Dit zijn de leukste kamerplanten - Top 5 binnenplanten!

Dit zijn de leukste kamerplanten - Top 5 binnenplanten!

Leukste kamerplanten top 5 (Foto: Elle Hughes, Pexels  op DroomHome.nl)

Hippe kamerplanten voor alle interieurstijlen

Welke leuke kamerplanten passen bij jouw interieurstijl en verzorging skills? Je leest hier de top 5 leukste kamerplanten van nu! Ontdek de kleine en grote kamerplanten die onmisbaar zijn in jouw woonkamer inrichting. Met grappige weetjes en handige verzorgingstips voor de binnenplanten. Ja, ook voor mensen zonder groene vingers staan er leuke planten in dit populaire kamerplanten lijstje.

Leuke kamerplant – Bananenplant Musa Dwarf Cavendish (Foto: Nima Aksoy, Pexels  op DroomHome.nl)

1 - Musa Dwarf Cavendish – Bananenplant

Met de grote groene bladeren van de leuke Musa kamerplant hou je het exotische vakantiegevoel het hele jaar vast in je moderne woonkamer of slaapkamer.

De Musa is als bananenplant een echte tropische plant die houdt van een zonnig plekje bij jou in huis. Zorg voor vochtige grond als de bananenplant in de volle zon staat. Bij bruine plekken op de bladeren verplaats je de Musa verder van het raam. De Musa Dwarf Cavendish wordt véél groter en hoger dan z’n naam doet denken…

Leuke kamerplant – Sansevieria Laurentii (Foto: Feey, Unsplash  op DroomHome.nl)

2 - Sansevieria Laurentii – Vrouwentong kamerplant

De Sansevieria plant maakt een grootse groene come back in de Nederlandse interieurs en dan niet alleen in de vintage en retro inrichting.

Ook in strakke woonkamers en kantoren mag de sterke Sansevieria stralend groeien. Bij de vraag: ‘Welke kamerplanten kunnen in de volle zon?’ dan heb je aan de Sansevieria de perfecte leuke kamerplant voor op je vensterbank. De Sansevieria Laurentii is super makkelijk te verzorgen en wordt daarom ook wel een studentenplant genoemd. De groen met gele kamerplant heeft weinig water nodig en is een luchtzuiverende plant. Zoals je op bovenstaande foto ziet: De Sansevieria kan een hele grote plant worden.. je komt armen tekort!

Leuke kamerplanten – Cactussen en vetplanten, Succulenten (Foto: Annie Spratt, Unsplash  op DroomHome.nl)

3 - Cactus en vetplanten – Succulenten mix & match

In de groep van de leukste kamerplanten zitten natuurlijk ook cactussen en vetplanten, ook wel succulenten genoemd. Combineer verschillende vetplanten en gekleurde cactussen in terracotta potjes bij elkaar voor jouw Ibiza stijl interieur.

De vrolijke groep van cactussen en vetplanten zijn een verzameling zeer makkelijke planten die niet veel water nodig hebben. Vetplanten kunnen voor langere tijd vocht opslaan in de bladeren en cactussen in de stam. Ideaal bij gebrek aan ‘groene vingers’! Op bovenstaande foto zie je de populaire planten Aloë Aristata en Echeveria.

Leuke kamerplant – Alocasia Zebrina, Olifantsoor plant (Foto: Feey, Unsplash  op DroomHome.nl)

4 - Alocasia Zebrina – Olifantsoor kamerplant

De Olifantsoor is een exotische plant voor een groen stukje jungle op je vensterbank of bijzettafel.

De bijzondere Alocasia Zebrina plant heeft zebrastrepen op de stelen en de bladeren lijken op de flaporen van een olifant. De aarde van deze Alocasia moet vochtig blijven. Niet te nat, anders gaat de plant water lekken via de bladeren. Alocasia planten staan erom bekend. Om bruine bladeren te voorkomen, zet je de Alocasia in de halfschaduw. Kijk voor leuke Alocasia plant varianten én meer bij FloraStore.

TIP: Wat is guttatie? Bij teveel water laat de kamerplant waterdruppels los via de bladpunten.

Leuke kamerplant – Tabaksplant, Ficus Lyrata plant (Foto: Orione Conceicao, Pexels  op DroomHome.nl)

5 - Ficus Lyrata – Tabaksplant

De Tabaksplant is een populaire grote kamerplant die in een stenen pot of rieten mand sfeer brengt in die ongezellige hoek in je landelijke woonkamer.

De Tabaksplant wordt door de vorm van de enorme bladeren ook wel Vioolbladplant genoemd. De luchtzuiverende leuke kamerplant houdt van een zonnig plekje, in de zomer iets meer in de schaduw plaatsen. In licht vochtige aarde groeit de Tabaksplant het best. De Tabaksplant dankt zijn naam aan de gedroogde bladeren die gebruikt worden om sigaren in te rollen.

Google+