Dracaena Woonplant van de Maand Januari

Dracaena Woonplant van de Maand Januari 2018

Woonplant van de maand januari 2018 Dracaena met kamerplant verzorging tips – MEER Planten inspiratie… (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Dracaena is hoge, volle kamerplant- of boom met een of meerdere stammen. Hieruit groeien schitterende bladeren in groen, geel en goud, met soms wat roze of rood. Er is keuze uit veel variëteiten blad: klein, fijn en puntig of juist groot en zacht. Ook de keuze in stammen is veelzijdig: dik, dun, lang, vertakt én gevlochten.

Qua formaat gaat het van woonplant tot binnenboom, allemaal met een mooie tropische uitstraling. Als statementplant is Dracaena makkelijk in het onderhoud. De plant slaat vocht op in de stam en kan er tegen als er een keer wordt vergeten om water te geven. Daarnaast helpt de plant het binnenklimaat schoon te houden. Volgens de NASA Clean Air studie is Dracaena een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren.

Herkomst
In het wild groeit Dracaena vooral in Afrika en op nabijgelegen eilanden als Madeira, de Canarische Eilanden en de Kaapverdische Eilanden. Er zijn variëteiten die echt op een boom-met-stam lijken, maar ook robuuste struikvormen die zich in warme landen lenen voor hagen en afscheidingen. Ze kunnen heel oud worden en sommige soorten krijgen in het wild een heel aparte vorm, die rechtstreeks uit de oertijd lijkt te komen.

Keuze assortiment
Dracaena biedt rijke keuze in circa 80 soorten en cultivars, in verschillende verschijningsvormen. Zo zijn er planten met één enkele stam, kopstek, toef (meerdere planten van een soort in één pot), Ti-plant (plant met twee koppen), vertakte of gevlochten stam, plant met onderbeplanting, stump, et cetera. Daarnaast onderscheidt Dracaena zich in bladvormen van smal tot breed en kleuren van geel tot donkerrood.

Woonplant van de maand januari 2018 Dracaena in planten potten. (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Verzorgingstips

  • Dracaena heeft liever geen volle zon, maar wel een lichte standplaats om de bladtekening mooi te houden.
  • Pas water geven als de kluit indroogt, Dracaena kan niet tegen een voetbad.
  • Af en toe sproeien houdt het blad mooi en fris.
  • In de lente en zomer om de zes weken kamerplantenvoeding geven, in herfst en winter niet voeden.
  • Dracaena kan niet tegen kou, laat de temperatuur niet onder de 10-13°C komen.

Dracaena past goed in de populaire woontrend om met botanicals een groene sfeer neer te zetten. Creëer een levendige presentatie door diverse soorten en maten Dracaena door elkaar heen neer te zetten. De tropische uitstraling wordt versterkt in potten van hout of keramiek met bastmotief, aangevuld met wat exotische accessoires. Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Google+