Haarden & Kachels - Duurzame Houtkachels

Duurzame Houtkachels

Haarden & Kachels: Duurzame Houtkachel Mats van Harrie Leenders – MEER Haarden… (Foto Harrie Leenders Houtkachel  op DroomHome.nl)

Mats is de naam van de energiezuinige houtkachel van Leenders. Het minimalistische en tegelijk stoere ontwerp van de kachel is doordacht. Een slimme verbrandingstechniek zorgt ervoor dat de kachel na gebruik nog tien uur warmte afgeeft. En door een goede verbranding kan er optimaal energie uit het hout worden gehaald. Mats brandt schoon en zuinig.

De zijstenen zorgen voor de markante look van de kachel, maar hebben ook een functie. Ze slaan de warmte op, om het vervolgens geleidelijk aan de ruimte af te geven. De zijstenen zijn vervaardigd van Prisololith, een uniek materiaal dat door Leenders is ontwikkeld. Het zorgt ervoor dat de warmte zo lang mogelijk wordt vastgehouden. Mats is verkrijgbaar in antraciet of zwart me keuze uit zijstenen in naturel, antraciet of zwart. Mooi vormgevingsdetail is de geïntegreerde opbergruimte voor houtblokken.

Algemeen: Gesloten houtkachel. Vermogensbereik: Vermogen begint bij ongeveer 3 kW, kan doorgestookt worden tot boven 10 kW. Materiaal: 5 mm staal, branderkamer uit 3 cm dik keramiek; Prisolith en Prestolith. Zijstenen uit Prisolith. Gewicht: ca. 210 kg. Aansluiting: Via achterzijde of bovenzijde Ø 15 cm Kenmerken: Houdt warmte 10 uur vast. Stralings- en convectiewarmte. Verse lucht uit de vloer of muur mogelijk.
Verkoopadviesprijs: Vanaf € 3400,--. Bron: Leenders.nl

Google+