Kamerplant Van De Maand

KAMERPLANT & WOONPLANT VAN DE MAAND

Wat is de kamerplant en woonplant van de maand 2020? (Foto Mooiwatplantendoen.nl op DroomHome.nl)

De woonplant van de maand 2021 geeft een Bloemenbureau Holland planten overzicht over kamerplanten soorten die speciale aandacht krijgen in die maand. Kamerplanten & trendy planten passend in een interieur stijl en verzorging kamerplanten.

Woonplanten 2021

Januari
Zamioculcas
Februari 
Goudpalm
Maart
Dendrobium
April
Campanula
Mei
Lepelplant
Juni
Calla
Juli
Celosia
Augustus
Cactus
September
Oktober 
November
Vrouwentong
December
Yucca

 

Kamerplanten & Woonplanten Overzicht

Kamerplant van de Maand Januari: Kentia Palm, Woonplant Howea & Plantenverzorging (Foto BBH op DroomHome.nl)Woonplant Kentia

Kamerplant is de Kentia, ook bekend als Howea, een imposante, frisgroene palm afkomstig uit de Zuid-Pacific.

De Kentia is een gemakkelijke plant die regelmatig een nieuw lichtgroen blad geeft vanuit het hart van de plant. De bladeren van de Kentia palm zorgen voor zuurstof en zuivere lucht in huis. 


Kamerplant van de Maand Februari 2014: Scindapsus, Woonplant Epipremnum & Plantenverzorging (Foto BBH op DroomHome.nl)Woonplant Scindapsus

Kamerplant is de Scindapsus, ook wel Epipremnum.

Deze veelzijdige plant staat in de top 10 van meest luchtzuiverende planten. Hij houdt van een lichte standplaats met temperaturen boven 15 graden.

De Scindapsus & Epipremnum is uitermate geschikt voor de woonkamer maar ook geknipt voor kantoren.


Kamerplant van de Maand Maart 2014: Hortensia, Woonplant Hydrangea & Plantenverzorging (Foto BBH op DroomHome.nl)Woonplant Hortensia

Woonplant is de Hortensia.

De Hortensia is ook bekend als Hydrangea. Deze plant brengt met haar uitbundige bloemen de lente in huis.

De populaire Hortensia plant beloont je dagelijkse gietbeurt met een overvloed aan bloemetjes. 


Woonplant van de Maand: Vetplant Succulent - Succulent Plantenverzorging Tips (Foto Succulent BBH op DroomHome.nl) Woonplant Succulent

De vetplant Succulent is de ongekroonde koningin van het aanpassen!

De Succulent is er in vele soorten met al dan niet gekleurde bloemetjes. De vetplant Succulent dankt haar naam aan het Griekse woord succus: sap. Deze plant vol sap is gespecialiseerd in het vashouden van water, wat handig is in droge gebieden. De Succulent is een makkelijke plant. Succulent plantenverzorging tips: Lichte standplaats met regelmatig water in de zomer en eens per maand in de winter.


Woonplant van de Maand: Plant Miltonia - Verzorging Tips Miltonia (Foto BBH op DroomHome.nl))Woonplant Miltonia

De plant Miltonia verovert je hart in geur & kleur!

De bloemen van de blikvanger Milton zijn groot en kleurig en in vele kleuren combinaties verkrijgbaar als wit, rood en roze met vaak een geel gekleurd hart. De miltonia plant komt voor op vochtige plaatsen in Brazilië, Argentinië, Paraguay en Colombia. Miltonia verzorging tips: Plaats de Miltonia op licht plek en niet in de felle zon. Deze kamerplant houdt van een hoge luchtvochtigheid en wordt graag beneveld met een plantenspuit. Wekelijks onderdompelen met wortels en al en extra plantenvoeding is  iedere maand welkom.


Woonplant van de Maand: Codiaeum met Planten Verzorging Tips! (Foto Codiaeum Plant, Bloemenbureau Holland op DroomHome.nl)Woonplant Codiaeum

De kleurrijke Codiaeum leid je weg uit de grijze middenmoot!

Deze plant met haar opvallende bladeren kunnen qua kleur, vorm, grootte en tekening een enorme variëteit vertonen. Van spits, ovaalvormig tot geel, roze, rood plus een uitgebreide variatie in grootte en vertakking. De Codiaeum komt in Oost-Azie in de natuur voor als een metershoge struik. Codiaeum planten verzorging tips: op een lichte plaats houden met vochtig in de lente & zomer en zo nu en dan begieten de rest van het jaar. Kijk uit voor de centrale verwarming!


