Planten & Interieur | Ontdek Hortensia

Ontdek Hortensia

De Wondere Wereld van de Hortensia Kamerplant

Planten & Interieur: Ontdek Hortensia! – Kamerhortensia in Verschillende Woonstijlen – Kamerplant Hortensia Woonideeën in Blauw, Roze & Wit Kleur (Foto Mooiwatplantendoen.nl, The Wunderkammer  op DroomHome.nl)
De kamerhortensia brengt volop kleur en fleur in huis. Van februari tot en met augustus is deze plant verkrijgbaar in de meeste kleuren en soorten.

Laat je weer eens verrassen door de bekende hortensia en zet ‘em neer volgens de laatste trend waarbij ontdekken en verzamelen een grote rol speelt. Dan bekijk je de plant met heel andere ogen. Van de vele knoppen tot de bloemen die één voor één tevoorschijn komen en spontaan van kleur veranderen. De hortensia blijft verwonderen.

Ontdekken

Verzamelen dat is één van de huidige woontrends.

Alles wat met de natuur te maken heeft, staat volop in de belangstelling. Dat is te vergelijken met de ontdekkingsreizigers van weleer die terug kwamen met natuurlijke schatten uit verre werelddelen.

Nu worden botanische prenten enthousiast verzameld en krijgen een ereplaats aan de muur. Schelpen, stenen en andere natuurvondsten worden als juwelen onder glazen stolpen tentoongesteld.

Planten & Interieur: Ontdek Hortensia! – Kamerhortensia in Verschillende Woonstijlen – Kamerplant Hortensia Woonideeën in Blauw en Roze & Aparte Plantenbakken (Foto Mooiwatplantendoen.nl, The Wunderkammer  op DroomHome.nl)

Bekijken

De kamerhortensia is een ideale plant om te stylen binnen de huidige woontrend van verzamelen.

Zet een grote kamerhortensia in een kuip van doorleefd hout, een antieke pot of een rieten mand. Een etagère is ideaal om kleine hortensia’s in terracotta potjes te combineren met antiek aardewerk. Bekijk vervolgens hoe de knoppen zich één voor één, dag voor dag ontpoppen tot bloem. Bekijk hier Hortensia YouTube video.

Verwonderen

De kamerhortensia bloeit met witte, roze, blauwe, paarse en rode bloemschermen, met een doorsnee van 10 tot maar liefst 25 cm.

Elk scherm bestaat uit vele kleine bloemetjes. De nog jonge schermen zijn eerst groen maar vervolgens zie je ze langzaam op kleur komen. De kamerhortensia is een sterke plant die eenvoudig te verzorgen is. Geef regelmatig water om de grond vochtig te houden. Voeg eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding aan het water toe. Zet de hortensia zo ver van het raam dat de plant niet in de volle zon staat.

Bron: www.hydrangeaworld.com

Google+