Bruisende Bromelia’s - Exotische Planten in Huis

Bruisende Bromelia’s - Exotische Planten in Huis

Woonplanten & Kamerplanten Tips: Bromelia - Kleurrijke Makkelijke Plant in de Verzorging - MEER Interieur & Planten Trends.. (Foto Bromelia.info  op DroomHome.nl)

Kan je interieur wel een portie salsa gebruiken? Maak dan kennis met de familie Bromelia.

Van deze grote Zuid-Amerikaanse plantenfamilie is de Ananas de meest bekende, maar haar kleurrijke broertjes en zusjes zijn minstens zo exotisch. Welke jouw favoriet ook is, het hele huis gaat gegarandeerd bruisen! Van woonkamer tot slaapkamer.

Sprekende Vormen
De Bromeliafamilie telt in de natuur meer dan 3.000 verschillende soorten. De meest bekende Bromelia’s zijn de Ananas, Achmea, Guzmania, Tillandsia en Vriesea. Ze hebben elk hun eigen gekleurde schutbladeren die de plant een exotische uitstraling geven. De sprekende vormen en kleuren variëren per soort. Van crèmekleurig rozet tot pimpelpaars veertje en van roze kroon tot gele speer. Een compleet overzicht van de bijzondere Bromeliafamilie vind je op www.bromelia.info.

Woonplanten & Kamerplanten Tips: Bromelia - Kleurrijke Makkelijke Plant in de Verzorging en Interieur Ideeën. (Foto Bromelia.info  op DroomHome.nl)

Levend Feestje
Het effect van de Bromelia in het interieur is helemaal afhankelijk van je eigen smaak. In een rustig, licht interieur zet één enkele Bromelia al de toon. Zeker wanneer je ze combineert met natuurlijke materialen of pastelkleurige potten. Maar niets werkt zo aanstekelijk als het combineren van verschillende soorten en kleuren. Met het verschil in vorm, blad en kleur creëer je een complete binnentuin die zorgt voor instant vrolijkheid. Niet voor niets staan Bromelia’s in Brazilië bekend als ‘levende feestjes’.

Slaapkamer
Een aantal Bromelia’s zoals de Aechmea en Ananas geeft in tegenstelling tot de meeste andere kamerplanten niet overdag, maar ‘s nachts zuurstof af. Ideaal voor in de slaapkamer, want behalve een exotische sfeer geven ze dus ook een portie frisse lucht…

Woonplanten & Kamerplanten Tips: Bromelia - Kleurrijke Makkelijke Plant in Mooie Potten. (Foto Bromelia.info  op DroomHome.nl)

Bijzonder Eenvoudig
Als je denkt dat Bromelia’s veel noten op hun zang hebben, heb je het mis. Ze zijn ijzersterk en de verzorging is heel eenvoudig. Geef een Bromelia een licht plekje, maar vermijdt volle zon. En omdat Bromelia’s nu eenmaal eigenzinnig zijn, geef je ze ook op een bijzondere manier water. Gieten doe je namelijk in de kelk van de plant en maar een klein beetje op de potgrond. Gemiddeld bloeien Bromelia’s zo’n 3 tot 6 maanden. Is de Bromelia uitgebloeid? Dan is het tijd voor een nieuwe, want een Bromelia bloeit maar een keer. Bron: Bromelia.info Meer interieur & planten trends.

Google+