Groene interieur styling met IKEA planten accessoires

Geef je interieur een groene make-over: van IKEA plantenhanger tot plantenrek

IKEA DAKSJUS collectie - IKEA planten accessoires: IKEA plantenhanger, IKEA plantenrek & potten (Foto: IKEA  op DroomHome.nl)

DAKSJUS is de Limited IKEA planten accessoires collectie, speciaal ontworpen voor plantenliefhebbers – met of zonder groene vingers. De IKEA plantenrekken van bamboe en staal gaan de hoogte in waardoor ze weinig ruimte innemen en je ze op een handige manier kan stylen met je favoriete potten en vaasjes. Het verzorgen van je groene vrienden gaat gemakkelijk met de handige verpotmat, tuinhandschoenen en zelfwaterende potten van terracotta. Gebruik de stekvaasjes om te ontdekken of je groene vingers hebt en om je plantencollectie verder uit te breiden. De limited IKEA planten DAKSJUS collectie is alleen verkrijgbaar in de winkels. 

IKEA DAKSJUS collectie: IKEA plantenstandaard en stekvaasjes (Foto: IKEA  op DroomHome.nl) 

IKEA plantenstandaard en stekvaasjes 

De set van 3 glazen IKEA stekvaasjes in oranje, blauw en grijs (€9.99) is perfect voor stekjes van je lievelingsplanten. Dankzij de speciale vorm staan de wortels in het water en hebben ze genoeg ruimte om te groeien. Plaats de stekjes op de vensterbank en laat het zonlicht het werk doen.

Heb je niet veel ruimte maar wil je wel veel groen in huis? De smalle bamboe IKEA plantenstandaard (€24.99) heeft twee plateaus: je maakt optimaal gebruik van de ruimte omdat je op verschillende niveaus planten kunt plaatsen. Combineer de standaard met verschillende IKEA plantenpotten (€12.99) en vazen voor een vrolijk hoekje in huis.

 IKEA DAKSJUS collectie: IKEA plantenrek met IKEA plantenhangers en potten (Foto: IKEA  op DroomHome.nl)

IKEA plantenrek van duurzaam bamboe 

Hang de lichtgewicht IKEA plantenhangers (2 stuks €14.99) aan het handige plantenrek van bamboe. Op de twee plateaus is voldoende opbergruimte voor een gieter, potten en je favoriete tuinmagazines. Style het IKEA plantenrek (€59.99) met weelderige planten om een groene boost te geven aan de ruimte.

Dankzij de verpotmat (€2.49) met vrolijk design kun je planten zaaien of verpotten zonder dat je keuken- of tuintafel onder de aarde zit. Na gebruik klop je de mat gemakkelijk uit, spoel je hem af en vouw je hem weer op voor de volgende keer. Met tuinhandschoenen (€2.49) in hetzelfde design blijven ook je handen schoon.

IKEA DAKSJUS planten accessoires collectie: IKEA kiemschotel en stekpot (Foto: IKEA  op DroomHome.nl) 

IKEA kiemschotel en stekpot 

Kiemplantjes kweken doe je makkelijk met de terracotta kiemschotels (2 stuks €6.99). Kiemplantjes moeten vochtig blijven omdat ze snel kunnen uitdrogen. Daarom zijn deze IKEA schotels zo handig: de poreuze rode klei – terracotta – houdt de schotels vochtig, terwijl de gepoedercoate buitenkant waterdicht is. 

Kun je wel wat hulp gebruiken met het verzorgen van jouw planten? Dan is de terracotta pot met aardenwerken bassin iets voor jou. Je vult het bassin via de speciale inkeping gemakkelijk met water en zet de stekpot erin. Het water dringt door de poreuze zelfwaterende pot (€24.99) geleidelijk door tot de aarde en bereikt zo de wortels van jouw plant. Zo krijgt de plant voor langere tijd genoeg water, zonder het risico van overbewatering.


De nieuwste planten trends met hippe interieur ideeen!

Google+