Chinese Roos - Woonplant van de Maand

Chinese Roos - Woonplant van de Maand Mei

Hibiscus Interieur Ideeën & Verzorging Tips

Woonplant van de Maand Mei 2015: Chinese Roos! Hibiscus, ook wel Chinese Roos Verzorging Tips - MEER Planten & Interieur Trends…  (Foto Mooiwatplantendoen.nl Chinese Roos  op DroomHome.nl)
In mei is de Chinese Roos, of Hibiscus, Woonplant van de maand.

Een beauty met spectaculaire bloemen die wel een doorsnee van 10-12 centimeter kunnen krijgen. De bruidjes op Borneo, waar de woonplant vandaan komt, dragen de Hibiscusbloem in het haar, juist vanwege de uitzonderlijke schoonheid ervan.

Spectaculaire bloemen als aandachtstrekkers

De blaadjes van de Chinese Roos glimmen je tegemoet en hebben een mooie ovale vorm en een spits puntje. Toch zijn de bloemen van deze plant de echte aandachtstrekkers. Met een doorsnee van 10 tot 12 centimeter en vijf kroonbladeren bloeien deze spectaculaire bloemen soms slechts een dag, maar worden non-stop opgevolgd door nieuwe exemplaren.

De Chinese Roos is verkrijgbaar in het rood, oranje, geel, paars, roze, wit en met twee kleuren per bloem.

Verzorgen

De Chinese Roos komt uit Zuidwest-Azië – het is de nationale plant van Maleisië - waar hij in het wild als een struik groeit en wel vier meter hoog kan worden. Bij warm weer kun je de Chinese Roos dus ook buiten neerzetten. Hou je de plant binnen, zet ‘m dan op een zonnige plaats en geef geregeld een beetje water. Haal de uitgebloeide bloemen regelmatig weg, dan blijft de plant nieuwe bloemen maken. In de winter is een lichte, koelere kamer en iets minder water het beste. In de lente kun je, indien nodig, de plant nog wat terugsnoeien. Wil je de Chinese Roos verpotten in het voorjaar? Gebruik dan een toplaag van potgrond voor Geraniums.

Woonplant van de Maand Mei 2015: Chinese Roos! Hibiscus, ook wel Chinese Roos Plant Verzorging Tips  (Foto Mooiwatplantendoen.nl Chinese Roos  op DroomHome.nl)

Ideeën

De Chinese Roos doet het ook prachtig in je tuin of op je balkon in de halfschaduw. En er is variatie genoeg: de Hibiscus is er op stam, als kleine en grote struik. Omdat de plant zo hoog kan worden, kan het een mooie natuurlijke haag vormen als je bijvoorbeeld je tuin wilt afschermen voor de buren. En voor wie graag iets extra’s tijdens een diner wil doen; met de bloemen van de Chinese Roos kun je mooi gerechten versieren.

Google+