Winterbloeiers - Woonplanten van de Maand

Winterbloeiers - Woonplanten van de Maand Februari

Winterbloeiers – Woonplanten van de maand februari 2018 met Primula, Asbloem en Jasmijn plantenverzorging tips – MEER Planten en interieur inspiratie… (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Winterbloeiers zijn ideale planten om het voorjaar alvast in huis te halen, als buiten alles nog grauw en kaal is. Kleurrijke Primula (Primula obconia), vrolijke asbloem (senecio) en witte jasmijn (jasminium) zorgen voor geur en kleur in huis, in vele vormen en maten. Ze zijn makkelijk in het onderhoud en speciaal gekweekt om ook naar buiten te kunnen, als de temperatuur boven de 10°C uitkomst.

Herkomst
Wilde primula’s komen vaak voor in de bergen van het noordelijk halfrond, er groeien zo’n vijftien soorten in de Europese Alpen. Asbloem is komen overwaaien vanuit Australië en Nieuw-Zeeland en komt veel voor op de Canarische Eilanden. En jasmijn is een (sub)tropische klimplant uit de gematigde streken van Azië die met voldoende vocht en warmte ook goed gedijt in een huisklimaat,

Keuze assortiment
Primula biedt vrolijke bloemen in roze, wit, paars, lila en blauw die binnen alles opvrolijken als het buiten nog guur is. Er komen steeds meer tweekleurige variëteiten bij.
Asbloem dankt haar naam aan de groene blaadjes die aan de onderkant donzig grijs zijn. Dat groen met asgrijs laat de prachtige bloemen in wit, blauw, lila, paars, roze, rood én tweekleurig extra mooi uitkomen. 
Jasmijn is een sierlijk struikje met donkergroen blad en stralende stervormige witte bloemen die heerlijk ruiken. De lange ranken houden van wikkelen, klimmen en slingeren.

Winterbloeiers – Woonplanten van de maand februari 2018 met witte Jasmijn planten. (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Verzorgingstips voor consumenten

  • Winterbloeiers staan graag licht en koel, volle zon vermijden.
  • De kluit mag licht vochtig zijn, wateroverlast liefst voorkomen.
  • Eens in de twee weken plantenvoeding geven helpt winterbloeiers voldoende groei- en bloeikracht te houden.
  • Uitgebloeide bloemetjes kunnen gewoon worden weggeplukt. Bron: Mooiwatplantendoen.nl
Google+