Woonplant van de Maand: De Dracaena Plant! Dracaena Planten Verzorging Tips (Foto Bloemenbureau Holland op DroomHome.nl)Woonplant Dracaena

De Dracaena ook wel de drakenboom of drakenbloedboom genoemd in Nederland.

Latijnse naam is 'Drakaina' wat betekent vrouwtjesdraak. Sommige Dracaena's produceren een helderrode hars ('drakenbloed'). Deze flamboyante plant met aparte bladtekening komt voornamelijk in Afrika, maar ook Zuid-Azie en Midden-Amerika voor. Uit dezelfde planten familie komt ook de Dracaena Sanderiana, Lucky Bamboo. Dracaena planten verzorging tips: Zet deze kamerplant op een lichte plek met regelmatig niet te veel water.


Woonplant van de Maand: Areca, ook wel Goudpalm & Vederpalm Verzorging Tips (Foto Bloemenbureau Holland op DroomHome.nl)Woonplant Areca

De Goudpalm of Areca plant is een gezonde beschermengel!

Ook wel Vederpalm genoemd, omdat de Areca nieuwe stengels ontwikkelt vanuit de grond. Waardoor het lijkt op het verendek van een tropische vogel. Deze tropische plant stamt uit de regenwouden van Madagaskar, waar het samen met andere Palm soorten een dicht oerwoud vormt. De Areca is goed voor onze gezondheid. Hij verwijdert eventuele giftige dampen uit de lucht en verdampt het water dat hij krijgt, waardoor de lucht naast gezuiverd ook niet te droog wordt.
Areca/Goudpalm verzorging tips: lichte plek, geen direct zonlicht en laat de kluit niet uitdrogen.


Planten Trends - de Cyclaam - Cyclaam Plantenverzorging Tips (Foto Bloemenbureau Holland op DroomHome.nl)Woonplant Cyclaam

Cyclaam redder in nood in droge winterlucht!

Deze vrolijke & decoratieve plant krikt de luchtvochtigheid op van droge winter lucht. Bij een lage luchtvochtigheid gaan de witgemarmerde bladeren zweten. De Cyclaam vrolijkt je huis en humeur op in deze donkere winterdagen. Deze kamerplant stamt uit Klein-Azie en in het Middellandse Zeegebied. Cyclaam plantenverzorging: buiten direct zonlicht houden en niet bij al te hoge temperatuur plaatsen. Gek op vochtige potgrond en van een schoteltje met water gaat ze prachtig bloeien!


PLanten Trends - Rhipsalis & Plantenverzorging ips (Foto Bloemenbureau Holland op DroomHome.nl)Woonplant Rhipsalis

De plant Rhipsalis is een natuurlijk alternatief tegen stress!

Deze decoratieve vetplant heeft een kalmerende werking volgens wetenschappelijk onderzoek. De Rhipsalis komt voor in Midden- en Zuid-Amerika, in Afrika en op een paar eilanden in de Indische Oceaan. Planten verzorging: 1 a 2 keer per week een scheutje water. De kamerplant Rhipsalis is een snelle groeier welke je af en toe in model kunt knippen. Deze design plant is er in verschillende kleuren & vormen. Meer Planten ...


Kamerplant & Woonplant Zamioculcas, Stoere & Sterke Plant - Zamioculcas Planten Verzorging Tips (Foto BBH op DroomHome.nl)Woonplant Zamioculcas

De Zamioculcas is een stoere kracht en een bikkel van een plant!

Deze woonplant slaat een reserve water op in haar exotisch ogende bladstengels, waardoor een onregelmatig watergeven geen probleem is voor deze sterke plant. Maar zorg je goed voor de Zamioculcas dan kunnen bloemen er bloemen in komen, omdat deze plant behoort tot de familie van de Aronskelk. De Zamioculcas komt oorspronkelijk uit het voor lange tijden droge Kenia, Zimbabwe en Tanzania.

Zamioculcas planten verzorging: Hoe groter de pot, des te groter en voller de plant wordt. Liefst eerder minder water dan te veel en de plant een beetje draaien op z'n tijd voor een gelijkmatige groei. Simpel he? (Bron: BBH) MEER..


Woonplant Oncidium

Woonplant Oncidium, ook wel Tijgerorchidee (Foto Bloemenbureau Holland op DroomHome.nl)De kamerplant Oncidium, ook wel Tijger orchidee heeft als bijnaam ‘Dansend prinsesje’. Haar bijzondere bloemen vertonen de gelijkenis met een prachtig geklede danseres.

