Stoov warmtekussen review: Ploov duurzaam design

Stoov warmtekussen review: Ploov, duurzaam & stijlvol design!

Duurzame Stoov warmtekussen Ploov in een design fauteuil (Foto: DroomHome.nl)

Eigen Stoov warmtekussen test: Ploov, jouw warm-halla!

Bij DroomHome testen we de Ploov, het dikke warmtekussen van Stoov, terwijl het buiten sneeuwt! Het Stoov warmtekussen gaat deze koukleumen duurzaam verwarmen terwijl we de verwarming een graad of 1-2 lager zetten. Stoov heeft ons een mooi Ploov warmtekussen toegestuurd, dat we heel graag uitproberen in deze koude dagen.

Het Stoov warmtekussen is een echt Dutch Design Hollands product waar we trots op mogen zijn! Het warmtekussen dat we uitproberen is het model Ploov, het draadloze warmtekussen met infrarood technologie en oplaadbare batterij.

Eerst het bewijs dat het echt sneeuwt tijdens het schrijven van onze Stoov warmtekussen review: zie onderstaande foto met het warme Ploov kussen knus binnen en de vallende sneeuw buiten.

Stoov warmtekussen Ploov knus binnen, buiten sneeuw (Foto: DroomHome.nl)

Stoov warmtekussen unboxing: wat zit er in de doos?

Wat een verrassing toen we de Ploov warmtekussen verpakking openden: alleen al aan de doos is veel aandacht besteed. Van de Stoov slogan 'We warm people, not the planet', straalt de warme en positieve duurzaamheid af.

Stoov warmtekussen Ploov unboxing (Foto: DroomHome.nl)

In onze Ploov warmtekussen doos zitten de volgende onderdelen:

  • Binnenkussen - warmtekussen 45x45cm
  • Bijpassende kussenhoes, kleur: Midnight Blue/Grey (blauw/grijs)
  • Batterij
  • Adapter
  • Laadkabel
  • Handleiding
  • Cadeaulabel voor op de doos om het Stoov warmtekussen cadeau te geven

Stoov warmtekussen kussenhoes 45x45cm Midnight Blue/Grey - blauw/grijs (Foto: DroomHome.nl)

De Ploov kussenhoes voelt zacht aan, de voorkant is donkerblauw van kleur en de achterkant grijs. Stoov kussenhoes wasvoorschrift: onze Ploov hoes mag je op 40 graden wassen in de wasmachine. De hoes mag niet in de droger en niet gestreken, gebleekt of chemisch gereinigd worden.

Ploov warmtekussen handleiding - gebruiksklaar maken

Stoov warmtekussen met batterij (Foto: DroomHome.nl)

Fijn dat het gebruiksklaar maken van het Ploov kussen zo simpel is!

Op bovenstaande foto zie je het Stoov Ploov warmtekussen (45x45cm) van dichtbij met de batterij in zijn vakje geschoven. De batterij is met een kleine draai vastgeklikt aan het snoer. Naast de bijgeleverde handleiding, zie je in het onderstaande filmpje de Stoov gebruiksaanwijzing van het Ploov kussen uitgelegd:

 

Met de bijgeleverde USB lader laad je het Ploov warmtekussen o.a. op via het stopcontact. De speciale USB laadkabel sluit je gemakkelijk magnetisch aan op het oplaadpunt aan de achterkant van het oranje Stoov (smart)label. Let wel even op: Het warmtekussen laadt op als het lichtje knippert, knippert het niet dan verschuif je het stekkertje een klein beetje tot het lichtje knippert. Het lichtje op de label blijft branden nadat de Ploov na 3-4 uur opgeladen is.

Stoov warmtekussen batterij opladen (Foto: DroomHome.nl)

Het Ploov kussen wordt aan de voorkant warm, niet aan de achterkant. De Stoov heeft 3 warmtestanden die met lichtjes op het label makkelijk met kleine knijpjes te regelen zijn: 28-32 C° (1 lichtje), 35-39 C° (2 lichtjes) en 38-42 C° (3 lichtjes). De middelste en hoogste stand zijn lekker warm in koude dagen. Hoe lager je de warmte zet, hoe langer je geniet van je verwarmde kussen. Bij Stoov geven ze een batterijduur aan tussen de 2,5 en 5 uur warmte. Naast in de rug, hebben we het warmtekussen getest op schoot met een plaid erover. De Ploov bleef op z'n hoogste stand zeker 4 uur warm. De omstandigheden beinvloeden vanzelfsprekend het aantal aftegeven uren warmte.

Stoov warmtekussen bij kamertemperatuur 17 graden (Foto: DroomHome.nl)

Review Stoov warmtekussen = een cosy icon in ieders interieur!

Het gebruiksgemak, het prachtige design en de heerlijke warmte van het Stoov Ploov warmtekussen verbaasde ons echt. De verwarmingstechniek zit netjes verwerkt in het kussen. De gemakkelijke bediening (mogelijk door het hele gezin) en het zeer veilige gebruik zijn belangrijke punten bij aanschaf. Het Stoov warmtekussen is oplaadbaar en heeft oververhittingsbeveiliging. Door het mooie design van het Ploov kussen met keuze uit kussenhoezen in eigentijdse kleuren en materialen past de Ploov in ieders interieur.

Op bovenstaande foto zie je dat de kamertemperatuur zo'n 17 graden is en de Ploov die volop verwarmt met 3 lichtjes. Het warmtekussen is voor de koukleum een aanwinst in de koude winterdagen. Wellicht heb jij het koud, maar je partner niet. Dan is de Ploov een uitkomst zonder dat de verwarming omhoog hoeft. Scheelt weer energiekosten! Ook op de zomerse dagen waar de avonden fris zijn, blijf je met het Stoov warmtekussen lekker langer buiten zitten.

Blauw Stoov Ploov warmtekussen (Foto: DroomHome.nl)

Nieuw warmteproduct idee: Stoov Walkie

Met DroomHome's warmteproduct idee, de Stoov Walkie loop je lekker verwarmd rond in huis, buiten of op je werk!

Het idee voor de Stoov Walkie is zo geboren: De Stoov warmtekussens Ploov, One en Woov voor honden en de Stoov warmtedeken Big Hug verwarmen je op één plek van het huis. Om de kou in het hele huis te trotseren is het Ploov warmtekussen onder een vest gestopt. Er is geluncht en er zijn verschillende karweitjes verricht met het dikke warme kussen onder het vest. Een dun draagbaar model zou ideaal zijn!

Stoov Walkie DroomHome product pitch: De heerlijke warme Stoov Walkie hang je op je buik of rug. Het grote voordeel van de Stoov Walkie is: Je bent niet meer plaatsgebonden. Je hebt alle bewegingsvrijheid tijdens o.a. huishoudelijk werk zonder dat de temperatuur in het hele huis omhoog moet.

We zijn wel benieuwd wat Stoov vindt van ons idee: de Stoov Walkie...


Google+