Je planten gezond houden doe je met deze apps

Je planten gezond houden doe je met deze apps

Handig planten apps overzicht voor goede planten verzorging en apps om planten te herkennen (Foto Dan Gold, Pexels.com  op DroomHome.nl)

We weten allemaal dat planten onze ruimte sfeer geven. Ze geven kleur en leven aan een ruimte. Maar het is niet voor iedereen even makkelijk om alle planten gezond te houden. De ene plant heeft andere verzorging nodig dan een andere plant. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel apps die je helpen met de verzorging van je planten.

Veel apps werken door het maken van een foto die je makkelijk upload. Dan is het wel handig dat je overal internet hebt. Geen zin een vast abonnement? Kies dan gewoon voor prepaid. En wil je niet rommelen met een plastic kaartje? Dan is eSIM by Simyo echt iets voor jou.

Plantsome

Een awesome app om je klanten in optimale conditie te houden. Je hoeft er zelf niet meer over na te denken. Zeker als je verschillende planten hebt, kan het nogal een gedoe zijn om bij te houden welke plant wanneer water nodig heeft. Deze app geeft je netjes op tijd een melding dat het tijd is om je planten te verzorgen. Je kunt zelfs aangeven hoeveel zon de planten krijgen, zodat je weet hoeveel wat je moet geven. Je planten zullen blij zijn!

Plantsnap

Met deze app identificeer je in een handomdraai welke plant je nou precies in huis hebt gehaald. Nadat je een foto hebt gemaakt, krijg je de naam van de plant te zien en je krijgt informatie over hoe je planten kunt verzorgen en kweken. Dit werkt ook ideaal met buitenplanten.

MijnTuin

Deze app staat boordevol informatie over allerlei verschillende planten. Je krijgt een overzicht van allerlei populaire planten. Kom je een plant tegen die jij ook in je bezit hebt? Dan sla je die makkelijk op. Je krijgt direct te zien hoe hoog je plant wordt en hoe je hem moet verzorgen en wat je wanneer moet doen. Zo hoef je er zelf niet aan te denken.

PictureThis

Wil jij precies weten wat je in huis haalt? Dan is deze app echt iets voor jou. Heb jij een plant in huis gehaald die gevoelig is voor ziektes, dan krijg je met deze app direct een melding. Maar de app laat je ook weten wanneer het tijd is om aan de bak te gaan en je planten te verzorgen. En wil je pronken met je prachtige planten in huis? Ook dat kan met deze app door je collectie te delen met andere mensen.

Makkelijke moestuin app

Geen groene vingers, maar wil je toch beginnen aan een moestuintje? Dan helpt deze app je door alle stappen. Van het begin tot eind wordt je begeleid om van een zaadje een mooie tomatenplant te maken. Je krijgt uitleg over de materialen die je nodig hebt en hoe je de verzorging aan moet pakken.

Zo zie je maar dat je ook zonder groene vingers je planten levend kunt houden. Zo kun je nog lang genieten van je aankopen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo

Google+