De Oncidium is met haar 750 soorten & vele verscillende kleurencombinaties een van de grootste orchideeënfamilies. De orchidee staat voor liefde, schoonheid en rijkdom. De naam Oncidium betekent ‘zwelling’ in het Grieks en verwijst naar de verdikte lip van de bloemen. De Oncidium kent haar oorsprong uit de subtropen van Noord- en Zuid-Amerika.

Oncidium planten verzorging: Deze Oncidium orchidee krijgt eens per jaar 1 of meerdere bloementakken. Verwijder haar luchtwortels niet en ze straalt bij 1 keer per week wat lauwwarm water op een lichte plaats.


Woonplant De Palm - Plantenverzorging Tips voor de Palm (Foto Flowercouncil op DroomHome.nl)Palm Plant

De palm plant is prominent aanwezig in de woning en snoeien, ho maar!

De triomfantelijke woonplant, de palm is met haar prachtige grote bladeren bijzonder aanwezig in huis en heeft de nodige ruimte nodig. Een duif met een Palmtak in de snavel staat voor vrede, dat in het verlengde van de overwinning ligt. De palmtak staat op de vlag van de Verenigde Naties. Planten verzorging Palm: De palm houdt van regelmatig, maar niet te veel water en staat niet graag op een koude plek, deze sfeermaker.  

Woonplant Potroos

Potroos - Plant Potroos Informatie & Plantenverzorging Tips (Foto Bloemenbureau Holland op DroomHome.nl)Potroos,  een bloedmooie huisgenote!

De Potroos is een elegante beauty vol verhalen! Van (goddelijke) liefde en puurheid tot verbondenheid en de wonden van Christus. De roos is ook de koningin der bloemen en voornamelijk bekend als snijbloem. De potroos is qua populariteit sterk in opkomst. Het waren de Grieken, Romeinen en Egyptenaren die destijds al de perfecte roos wilde kweken, maar ook in China en Afrika werd deze bloem al gewaardeerd. De potroos is er in veel kleuren en maten. Plantenverzorging potroos: Een lichte plek en elke 2/3 dagen wat water. Bij direct zonlicht is elke dag watergeven nodig.


Plant Kalanchoe, Vetplant met Plantenverzorging Tips (Foto Kalanchoe BBH op DroomHome.nl)Woonplant Kalanchoë

Een kleine, oersterke vetplant met karakteristieke, felgekleurde bloemetjes!

De plant Kalanchoë is sterk en makkelijk in het onderhoud. Deze woonplant zorgt ervoor dat je je prettiger voelt in huis. De Kalanchoë groeit in het wild in China en is rond 1932 als kamerplant in Europa geïntroduceerd. Naast als woonplant kan de Kalanchoë ook perfect gedijen als balkon & terras plant zolang er geen nachtvorst is. Hij bloeit alleen zodra er minder dan 12 uur licht is. Planten verzorging: iedere week een kleine scheut water en in de winter om de andere week. De Kalanchoë geniet van een lichte plaats in huis, op balkon & terras.  


Bonsai Boom

Bonsai is een Japans woord en betekent 'boom in pot'.

Kamerplant de Bonsai Boom met Bonsai Plantenverzorging Tips (Foto BBH op DroomHome.nl)Met regelmatig snoeien behoudt de boom zijn vorm. De boombewerkingskunst is ontstaan in China, maar rond de 12e eeuw raakte het in Japan zeer populair. Plantenverzorging: De bonsai zorgt voor levenslang plezier als deze doorgaans tropische of subtropische boomsoort af en toe water krijgt met wat mest. De bonsai houdt van een vochtige grond, maar niet nat. Met veel (niet direct) zonlicht en een constante temperatuur straalt deze plant in een strakke huis inrichting.


Woonplant Lilium, ook wel Lelie met Plantenverzorging Tips (Foto Flowercouncil op DroomHome.nl)Lilium, Lelie

De plant Lilium, ook wel Lelie genoemd heeft een maagdelijk, sterk karakter!

De woonplant lelie staat voor liefde, vrouwelijkheid, vergankelijkheid en zuiverheid! De witte lelie wordt ook wel Madonna Lelie genoemd. Deze woonplant is er echter in verschillende kleuren en vormen. De lelie komt voor in de hoger gelgen gebieden van het noordelijk halfrond, van Azie tot Europa en zelfs Amerika. De Franse lelies op oude meubels & woonaccessoires waren eigenlijkgestileerde irissen. Lelie plantenverzorging: lichte plek, niet felle zon en vochtige potaarde. In de zomer staat ze graag op balkon of terras.


