Franse Geranium - Woonplant van de Maand!

Franse Geranium - Woonplant van Maand Maart

Woonplant van de maand Maart 2015: Franse Geranium! Franse Geranium verzorging Tips in Planten & Interieur Trend: Happy Life (Foto Mooiwatplantendoen.nl Franse Geranium  op DroomHome.nl)
FRANSE GRANDEUR IN EEN POT De Franse Geranium staat ook bekend als Pelargonium grandiflorum.

Als je naar de grootsheid van de bloemen en kleuren kijkt, begrijp je waar deze voorjaarsbloeier zijn tweede naam aan dankt. De sierlijke plant zorgt voor kleur in je huis, en een beetje Franse grandeur…

Van Afrika tot in je huis

Oorspronkelijk komt de Franse Geranium uit de zuidelijke regio van Afrika. Rond 1600 namen VOC-schepen de plant mee naar Europa en sindsdien kunnen ook wij van deze ‘volle’ plant genieten. Je kunt de Franse Geranium herkennen aan de grote bloemen met zes bloemblaadjes die in trossen groeien en je kunt ‘m in helderpaars, felroze, lichtroze, donkerrood, felrood en wit verkrijgen.

Woonplant van de maand Maart 2015: Franse Geranium! Franse Geranium verzorging Tips in Planten & Interieur Trend: Happy Life (Foto Mooiwatplantendoen.nl Franse Geranium  op DroomHome.nl)

Kraanvogelbek

De naam Franse Geranium is afgeleid van het Griekse ‘Geranos’ wat kraanvogelbek betekent. Men vond namelijk dat de vruchtbladeren een lange bek vormden. Na een bloeiperiode binnenshuis kan de plant naar buiten waar ‘ie tot diep in de herfst voor kleur zorgt op het terras. In de winter kun je de Franse Geranium terug knippen tot 10 centimeter en laten overwinteren in een kamer bij een temperatuur van zo’n 12°C.

Niet de bloemen, wel de blaadjes

Opmerkelijk is dat niet de bloemen, maar de bladeren van de Franse Geranium geuren, één van de verschillen tussen de Franse Geranium en de ‘gewone’ Geranium. Om goed door te blijven bloeien, heeft de plant minimaal 4 uur aan zonlicht nodig. En als je de uitgebloeide bloemen weghaalt, blijft-ie nieuwe aanmaken. Water de plant direct in de pot. Niet teveel, anders krijg je gele bladeren. Kortom, bij een goede verzorging, kun je het hele jaar door genieten van Franse grandeur in een pot.

Google+