Bloempotten anno 2019; de huidige trends

Bloempotten anno 2019; de huidige trends

Trendy bloempotten 2019: Witte plantenstandaard – Bloempot op kruk (Foto Viespire, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Bloempotten gaan met hun tijd mee. Je ziet telkens andere trends in de grote tuincentra en natuurlijk ook bij mensen thuis. Nu hoef je natuurlijk niet elk jaar nieuwe bloempotten te kopen. Maar ga je voor een nieuwe look in huis, dan kies je natuurlijk wel trendy bloempotten. Dit zijn de huidige trends van bloempotten anno 2019.

Modern en onopvallend

In de moderne woonstijl zien we vooral bloempotten die zelf weinig opvallen. Het zijn bijvoorbeeld kleine bloempotten die mooi bij elkaar passen. Ze vormen een leuk setje dat niet zo opvalt in het interieur. Anno 2019 krijgt de plant meer aandacht dan de pot, maar natuurlijk moeten ze wel goed bij elkaar passen. Een combinatie van bloempotten die wel bij elkaar passen, maar net even een andere vorm of maat hebben is heel mooi. Ben jij op zoek naar een leuke combinatie, zie hier dan wat mooie bloempotten die bij elkaar passen.

Trendy bloempotten 2019: Verschillende vormen beton bloempotten binnen (Foto JanBrokes, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Creatieve vormen van bloempotten

Anno 2019 is het ook hip om te kijken naar creatieve vormen van bloempotten. Zo zijn emmertjes helemaal in. Ook houten bakjes en schaaltjes zijn mooi om een creatieve look te bereiken. Als je gaat voor een creatieve bloempot is het wel belangrijk dat je goed let op vochtbestendigheid. Houten potten moeten bekleed zijn met een laagje plastic omdat anders het hout gaat rotten. En metalen emmertjes zijn vaak wat gevoelig voor roest. 

Trendy bloempotten 2019: Planten potten en manden in natuurlijke materialen (Foto Timothy Buck, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Natuurlijke look

Een derde trend in 2019 is de natuurlijke look. De bloempot wordt afgewerkt met een materiaal dat een natuurlijke uitstraling heeft. Zo zie je weer bloempotten met een klei-look. Maar ook een bloempotje dat is afgewerkt met jute kan heel mooi zijn. Bloempotten met boombast, rieten manden en bamboe potten zijn ook weer terug van weggeweest. Ze maken het huis gezellig en geven de planten een nog natuurlijkere uitstraling.

Trendy bloempotten 2019: Aardewerk XL bloempot (Foto Jonathan Borda.com, Unsplash.com  op DroomHome.nl)  

Bloempotten XL

De laatste trend die echt opvalt is zowel in de tuin als in huis populair: de XL bloempot. Dit type bloempot is heel groot, minimaal 45 cm hoog. Maar ze kunnen nog groter zijn: in de tuin zie je bijvoorbeeld ook bloempotten die wel een meter hoog zijn. Daar hoeven niet altijd grote planten in: juist met kleine plantjes krijg je een grappig effect. De XL bloempot kan rustig antracietkleurig zijn, maar er zijn ook veel hippe kleuren te vinden. Meerdere XL bloempotten met elkaar combineren kan ook een bijzonder effect hebben.

Bloempotten veranderen mee met de trends van de tijd. Enkele jaren geleden waren juist combinaties van mini-plantjes en mini-potjes in de mode. Dit jaar zien we juist grotere bloempotten en bloempotten met een natuurlijke look terugkomen in het interieur. En ook buitenshuis zijn dezelfde trends te zien. De verwachting is dat in 2020 de XL bloempot nog verder oprukt en ook binnenshuis een steeds belangrijkere plek zal krijgen in het interieur.

Google+