Woonplant Beaucarnea, ook wel Olifantspoot met Plantenverzorging Tips (Foto Flowercouncil op DroomHome.nl)Plant Beaucarnea

De plant Beaucarnea, ook wel Olifantspoot is 'sterk en krachtig, zonder opsmuk'!

De Beaucarnea is een karakteristieke plant met de brede voet en de opvallende dos van lange, krullende bladeren. Doorzetter onder de planten, geliefd als studenten cadeau! Een jonge Beaucarnea heet Nolina en de volwassen woonplant Beaucarnea, in Nederland genaamd Olifantspoot. Planten verzorging: veel zon en af & toe wat water.(Flowercouncil.org) 


Woonplant September 2011 Aglaonema Plant met Aglaonema Verzorging Tips!Kamerplant Aglaonema

De plant Aglaonema is 'geheimzinnig, exclusief en artistiek'!

De Aglaonema met haar sierlijke geschilderde bladeren heeft een luchtzuiverende én ontspannende werking en komt uit de tropische regenwouden van Indonesië, Maleisië en Thailand. Deze kamerplant heeft vergelijkbare bloemetjes als de Spathyphillum. Aglaonema verzorging: kan goed tegen schaduw, geef de plant regelmatig water en geen droge lucht.


Woonplant Augustus 2011 - Spathiphyllum, ook wel Lepelplant genoemd met Spathiphyllum plantenverzorging Tips LEES MEER... (Foto Flowercouncil op DroomHome.nl)Kamerplant Spathiphyllum

Sneeuwwitte frisse en fraaie omgeving dankzij de Spathiphyllum, ook wel Lepelplant genoemd!

De kamerplant Spathiphyllum met haar fraaie witte bloemkelken komt oorspronkelijk uit Colombia en Venezuela. Deze Lepelplant heeft de laatste 30 jaar onze huiskamers veroverd met haar schoonheid die past in zowel een landelijk wonen interieur als smetloos strakke inrichting. De woonplant Spathiphyllum zuivert de lucht en geeft schone zuurstof terug. Spathiphyllum verzorging: een donkere plek, geen felle zon en voldoende water.


Woonplant Sanseveria - Kamerplant Juli 2011 - Vrouwentong met Plantverzorging Tips (FotoPPH op DroomHome.nl) Kamerplant Sanseveria

Sanseveria is een robuuste plant waar je op kunt bouwen en vertrouwen!

De sansevieria is bijna onverwoestbaar en heeft als woonplant een luchtzuiverende werking. De Sanseveria wordt ook wel vrouwentong genoemd! Sanseveria verzorging: Deze plant kan goed tegen de centrale verwarming warmte. De optimale temperatuur voor deze planten is 15 tot 25°C. In de groei meer water dan in de winter. Ideale studentenplant!  


Woonplant Juni 2011 Phalaenopsis Orchidee met Plant Verzorging Tips (DroomHome.nl)Kamerplant Phalaenopsis

Phalaenopsis plant is stijlvolle vriend én ideaal cadeau!

De naam van deze orchidee woonplant is vanuit het Grieks vertaald, 'nachtvlinder gelijkend en de Phalaenopsis is met z'n prachtig gekleurde vlindervormige bloemen een van de meest geliefde planten om cadeau te geven. Phalaenopsis verzorging: een weinig water, af en toe speciale orchideeën voeding en een lichte plaats. Deze prachtig bloeiende potplant is tot bloei te brengen. De Phalaenopsis orchidee is er in talloze bloemvormen en kleuren.  


Kamerplant - Hibiscus plant met verschillende kleuren bloemen en plantverzorging tips (Foto BBH op DroomHome.nl) Kamerplant Hibiscus

De Hibiscus, bekend als de officiële bloem van Hawaï, brengt een flinke dosis creativiteit in huis.

De Hibiscus bloem brengt Hawaï met haar witte stranden, helderblauw water en dansende Aloha-meisjes met rieten rokjes direct in de woonkamer. De uitbundige bloemen zijn groot, opvallend en trompetvormig, van wit, roze en rood tot paars, geel of zelfs tweekleurig. Haar bloemen bloeien slechts enkele dagen. Verzorging Hibiscus: lichte standplek, twee keer per week een beetje water en regelmatig wat plantenvoeding.


