Haarden & Kachels | Doorkijkhaarden Special

Doorkijkhaarden

De doorkijkhaard is een ware trend. Deze haard wordt in een muur of wand geplaatst, zodat het haardvuur aan beide kanten zichtbaar is. 
Doorkijkhaarden Special - Driezijdige Doorkijkhaard Aspect Rd L Gashaard - Meer Haarden... (Foto Uw Woonmagazine  op DroomHome.nl)

Hierdoor biedt doorkijkhaard vuur voor twee ruimtes en kan ook gebruikt worden om de ruimtes af te scheiden. Het zijn echte blikvangers voor elke ruimte. Zo kan je bijvoorbeeld in de woonkamer en keuken of in de slaapkamer en badkamer van hetzelfde vuur genieten.

Door de zijkanten met glas af te dekken is het vuur van alle kanten mooi te zien. Optisch vergroot het de ruimte, terwijl beide ruimtes kunnen genieten van het vuur en de warmte.

Doorkijkhaarden Special - Moderne Doorkijkhaard Aspect ST XL Gashaard - Meer Haarden... (Foto Uw Woonmagazine  op DroomHome.nl)

Een Echte Eyecatcher

Of ze nou gasgestookt, houtgestookt, elektrisch of op bio-ethanol gestookt zijn, de doorkijkhaard is vaak een designobject op zich.

Er is een grote variatie in soorten en modellen. Bij een gasgestookte doorkijkhaard is tegenwoordig bijna niet meer van een echte houthaard te onderscheiden. Het zijn vaak prachtige strakke designmodellen met  de keuze uit verschillende ‘vulmaterialen', zoals houtstammetjes of keramische kiezels. En wie van comfort houdt, kan kiezen voor een gashaard met afstandsbediening. Houtgestookte doorkijkhaarden zie je wat minder, maar ze zijn er wel.

Doorkijkhaarden Special - Strakke Doorkijkhaard Aspect ST - Meer Haarden... (Foto Uw Woonmagazine  op DroomHome.nl)

Er zijn ook doorkijkhaarden waarvan afvoersysteem grote afstanden kan overbruggen om de rookgassen af te kunnen voeren. Daardoor kan de haard op elke gewenste plek worden neergezet. Sommige doorkijkhaarden hebben elektrisch vuur of vuren op bio ethanol. Ook deze haarden zijn tegenwoordig echte pareltjes en het overwegen waard wanneer de ruimte geen afvoerkanaal heeft. Omdat de haard geen afvoer nodig heeft, is deze verplaatsbaar en door de doorkijk kan de haard dan midden in de kamer worden gezet.

Doorkijkhaarden Special - Design Doorkijkhaard Bright Frameless - Meer Haarden... (Foto Uw Woonmagazine  op DroomHome.nl)

Voor Elke Woning

Doorkijkhaarden zijn een prachtig object in woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer.

Maar denk ook eens aan de studeerkamer of een bedrijfsruimte. De haard is in elke woning te plaatsen, want bouwtechnische beperkingen zijn er niet. Alleen wanneer je de haard solitair in het midden van een ruimte wil plaatsen, moet er een oplossing komen voor de afvoerpijp. Gelukkig weet een vakman hierbij zeker raad.

Doorkijkhaarden Special - Driezijdige Doorkijkhaard Aspect RD XL - Meer Haarden... (Foto Uw Woonmagazine  op DroomHome.nl)

Bron: www.uw-haard.nl


UW Haard Magazine Aanvragen

Google+