uit de Zuid-Pacific.

De Kentia is een gemakkelijke plant die regelmatig een nieuw lichtgroen blad geeft vanuit het hart van de plant.

De bladeren van de Kentia palm zorgen voor zuurstof en zuivere lucht in huis. Woonplant van de maand lees meer..


Bont Blad Planten

Kamerplanten en kunstplanten met bonte bladeren geven met hun kleurenpalet een extra accent in de woonkamer. Plaats deze plant in een strakke plantenbak.

Plaats een aantal dezelfde Calathea’s, bladbegonia’s en Ctenanthe Burli-Marx planten bij elkaar voor een groter effect. Laat de kleur van de bladeren terugkomen in de pot.

Design Bloempot Twinzz is Magnetische Plantenbak voor op het Glas Raam Binnen & Buiten LEES MEER...(LadyPenelope op DroomHome.nl)Twinzz Magnetische Bloempot

Niet in de vensterbank maar op het raam bevestig je Twinzz: de magnetische bloempot voor zowel binnen als buiten. Deze design Twinzz plantenbak & pot bestaat uit 2 helften voor buitenkant & binnenkant glas raam. De supersterke magneten laten de bloempot tot op 24mm dik dubbel glas zweven. Meer info: www.ladypenelope.nl

Easy Vet Planten

Vetplanten zijn wel de makkelijkste planten in onderhoud.

Als de aarde goed droog aanvoelt geef ze dan een flinke sloot water. Vet planten nemen heel veel water op en kunnen zo een lange periode overbruggen. Houd deze planten als de kleinduimpjes, bijna droog in de winter en plaats meerdere dezelfde of verschillende vetplantjes bij elkaar in een grote bak.
De allersterkste kamerplanten ter wereld zijn de Sanseveria, de Vrouwetong. Ook zeer makkelijk in onderhoud is de Chrysalidocarpus, de Goudpalm & vol in de zon cactussen, succulenten.


Planten & Gezond Werken

Zit je uren per dag achter de computer thuis of op je werk, zet een lepelplant naast de PC.

Planten en Groen Wonen & Werken als de Lepelplant en Klimop Plant DroomHome.nlJe voelt je prettiger en je bent productiever met groen in de buurt. Daarnaast is deze plant, de Spathiphyllum ook luchtzuiverend. Schadelijke stoffen in vloerbedekking en gordijnen worden door de lepelplant uit de lucht gehaald. Zo ook door de populaire Areca-Palm (Chrysalidocarpus) die in groot formaat een groene uitstraling geeft aan de werkomgeving.

Planten als de Ficus Alii, krulvaren, klimop, Chamaedorea, rubberplant en Dracaena Janet Craig voorzien de ruimte van waterdamp en absorberen warmte en geluid voor een gezond binnenklimaat.

Plant-Lamp Botanic Bucket Light

Planten & Interieur: Bptanic Bucket Light, Design Roderick Vos - De planten lamp Bucket Light maakt het Interieur van de Werkruimte een stukje Groener! Dit bijzondere Verlichting Ontwerp van Vos zorgt voor extra Zuurstof in het Pand. - Meer Go Green! ... (Foto Roderick Vos, Milaan, Perscentrum Wonen op DroomHome.nl) Groen is hot, zo ook op de werkvloer!

Volgens ontwerper Roderick Vos hebben planten een gunstig effect op de werkruimte en zorgen ze voor extra zuurstof. De Botanic Bucket Light is een lamp in emmer vorm gecombineerd met planten. Ook de computer kan zo ingeplugd worden in de Bucket Light voor maximaal comfort voor een mooi verlichte groene ruimte. MEER..

Go Green! Modern Interieur Into The Wild!


Verzorging Kamerplanten

 • Geef planten niet te veel water. Het water verdrijft de lucht uit de potaarde.
 • Mest kamerplanten eens in de 4 weken.
 • Plaats plantenbakken niet te dicht bij een verwarming of convectorput.
 • Bij een stijgende temperatuur buiten, hebben kamerplanten binnen meer water nodig.
 • Een wit uitgeslagen terracottapot roept om verplanten/verpotten van de plant. 
Google+