Kamerplant April 2011- Woonplant Gardenia met Witte Bloemen voor Binnen en in de Zomer Buiten in Pot (Foto BBH op DroomHome.nl)Kamerplant Gardenia

Aristocratisch, stijlvol en dankzij de prachtige en heerlijk geurende bloemen als geen ander in staat om je huis te transformeren tot een echt thuis. De woonplant Gardenia is de absolute diva onder de woonplanten. Met haar fraaie witcrèmekleurige bloemen en opvallende jasmijnachtige geur zorgt de Gardenia plant voor romantiek in de woonkamer. Verzorging Gardenia: De gardenia geniet van een lichte plek, geen volle zon en geef de plant regelmatig een beetje lauw water.


Kamerplant van de Maand Maart 2011: Plant Yucca en Yucca Verzorging Tips (DroomHome.nl) Kamerplant Yucca

De plant yucca is een stoere trouwe plant uit Zuid Amerika!

De stekelachtige bladeren maken de yucca een eye-catcher in het interieur. De indiaanse bijnaam van de yucca plant is 'boom van het leven' omdat de plant een geneeskrachtige werking heeft volgens deze indianen. Verzorging yucca: zet de plant op een lichte plek, geen direct zonlicht en geef de yucca regelmatig water.  


Plant Ficus - Woonplant februari 2011 met Kamerplant Ficus Verzorging Tips (Foto Flower Council) op DroomHome.nl)Kamerplant Ficus

De Ficus is een tropische woonplant die het interieur een warm junglegevoel geeft!

De ficus heeft een geluidsdempend effect van wel 5 decibel in galm en geluidsoverlast in de woonkamer. Deze plant is een vijgenboom uit de Tropen en staat symbool voor vruchtbaarheid en overvloed. Ficus Plantenverzorging: Voldoende licht en regelmatig plantenvoeding. Hoe lichter de ficus, hoe meer water geven. Verwijder dode & lelijke bladeren, doen een interieur & plant geen goed!


Woonplant Januari 2011 - Kamerplant Hedera (DroomHome.nl)Kamerplant Hedera

De Hedera woonplant heeft mooi gevormde bladeren en is een echte klimplant die makkelijk te leiden en vormen is.

Door haar simpele plantenverzorging: 1 keer per week water en een klein beetje licht, kan de Hedera heel oud worden. Deze klimplant heeft een luchtzuiverende werking. De altijd groene Hedera is het symbool van het eeuwige leven.


Kamerplant Alocasia

Kamerplant Alocasia, toppunt van natuur design is de sterke & mysterieuze geluksplant.

Deze plant heeft grote groen oerbladeren met lichtgekleurde nerven. De Alocasia komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië & Borneo. In India is de Alocasia door haar frisse en serene uitstraling een echte geluksplant die harmonie uitstraalt. Planten verzorging: Ruime pot en dompelbad, lichte plaats zonder direct zonlicht. De bladeren van de Alocasia gaan extra glazen als je ze oppoets met een vochtige doek.


Kamerplant Dieffenbachia Weetjes & Plantenverzorging (Flowercouncil & DroomHome.nl)Kamerplant Dieffenbachia

Kamerplant Dieffenbachia verspreid frisse lucht & is heerlijk groen met een decoratieve bladtekening die in ieder interieur past!

De plant Dieffenbachia komt oorspronkelijk uit Zuid en Centraal-Amerika, is vernoemd naar de hoofd tuinman Joseph Dieffenbach van het Weense slot Schönbrunn enne.. houdt deze plant uit de buurt van kinderen en huisdieren, hij is giftig!
Planten verzorging: Vermijd direct zonlicht & tocht. Niet onder 15 graden en gek op ruim water, geen voetbad.


Kamerplant & Plant Aloe past Geweldig in een Modern Interieur. Deze Aloe Vetplant is Super Simpel in haar Plantenverzorging (Flowercouncil & DroomHome.nl)Kamerplant Aloë

De stoere plant Aloë is het soort kamerplant die kracht en eenvoud uitstraalt als natuurlijk interieuraccent.

Planten verzorging: Deze vetplant heeft een enorm uithoudingsvermogen. Hij kan tegen warmte én een fris huiskamerklimaat en onregelmatig water geven. De kleur van de Aloë varieert van blauwgrijs tot groen, de vorm van compact/laag tot hoog/wijd. De plant Aloë groeit vrij traag, gaat generaties mee en staat op familiefoto's!


Kamerplant Calathea, Plant van de Maand Juni 2010 (Flowercouncil & DroomHome)Calathea Plant

De plant Calathea laat jouw interieur 'groen' leven met haar eigen dag en nacht ritme!

