Handige Haarden: Afvoerloze Haarden!

Handige Haarden: Afvoerloze Haarden!

Bio-Ethanol Haard ~ Afvoerloze Gashaard ~ Elektrische Haard

Handige Haarden: Afvoerloze Haard - Bio-Ethanol Haard Ruby Fires - Meer Haarden.. (Foto Uw Woonmagazine  op DroomHome.nl)

Bio-Ethanol

Afvoerloze haarden geven vrijheid en flexibiliteit. Stooktoestellen op bio-ethanol nemen dan ook een enorme vlucht. Dit alternatief voor fossiele brandstof – gemaakt door fermentatie van bijvoorbeeld suikerriet of tarwe – kan op warme belangstelling rekenen. Deze Bio-Ethanol haarden hebben echte vlammen en je kan de vuren werkelijk overal in elke ruimte neerzetten of hangen.

De toestellen zijn vooral bedoeld voor de sfeer, want ze geven niet heel veel warmte af. En het reservoir moet regelmatig worden bijgevuld.

Handige Haarden: Afvoerloze Gashaard Gazco - Meer Haarden.. (Foto Uw Woonmagazine  op DroomHome.nl)

Afvoerloze Gashaard

Wanneer je de haard vaker wel dan niet wil laten branden en wil genieten van meer warmte, dan is een afvoerloze gashaard voor aan de wand beter geschikt. Door de nieuwste technologie hebben deze haarden geen schoorsteen of rookkanaal nodig om te kunnen werken. Een beveiligingssysteem zorgt ervoor dat het sfeervuur automatisch wordt uitgeschakeld zodra het zuurstofniveau onder een bepaald niveau zakt. Afvoerloze gashaarden zijn desalniettemin ongeschikt voor badkamers en slaapkamers.

Handige Haarden: Elektrische Haard van Faber Haarden - Meer Haarden.. (Foto Uw Woonmagazine  op DroomHome.nl)

Elektrisch Vuur

Modern elektrisch vuur is een technisch hoogstandje en valt bij steeds meer mensen in de smaak. Net als een gasvuur is een elektrisch vuur tegenwoordig bijna niet meer van een houtvuur te onderscheiden. Ook niet van dichtbij. Met een afvoerpijp tot aan het plafond en een fraaie schouw eromheen is het helemaal zoeken naar de verschillen. De elektrische haard is gemaakt van namaak houtblokken of kolen die zogenaamd gaan gloeien. Achter de blokken staat een scherm, waarop met lampen, spiegeltjes of waterdamp een vuurtje wordt gesuggereerd. Ook led lampen hebben in dit segment hun entree gemaakt,wat een spectaculair effect kan geven.

Design Haarden

Steeds meer designers verbinden hun naam aan elektrische haarden. Daarom is het aanbod aan strak gevormde sfeervuren groot. Je kan daarbij kiezen uit inzethaarden en vrijstaande haarden. De inzethaard lijkt erg op de bekende inbouwhaard, maar levert beduidend minder installatiewerk op. En de haard kan altijd worden meegenomen bij een verhuizing. Voor de portemonnee is er meer goed nieuws: de nieuwe elektrische haarden verbruiken aanmerkelijk minder stroom. Ongeveer 50 watt per uur en dat is evenveel als een doorsnee gloeilamp. In de warmtestand is dat een ander verhaal. Overigens is het vermogen van de meeste modellen te weinig om een ruimte helemaal te verwarmen. Elektrische haarden zijn vrijwel overal te plaatsen en hebben geen afvoerkanaal nodig. Het enige wat nodig is, is een stopcontact.

Bron: www.uw-haard.nl


UW Haard Magazine Aanvragen

Google+