Interieur & Planten | Groene Interieurtrends 2015

Groene Interieurtrends 2015

Stijlgids van Interieur, Design & Planten, bij Roderick Vos

Interieur & Planten – Stijlgids van Ontwerper Roderick Vos voor Groene Interieurtrends 2015 – Woonstijl: The Reformer – MEER Planten… (Foto: Rene van der Hulst, Art of Life Orchideeën  op DroomHome.nl)

Groene Interieurtrend met Orchideeen: The Reformer - Foto: Rene van der Hulst  

Geïnspireerd op Salone del Mobile presenteert Roderick Vos in samenwerking met de orchideeënkwekers van Art of Life een online stijlgids 2015 voor het interieur.

De beelden combineren ieder op een eigen wijze modern design, trendkleuren en orchideeën. Roderick Vos, bekend van de Bucketlight “plantenlamp”, presenteert hierin bovendien zijn limited, nieuwe woonaccessoire: de ORQUID. Wederom een design waarmee hij groen in het interieur op een bijzondere wijze benadert: “Een orchidee hangend op ooghoogte geeft het meeste kijkplezier!” 

Interieur & Planten – Stijlgids van Ontwerper Roderick Vos voor Groene Interieurtrends 2015 – Woonstijl: The Architect – MEER Planten… (Foto: Rene van der Hulst, Art of Life Orchideeën  op DroomHome.nl)

Groene Interieurtrend met Orchideeen: The Architect - Foto: Rene van der Hulst  

De stijlgids

“Hoe krijg ik die orchidee van tafel?’ Dat was het eerste wat in mij opkwam toen me gevraagd werd een exclusieve woonaccessoire te ontwerpen voor de orchidee. Dit inspireerde mij zo dat ik een complete stijlgids voor de orchidee ontwikkeld heb in samenwerking met Art of Life”, aldus Roderick Vos.

De interieurbeelden in de stijlgids zijn in drie trends samengevat: ‘The Reformer’, ‘The Architect’ en ‘The Expressionist’. De online uitgave van de gids is in vier talen beschikbaar en geïnspireerd op dé interieurbeurs van Europa: Salone del Mobile. Binnen elke trend speelt de veelzijdige en veelkleurige orchidee de hoofdrol.

Interieur & Planten – Stijlgids van Ontwerper Roderick Vos voor Groene Interieurtrends 2015 – Woonstijl: The Expressionist – MEER Planten… (Foto: Rene van der Hulst, Art of Life Orchideeën  op DroomHome.nl)

Groene Interieurtrend met Orchideeen: The Expressionist - Foto: Rene van der Hulst 

Groen in het interieur 

 Planten zorgen voor een positieve verandering in de leef- en werkomgeving. Ze geven zuurstof af, houden de lucht schoon en vergroten de productiviteit, zo ondervindt Roderick Vos: “Niet voor niets tref je in mijn ontwerpstudio in Den Bosch een enorme verticale wand met planten aan; dat creëert het gevoel van een beschutte binnentuin. Het is fantastisch om je te omringen met de natuur. De orchidee leent zich hier uitstekend voor. Het is een heel unieke en bijzonder diverse plant. De veelkleurigheid trekt de aandacht in ieder interieur. Helemaal als je de moeite neemt verschillende orchideeën bij elkaar te zetten; dan komen de planten het beste tot hun recht. Ze fungeren dan bijna als een schilderij in een interieur.”

Interieur & Planten – Stijlgids van Ontwerper Roderick Vos voor Groene Interieurtrends 2015 – Roderick Vos met ‘Orquid’, Orchidee Design Hangbak – MEER Roderick Vos… (Foto: Rene van der Hulst, Art of Life Orchideeën  op DroomHome.nl)

 Roderick Vos met 'Orquid' Orchidee Design Hangbak - Foto: Rene van der Hulst

Van Jan Taminiau tot Roderick Vos

Na ontwerpers als Jan Taminiau, Jan Jansen en Philip Treacy is het nu de beurt aan Roderick Vos om samen te werken met Art of Life: de vereniging van orchideeënkwekers in Nederland. Eerder werkte Roderick o.a. voor Linteloo, Designonstock en Moooi. Deze samenwerking kwam niet geheel uit de lucht vallen. Roderick Vos heeft lange tijd in Indonesië gewoond en gewerkt. “In de jungle van Irian Jaya maakte de tijgerorchidee, met een bloemensleep tot wel 3 meter lengte, een verpletterende indruk op mij. Maar ook het feit dat je daar meer dan 2.500 soorten orchideeën treft en dat die planten 80 miljoen jaar geleden al bestonden, raakt me. Fascinerend toch, dat we nazaten van deze planten nu nog in onze kantoren en huiskamers hebben?”

Interieur & Planten – Stijlgids van Ontwerper Roderick Vos voor Groene Interieurtrends 2015 – Roderick Vos ‘Orquid’, Orchidee Design Hangbak – MEER Roderick Vos… (Foto: Rene van der Hulst, Art of Life Orchideeën  op DroomHome.nl)

'Orquid' Orchidee Design Hangbak van Roderick Vos - Foto: Rene van der Hulst 

Bron: Art of Life

Google+