Deze kamerplant heeft haar eigen plek alleen nodig omdat overdag staan de bladeren van de Calathea open als een bos veren en in de avond sluiten deze onder invloed van het licht. Deze Zuid Amerikaanse plant komt uit de tropische regenwouden, houdt van vochtigheid, geen kou of tocht en matig zonlicht. Plantenverzorging: Plaats steentjes onder in de bloempot zodat de wortels niet in een water voetbad staan.


Plant Guzmania, Kamerplant van de maand Mei 2010 (Flowercouncil & DroomHome)Plant Guzmania

De plant Guzmania geeft met haar vrolijke kleuren en aparte vorm bijna het idee dat het een kunstplant is.

De natuur speelt met uw interieur. De Guzmania met haar rode, roze, gele of oranje schutbladeren geeft een neutrale inrichting van het huis een kleur accent oppepper. Deze kamerplant is een halfzusje van de ananas en komt uit de Zuid Afrikaanse regenwouden. Gek op een vochtige omgeving en perfect als keuken plant en badkamerplant.


Kamerplant Calla, Paarse Zantedeschia passend bij Turkoois & Paars Interieur, by Flowercouncil.orgCalla ~ Zantedeschia

De kamerplant Zantedeschia ook wel Calla is cool, classy & spiritueel.

Deze trendy plant uit Afrika met gestileerde kelk en grote schutbladeren past perfect in een modern interieur. De plant is er in de kleur wit, geel, oranje, lila en donkerpaars.

Calla verzorging: De groene bladeren van de Zantedeschia zuiveren de lucht en door ze te laten hangen, geeft ze aan dorst te hebben. Geen voetbad en verwelkt bij droogte. Altijd licht vochtig potgrond met een lichte standplaats, mag in de zon. Calla is een terrasplant in de zomer. De Zantedeschia is een geliefde plant door de plant's sensuele rondingen!


StephanotisStephanotis Kamerplant van de Maand Maart 2010, FlowerCouncil

De plant Stephanotis, ook bruidsbloem is het symbool van geluk: taaie stengels en bladeren met kwetsbare en gevoelige stervormige geurige bloemen.

De slingerplant Stephanotis uit Madagaskar wordt normaal gesproken geleid in een boog of hartvorm, maar kan zich als in het wild wikkelen langs bijv. lichtkoorden en gordijnen in een interieur. De Stephanotis moet tijdens de bloei goed drenken, niet verplaatsen, deze woonplant van de maand Maart vraagt om winterrust en was de favoriete plant van Marilyn Monroe! (Flowercouncil.org)


Dendriobium Orchidee Kamerplant Februari 2010 (Flower Council)Woonplant Dendrobium 

De orchidee Dendrobium heeft sexy kleuren, sprankelende vormen en een uitdagende lip met de eeuwigheid van de Himalaya!

Decoratief, elegant en wulpse kamerplant geschonken door de man aan de vrouw betekende ongekende hartstocht! Niet veeleisend en is een levend kunstwerk in iedere ruimte. In Engeland de 'Pet Plant' genoemd, de Dendrobium heeft de persoonlijkheid van een huisdier.  


Howea Kentia Palm Kamerplant Januari 2010 (Flower Council)Woonplant Howea 

De volledige naam van deze Kentia Palm is Howea Forsteriana.

De Howea plant is de meest populaire plant van de wereld!

Decoratief, elegant en zowel zomer als winter heerlijk groen in huis. Niet veeleisend en groeit omhoog, alleen wel erg langzaam. Dus koop deze grote kamerplant gelijk op het gewenste formaat. (Flowercouncil.org) 

 

Woonplant van de Maand 2019 Overzicht – Interieur & Kamerplanten Trends 2019 (Foto Mooiwatplantendoen.nl op DroomHome.nl)

Woonplanten 2019

Januari
Kentia
Februari 
Varens
April
Mei
Badkamerplanten (Tillandsia, Ficus pumila, Adiantum, Spathiphyllum)
Juni
Zonnebloem
Oktober 
Cymbidium
November
Calathea
December
Kerstster

 

Woonplanten 2018

Januari
Juni
Potchrysant
Augustus
Oktober 
Groene dierenvrienden (Chlorophytym, Cyperus, kattegras, Beaucarnea, bamboe)
November
Rhipsalis
December
Anthurium

Woonplanten 2017

Woonplanten 2016

Woonplanten 2015

Google+