IKEA Zonnepanelen in Nederland

IKEA Zonnepanelen in Nederland

Ikea Zonnepanelen Online Bestellen – Barendrecht Zonnepanelen Shop – Besparen: Elektriciteit Zelf Opwekken – MEER Besparing Tips… (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

IKEA start vandaag met het online aanbieden van zonnepanelen voor huiseigenaren in Nederland. Met twee keuzemogelijkheden en lage prijzen voor complete zonne-energiesystemen spant IKEA zich in om een duurzamer leven thuis voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken.

Klanten die online een zonne-energiesysteem willen aanschaffen, kunnen het aanbod eerst bekijken in een speciale shop voor zonne-energie in de woonwarenhuizen. IKEA Barendrecht bijt vandaag het spits af met zo’n ‘zonnepanelen shop’; de andere Nederlandse winkels volgen komende maanden.

Obstakels wegnemen
Het nieuwe aanbod volgt op een uitvoerige proef met zonne-energiesystemen voor huiseigenaren die IKEA in 2014 en 2015 heeft gedaan in Groot-Brittannië, Zwitserland en Nederland. “Steeds meer Nederlanders zijn geïnteresseerd in het zelf opwekken van energie,” weet Sustainability Manager Lisen Wirén van IKEA Nederland. “Maar consumenten geven ook aan op te zien tegen de hoge kosten van zonnepanelen en vinden het lastig de juiste informatie en een betrouwbare dienstverlener te vinden. IKEA wil die obstakels met het nieuwe aanbod zonnepanelen wegnemen.”

“Steeds meer Nederlanders zijn geïnteresseerd in het zelf opwekken van energie”

Keuzemogelijkheden
Consumenten kunnen via IKEA.com/nl gebruikmaken van een calculator voor zonnepanelen die direct aangeeft wat voor hun woonsituatie de mogelijkheden en kosten zijn, en welke besparingen zijn te realiseren. In een volgende stap kan een offerte op maat worden aangevraagd. IKEA biedt twee verschillende systemen aan: één op basis van volledig zwarte monokristallijn panelen met een maximaal vermogen van 285Wp (Wattpiek) per paneel en één met goedkopere, blauwe polykristallijn panelen (270Wp).

Inclusief omvormer en monitoringsysteem, volledige installatie en uitgebreide garantie heeft een gemiddeld systeem met 10 monokristallijn panelen een prijs vanaf € 4.020; een systeem met 10 panelen van polykristallijn koop je vanaf  € 3.645. In deze all-in prijzen is al 15% IKEA FAMILY korting verwerkt*. Voor het ontwerp, de offerte en de installatie van de zonne-energiesystemen werkt IKEA samen met het bedrijf Solarcentury.

Energieneutraal
IKEA wil haar klanten inspireren met slimme producten en oplossingen die energie besparen, waterverbruik terugdringen en tot minder afval leiden. “Zo zorgen we samen voor een duurzamer leven thuis,” aldus Lisen Wirén. “Bovendien kunnen klanten met een gemiddeld systeem van 10 panelen al snel tot 500 euro per jaar besparen door zelf elektriciteit op te wekken.” IKEA Group wekt zelf inmiddels meer dan de helft van de verbruikte energie op duurzame wijze op. Hiermee is zij hard op weg om geheel volgens de eigen doelstelling in 2020 100% energieneutraal te zijn.

 *De rekenvoorbeelden zijn exclusief btw. Consumenten kunnen betaalde btw over aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Bron: Ikea.com

Google+