Kamerbomen - Woonplant van de Maand

Kamerbomen, Woonplant van de Maand Januari 2016

Kamerbomen: Woonplant van de Maand Januari 2016 - Beaucarnea, Polyscias, Dracaena en Pachira Plant – MEER Interieur & Planten Trends.. (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Perfect om de leegte van de kerstboom op te vangen en al het kale groen buiten te compenseren: indrukwekkende en rustgevende kamerbomen.

Er zijn vier soorten: Beaucarnea, Polyscias, Dracaena en Pachira. De groene bladeren absorberen geluid en brengen de natuur dichterbij. Aangezien elke kamerboom een ronde vorm én een eigen verhaal te vertellen heeft, zijn het sterke, harmonieuze elementen die je niet wilt missen in huis. In de woonkamer anno 2016 mag deze eyecatcher niet ontbreken. 

Goed Verhaal
Centraal bij de vier kamerbomen staan cirkelvormen, die staan voor eeuwigheid, eenvoud en tevredenheid. Daarmee passen ze naadloos bij de stijltrend waarin alles in huis een eigen verhaal vertelt, van een dierbaar object tot een goed gekozen woonplant. Deze kamerbomen zijn het ultieme voorbeeld: rust, orde, gescheiden en toch één zijn. 

‘Easy going’ Beaucarnea
Deze ‘olifantenpoot’ biedt een mooi contrast tussen de rechte stam en groene lancetvormige sprieten die uit de kroon groeien. De kamerboom is een makkelijke plant die zelf water opslaat in de stam en knol, en zo grotendeels zelfvoorzienend is.

Schuwe Polyscias
Dit boompje groeit recht omhoog en ontwikkelt daar karakteristieke takken. Hieraan groeien van laag tot hoog mooie bladeren. De plant staat graag in de schaduw en de bladeren kunnen afhankelijk van de variant groen, geel of wit zijn.

Kleurrijke Dracaena
Ook wel de Drakenplant genoemd. Deze plant is hoog, vol en heeft een stevige stam. Er groeien schitterende bladeren aan in de kleur groen, geel en goud, met soms zelfs roze of rood. Daarbij is het een krachtige luchtzuiveraar. Door de wat palmachtige vorm heeft deze woonplant een stoere, tropische uitstraling die elk interieur iets exotisch geeft.

Kamerbomen: Woonplant van de Maand Januari 2016 - Beaucarnea, Polyscias, Dracaena en Pachira Plant – MEER Planten van de Maand.. (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Gelukkige Pachira
Meestal zijn er twee tot drie stammen in elkaar verweven en de diepgroene bladeren lijken op een hand met vijf vingers. Volgens de Chinese Feng Shui leer pakken die groene handen geluk en fortuin en wordt daarom ook wel geldboom genoemd.

Verzorging
De Beaucarnea regelt grotendeels zijn eigen waterhuishouding, al heeft de plant water nodig als de grond droog aanvoelt. De plant groeit het beste op een lichte standplaats maar staat liever niet in de volle zon. De Polyscias staat het liefst op een vaste plek. Geef de Polyscias liever vaker water dan in een keer te veel water. De Dracaena kan je het beste af en toe sproeien en heeft pas water nodig als de kluit indroogt. De plant staat liever niet in de volle zon maar op een lichte standplaats om de bladtekening mooi te houden. Door de Pachira regelmatig te benevelen houd je het blad mooi. De potgrond dient vochtig te blijven maar te veel water is ook niet goed. De Pachira staat het liefst niet in de volle zon, maar op een iets minder lichte standplaats.

Ideeën
Zoek een mooi plekje in de woonkamer en plaats de kamerboom op een verhoging. Dit verandert het perspectief. De natuur in huis mag best gezien worden! Bron: Mooiwatplantendoen.nl Meer planten & interieur.

Google+